Tara mea-i un colt de rai La multi ani Romania ! La multi ani tuturor romanilor !

 

Tara mea-i un colt de rai - Maria Luiza Mih

De la Dunare-n aval
Sta de straja Decebal
Sus pe creasta muntelui
Pintea si haiducii lui
Tin in mana un pumnal

R:
Tara mea-i un colt de rai
Un buchet de flori de mai
Si Ardealul si Banatul
Dobrogea si tot Regatul
Basarabia iubita
Cu romanii infratita
Un buchet de flori de mai

Sta de paza-n codrii desi
Stefan cu ai lui razesi
Iancu craiul motilor
Esti stapanul muntilor
Pentru noi inca traiesti

 

Port opinca in picior
Si caciula dacilor
Limba pe care-o vorbim
De la daci o mostenim
Limba scumpul nostru odor

 

Muntii sunt a noastra avere
A romanilor putere
Ape pajisti si campii
A romanilor mosii
Asta-i marea noastr-avere

 

Noi aicea ne-am nascut
Tara noastra-i pamant sfant
Am primit din cer un dar
Un loc sfant un sfant hotar
Sa-l iubim pan la mormant

 

S-a stins un dascal minunat ! Rotaru Petre Mihai.

Petre Mihai Rotaru profesor BalaceancaDestinul a decis ca, în data de 10.12.2016, să-l ia dintre noi pe excepționalul dascăl,coleg și director, domnul ROTARU PETRE MIHAI.
S-a stins din viață domnul director al ȘCOLII GIMNAZIALE NR.3 BĂLĂCEANCA, un om cu o carieră îndelungată în învățământ, de peste 40 de ani. Domnul (așa cum îl strigau copiii), a reușit să transmită generațiilor de elevi pe care i-a călăuzit, dragostea de carte și respectul pentru cadrele didactice. Iubirea nemărginită pentru copii l-a făcut ca, până în ultimele clipe de viață, să vegheze asupra lor de la distanță, să se preocupe de bunul mers al lucrurilor în școala unde-și petrecea tot timpul. Un suflet nobil și generos, se implica în proiecte umanitare, ajutând copiii nevoiași să vină la școală pentru a studia. Aprecia tinerii dornici de progres și, atât cât putea, își dădea silința să-i îndrume și să-i sprijine în itinerariul lor profesional.
Și-a dedicat viața școlii, locului unde învățătura era prioritară și, om devotat carierei, a știut cum să

Marea Neagra la...Cernica. 13-nov-2016.

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Daca astazi 13-nov-2016,  in urma vantului foarte puternic nu ati avut "curajul" sa iesiti la plimbare pe "faleza" lacului Cernica, va invitam sa vizionati cateva imagini ale acestuia si care cu siguranta o sa va placa. Personal, nu imi aduc aminte sa fi vazut, in ultimele decenii, valuri atat de mari ale lacului Cernica. Pe timp de vara, tot din cauza vantului se mai formau valuri si ne bucuram din plin de acestea, dar niciodata nu le-am vazut atat de mari la inceputul sau pe timpul iernii. Dar cum pentru toate exista un inceput, inchei readucându-vă aminte ca, numele "Cernica" este un nume de origine slava, derivat din cuvantul slav "černo" (negru).

Zilele comunei Cernica. 10-sep-2016

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

În ziua de 10 septembrie 2016 pe stadionul din comuna Cernica s-a desfăşurat o nouă ediţie a zilei comunei. Ca de obicei, numărul de spectatori, mari iubitori de muzică, voie bună şi să nu omitem “un mic cald şi o bere rece” a fost în număr foarte mare. Pe scenă au apărut, ca şi în alte dăţi, nume binecunoscute publicului din România şi, implicit, al aceluia din Cernica, un bun cunoscător al valorilor româneşti ale acestui gen de muzică şi spectacole. Au evoluat Alin Oprea şi cunoscuta formaţie Talisman, Jean de la Craiova, Minodora, Nicu Paleru, olteanca Marioara Stan, Ianoş Prahoveanu, Bianca Ioana Cristea. Fiecare a venit cu maniera proprie de a se prezenta în faţa publicului ceea ce a asigurat o varietate de stiluri spre încântarea publicului neomogem ca preferinţe. Evident, nici nu se putea altfel... Foarte apreciaţi au fost şi micii şi berea asigurată de cunoscuta firrmă “Mircea Măcelaru” care continuă, experienţa din alţi ani, din alte spectacolele din comuna Cernica. Să nu uităm pe acela care acum şi în alţi ani a asigurat “regia” acestui spectacol : Axinte – alias Florin Petrescu de la Vacanţa Mare. 

Doleante ale unor cetateni din satul Tanganu. 1-feb-2016

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Comunicat al unor cetateni ai satului Tanganu:

In acest weekend are loc o sedinta a Consiliului Local Cernica, ocazie cu care vom prezenta si o lista cu problemele ridicate de cetatenii satului Tanganu.  Rugam ca fiecare din dvs. sa faca propuneri, astfel incat sa inaintam Primariei o lista cat mai completa a acestora.  Printre propunerile noastre se afla :

"In numele unor numerosi cetateni ai satului Tanganu, supunem atentiei dvs. cateva din doleantele noastre intru mai buna si pasnica convietui Save re a tuturor satenilor :

Preluare reportaj despre comuna Cernica. 9-decembrie 2015.

 

Emisiunea difuzata in data de 09.12.2015 pe postul national de televiziune Nasul Tv , emisiune cu si despre comuna Cernica, jud. Ilfov - primar Gelu Apostol. Partea 1

Posted by Realitatea Rurala on Miercuri, December 9, 2015

Festival-5 sep 2015-Stadion Cernica

 

Sambata 5 septembrie 2015, pe stadionul Cernica, locuitorii comunei Cernica s-au putut bucura de un moment de cultura, umor, muzica si dans in stilul Festivalului cu specific local, organizat de Consiliul Local al comunei Cernica. Prima editie a acestui tip de festival s-a desfasurat anul trecut si se pare ca deja acesta a devenit traditie. Anul aceasta, spectatorilor li s-a permis intrarea pe gazonul stadionului local, acestia avand acces langa scena. Bucurosi, acestia au umplut aproape instantaneu gazonul de buna calitate cu pahare, sticle, hartii si alte lucruri specifice si necesare degustarilor berilor de 2 lei si a micilor de 1 leu, in afara corturilor special si frumos amenajate. Locuitorii comunei noastre nu s-au putut plange ca au ramas insetati, asa cum s-a intamplat pe la case mai mari in Bucuresti, cu exceptia celor trei sau patru momente, cand totusi, din cauza intreruperilor de curent, nu au putut beneficia de minunile tehnologiei berii la draft mobile. Printre protagonistii de pe scena s-au numarat mari nume si valori ale muzicii romanesti, ale dansului din buric dar si ale horelor si sarbelor traditionale: Valii Vijelie, Nicu Paleru, Brandy, Andreea Balan, Denisa, Mariana Stan, Nicu Albu, Dan Cernovodeanu. Prezentatoare si de asemenea si interpreta: Rocsana Marcu de la matinalul Antena Stars. Chiar daca acestia nu au fost acompaniati de instrumentisti si instrumente adevarate (care se pare ca sunt pe cale de disparitie), acestia au avut la dispozitie ritmurile si playback-urile protejate de drepturile de autor mult mai de efect, mai eficiente si care nu au lasat loc la erori umane sau note false. Momentele de umor fin si dedicat in special copiilor si adolescentilor, au fost sustinute de fosti membrii ai trupei Vacanta Mare: Axinte (Florin Petrescu), Frankfurt si Emil Radinoiu. Spectacolul a durat mai mult de 5 ore, evenimentul marcand ultima zi de canicula a acestei veri care a afectat si comuna Cernica.

Cursuri de pregatire pentru comuna Cernica.

Se caută FORMATORI pentru cursuri de pregătire în 7 meserii, destinate locuitorilor din zona CERNICA. Salariu foarte atractiv!Meseriile sunt:-Îngrijitor bătrâni la domiciliu-Manichiură/Pedichiură-Instalator tehnico-sanitare și gaze-Bucătar-Cofetar/Patiser

Film documentar Arsenie Boca. Biserica Balaceanca.

Duminica, 02.02.2014, enoriasii comunei Cernica sunt invitati la Sf. Biserica din Balaceanca la orele 16:00 pentru a viziona un film documentar "Viata si minunile" Parintelui Arsenie Boca.

Feerie pe gheata lacului Cernica, 1 ianuarie 2015.

Echipa VoxCernica ureaza vizitatorilor si tuturor locuitorilor comunei Cernica un "calduros" La Multi Ani cu sanatate, bucurie si implinirea tuturor dorintelor !  

Concert colinde Biserica Balaceanca, 26-dec-2013. Corul de copii de la Manastirea Antim Ivireanul si scoala generala Balaceanca.

Corul de copii al scolii din Balaceanca. Corul de copii  Sfantul Ierarh Antim si Sfantul Nicolae, de la Manastirea Antim Ivireanul, dirijat de Olivia Nicoleta Pamfil ; Preot Diacon Mihail Buca, Protopsalt la Catedrala Patriarhala  

Festival comuna Cernica. 22-Noiembrie-2014

Primaria si Consiliul Local al comunei Cernica au organizat in data de 22 noiembrie 2014 un "festival" (n.r. ?!) cu specific local (n.r. ?!) care a constat in organizarea unui spectacol pe stadionul din Cernica. Spectacolul de muzica populara si mai

ILFOV: Comunitatea rurală şi resursa umană – repere de dezvoltare şi sustenabilitate în mediul rural

Peste 300 de repondenţi, 6 focus-grupuri, 6 studii de caz, 6 Portofolii Ocupationale Locale şi un rezultat final: un studiu complex cu privire la caracteristicile specifice unui număr de 6 comunităţi rurale din județul Ilfov (Cernica, Ciolpani, Dascălu, Moara Vlăsiei, Mogoşoaia şi Tunari), integrate în proiectul TIP&A – Transformare prin învăţare practică şi antreprenoriat. Acest studiu a vizat: „Comunitatea rurală – repere de dezvoltare şi sustenabilitate" şi „Resursa umană în comunitatea rurală". Prima secţiune s-a concentrat pe realizarea unei "radiografii" pentru fiecare comunitate în parte – context economic, potenţial agricol, monumente istorice, resurse naturale – astfel încât să rezulte reperele de dezvoltare şi sustenabilitate specifice localităţilor studiate. Cea de-a doua secţiune a vizat identificarea caracteristicilor relevante pentru ocupare, a nevoilor de informare, formare şi acces pe piaţa muncii. Dincolo de nevoia identificării posibilităților concrete de dezvoltare a ocupării locale, prin aceste studii se doreşte influenţarea autorităţilor publice, dar şi a factorilor economici din zona rurală studiată, cu scopul modificării atitudinale faţă de posibilităţile concrete de dezvoltare a ocupării locale şi de a o integra cu prioritate în strategii şi planuri de acţiune de dezvoltare economico-socială, în plan local şi regional.

Managerul spitalului de la Balaceanca, retinut.

Actualizare 6-nov-2014 Fostul manager al Spitalului de Psihiatrie “Eftimie Diamandescu” – Bălăceanca, Răzvan Turliu, care fusese rețínut ieri de  polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub acuzația de abuz în serviciu, a fost eliberat și, potrivit unor surse din cadrul anchetei, va fi cercetat în continuare sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2012 – decembrie 2013, acesta a achiziționat în mod direct bunuri, respectiv produse alimentare și servicii, încălcând astfel normele în materie de achiziții publice, pejudiciind bugetul de stat cu aproximativ 1.300.000 de lei. În prezent, managementul interimar al spitalului de la Bălăceanca este asigurat de Angelica Boiangiu. 5-nov-2014 Managerul Spitalului de Psihiatrie "Eftimie Diamandescu" – Bălăceanca, Răzvan Turliu, a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub acuzația de abuz în serviciu. Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2012-decembrie 2013, acesta a achiziționat în mod direct bunuri, respectiv produse alimentare și servicii, încălcând astfel normele

Auto-combustie pe soseaua Cernica-Caldararu.

Astazi, 26 oct 2013, in jurul orelor 15:30, un autovehicul marca BMW, care se deplasa spre Caldararu, comuna Cernica, a suferit de ceea ce putem numi fenomenul de "autocombustie". Din fericire nu umana ci auto la propriu si la figurat. Din

Olimpiada trupelor speciale în Padurea Cernica. Trei zile de exerciții comune ale SRI, SIAS și ale Jandarmeriei

Stire preluata integral DIGI24.ro Politiștii jandarmii și ofițerii SRI se întrec în aceste zile în misiuni speciale. E un concurs care îi pune faţă în faţă pe cei mai buni ofiţeri din sistemul naţional de siguranţă natională. Timp de trei zile, Pădurea

Vioara lui George Enescu la Cernica. Concert Extraordinar. 4 noiembrie 2013, orele 14:00. Sala de sport Balaceanca

În splendida zi de 4 noiembrie, zi din lună de final de toamnă, în urbea noastră s-a desfăşurat unul dintre cele mai importante evenimente culturale din ultimii 25 de ani: un excepţional concert sub egida. "Vioara lui Enescu". Protagonişti: doi dintre corifeii muzicii culte mondiale: violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail. Niciodată, în seculara sa existenţă, comuna noastră nu a beneficiat de prezenţa a două dintre valorile muzicii româneşti cu extensie mondială.Veneau, pe meleagurile noastre, după un lung şi obositor turneu naţioanal (22 octombrie-4 noiembrie) concertând în judeţele Botoşani, Suceava, Vaslui, Sibiu, Bucureşti (sala Radio) şi ... Cernica noastră. Deci am avut onoarea să încheiem un excepţional turneu muzical naţional dedicat geniului muzicii romăneşti şi mondiale, George Enescu.Spectacolul de excepţie s-a desfăşurat în. sala de sport din Bălăceanca, cu acustica de rigoare, specifică sportului, neadecvată muzicii... Dar graţie bunăvoinţei celor doi mari muzicieni, a publicului spectator (în principal elevi de la şcoala din imediata apropiere, cu contribuţia d-lui director Mihai Rotaru) şi, scuze pentru lipsa de modestie, a contribuţiei determinante a asociaţiei şi portalului Voxcernica. Din partea Primariei Cernica a fost prezent viceprimarul,Vasile Florin, căruia noi cei de la Voxcernica îi multumim mult pentru contribuţia domniei sale, modestia şi corectitudinea în colaborarea cu noi.Concertul propriu-zis a fost un regal muzical, a fost o delectare spirituală cu care noi,

File din istoria satului Balaceanca: Eftimie Diamandescu.

----------------------------------------------------------------------------NOTĂ DE FUNDAMENTARE PENTRU STRĂMUTAREARĂMĂŞIŢELOR PĂMÂNTEŞTI ALE LUIEFTIMIE DIAMANDESCU LA BĂLĂCEANCA---------------------------------------------------------------------------- Istoria satului ilfovean Bălăceanca, este multiseculară. Ca şi a suratelor sale din acelaşi areal, Tânganu, Mărăcineni (actualmente Căldăraru) sau Floreştii de Jos (actualmente Cernica).. Documentele istorice consemnează imparţial, rece, sec, că în anul 1592, pe timpul vremelnicului voievod, Ştefan Surdu (1592-1593), a fost atestat documentar satul Balaci.. Şi acesta a fost începutul. Satul nou atestat s-a numit, în decursul vremurilor: Balaci, Balaciu, Potoceanca, Bălăceanca. Pe la mijlocul secolului 19, satul Bălăceanca era în proprietatea Marghioalei Golescu, soţia lui Iordache Golescu din renumita familie de boieri paşoptişti-progresişti care au participat la toate evenimentele politice majore ale mijlocului amintitului secol. Aceasta a vândut în anul 1848 (între timp soţul dumneaei, Iordache Golescu a decedat) proprietăţile sale din satul Bălăceanca lui Eftimie Diamandescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Bucureşti.De la această dată destinul satului Bălăceanca se leagă de potentul şi influientul proprietar, Efitimie Diamandescu. Şi invers: acesta s-a legat, după cum vom vedea în continuare, sufleteşte şi materialiceşte, de moşia şi satul său de suflet, Bălăceanca. Eftimie Diamandescu a fost una dintre cele mai importante personalităţi româneşti ale veacului 19. S-a născut în 1819 în Bucureşti. În anul 1860 s-a căsătorit cu Sofia Niculescu A fost proprietarul caselor din strada Primăverii nr. 27 din Bucureşti şi al moşiilor Bălăceanca (în suprafaţă de 1394 hectare), Costeşti din judeţul Buzău, Macrina şi Niculeşti din judeţul Rm. Sărat şi Zănoaga din judeţul Prahova. Anul 1870 a fost un an de vârf al vieţii lui Eftimie Diamandescu: în perioada februarie –septembrie a fost ales în înalta şi onoranta funcţie de primar al oraşului Bucureşti. Deşi perioada cât a ocupat scaunul de prim- edil al Capitalei a fost, relativ, scurtă, a fost extrem de importantă prin densitatea, corectitudinea şi eficienţa măsurilor de modernizare luate cu promptitudine. Lista măsurilor luate sunt multiple şi complexe. Noi vom prezenta

5 catelusi numai buni de adoptat.

  

Pagina Facebook

Discutii Forum

  • No posts to display.