Gardienii galaxiei si pescuit explosiv pe lacul Cernica. Foto-Video.

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă

Actualizare - 14-feb-2024

Cetățean bătut pe lacul Cernica

Revenim, de ziua îndrăgostiților, cu noi fapte ale „gardienilor galaxiei” de pe lacul Cernica.

În decursul zilei de miercuri 14-feb-2024 pe strada Bizanțului, trei persoane au agresat verbal și fizic un cetățean al satului Cernica. Aceștia au  coborât din autovehiculul marca Dacia Logan de culoare mov si au început să profereze injurii la adresa cetățeanului, încercând în același timp, să-i sustragă un obiect „de mare valoare” (o sticla de apă), intimidându-l și forțându-l sa le predea acea sticlă. Cetățeanul le-a răspuns cât de politicos a putut, spunând-le că nu au dreptul sa pună mana pe el și nici să-i ia cu forța sticla. Din datele si relatările cunoscute pana acum, de

VIDEO. Primele declarații ale lui Ilie Constantantin, motociclistul implicat in accidentul auto cu Monica Macovei.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Ilie Constantin, motociclistul accidentat de Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, a oferit primele declarații despre accidentul în care a fost implicat. Bărbatul spune că medicii i-au transmis că nu se va mai recupera niciodată în totalitate.

Marți, 16 ianuarie 2024, la Judecătoria Mangalia a avut loc primul termen în dosarul în care Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost trimisă în judecată, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Oricare va fi decizia Judecătoriei Mangalia, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară.

Concert de colinde "Poarta raiului" - editia a 2-a. Parohia Balaceanca, Cernica

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Parohia Balaceanca a organizat un concert de colinde "Poarta Raiului" - ediția a 2 a cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel duminică 10 decembrie 2023.

Grupul Folcloric Rădăcini a luat ființă acum 6 ani la inițiativa aceleași distinse profesoară de muzică, doamna Urjan Ana Ramona. Acest grup este format din tineri liceeni care studiază canto popular la nivel de profesioniști la Liceul de Muzica Dinu Lipatti din București. Piesele interpretate sunt alese cu multă migală

Taierea porcului de Ignat in Comuna Cernica. 20-decembrie.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Ignatul, o traditie care inca se mai tine si in comuna Cernica, chiar daca, de mult timp, in conditiile evolutiei societatii romanesti, taierea porcilor nu se mai face chiar in ziua de 20- decembrie.

Chiar locuind la țară, oamenii sunt nevoiți sa se ducă la lucru in timpul săptămânii, iar in sat / comuna sau in oras, sunt putini cei care de fapt mai  taie porcul chiar în această zi, de Ignat. 

Cei mai multi, dintre cei care inca isi mai permit, "luxul" taierii porcului și care sunt

VIDEO - Bogdan Stamatoiu, redactorul-şef adjunct al Gazetei Sporturilor - accident pe DJ 301 in apropiere de Tanganu, Cernica.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

"La data de 6 decembrie a.c. în jurul orei 13:20, polițiștii orașului Pantelimon au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DJ 301 din satul Tânganu (n.r. comuna Cernica), un autoturism a intrat într-un stâlp de înaltă tensiune.

La fața locului s-au deplasat polițiștii rutieri din Pantelimon, iar din primele verificări au constatat faptul că, un autoturism, în timp ce se deplasa pe DJ 301 din direcția județului Călărași spre comuna Cernica, în zona km 9, ar fi părăsit partea carosabilă și ar

Porcii crescuți în propria gospodărie nu mai pot fi vânduți de Crăciun și nici carnea lor.Care sunt noile reguli.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Normele privind aplicarea Legii porcului interzic în totalitate vânzarea porcilor crescuți în gospodăriile țărănești, fiind interzisă de asemenea și comercializarea cărnii provenită de la aceștia. ANSVSA a emis de curând noile norme privind aplicarea Legii porcului, principala prevedere referindu-se la interdicția pusă pentru comercializarea acestora sau a cărnii provenită de la ei.

În plus, proprietarii de porci crescuți în gospodărie sunt obligați să declare animalele la Primărie, în

Atentie! - Curba periculoasa la intrarea in sat Balaceanca. 21-oct-2023

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Locuitorii satului Balaceanca sunt nemultumiti de cum decurg lucrarile de modernizare a drumului comunal DC55, de la intrarea in acest sat, dinspre podul de peste raul Dambovita. 

Din ce ni s-a comunicat pana acum, problema consta in faptul ca, acest drum, proiectat se pare la un carosabil de 6 m, nu este suficient pentru a permite circulatia in siguranta mai ales in panta si curba acestui drum de la intrarea in sat, existand deja blocaje si punandu-se siguranta circulatiei in

Protejam padurea Caldararu - Cernica sau o transformam in parc de distractie ?! Parcul Natural Zero Waste.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Actualizare 08-Dec-2023

ATACUL asupra Pădurii Căldăraru - Cernica, continuă.

Mai mulți cetățeni din satul Căldăraru ne-au semnalat faptul că, "pe sub ochii Poliției și a Primăriei Cernica, un autovehicul de tip papuc, culoare roșie, a efectuat intre 10 și 15 curse (efectuează încă) pentru transportul lemnelor tăiate din Pădurea Căldararu, pe digul lacului dintre satul Căldăraru și Cernica, pentru a evita controalele potențiale. Lemnele descărcate sunt preluate de o dubă din rondul de

Tabără cultural-educativă pentru 60 de copii din Cernica - CălătăroEŞTI

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

“Îmi voi aduce aminte mereu de aceste zile!”, “Am învăţat atât de multe lucruri interesante”… sunt cuvintele copiilor participanţi în prima tabără organizată de Asociaţia pentru Creativitate, în cadrul proiectului “CălătorEŞTI”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Timp de 17 zile, in perioada 19-iulie-4-aug-2023, 60 de copii din localitatea Cernica au beneficiat gratuit de ateliere cultural-educative susţinute de artişti, scriitori sau specialişti în educaţie. Partener în

Tabara de Arta Vizuala - Maraton Art - Editia a-ll-a. Cernica. 15.07-22.07.2023

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Tabara de Arta Vizuala - Maraton Art - Editia a-ll-a care se desfasoara in perioada 15/07- 22/ 07 in Cernica / Ilfov , reuneste artisti plastici reprezentativi pentru arta contemporana din Romania .

Invitatia de participare la vernisajul de Arta Plastica si Muzica care a avut loc in Cernica in data de 20.07.2023 a fost adresata colegilor - artistilor plastici, prietenilor si iubitorilor de arta. 

Ce învață participanții la Școala de vară „Copiii – bucuria bunicilor” a Parohiei Bălăceanca din Cernica

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Parohia Bălăceanca din Capitală organizează pe tot parcursul lunii iulie activități de educație non-formală pentru copii, cu cele mai diverse teme: actorie, nutriție, vorbire și scriere corectă, acordarea primului ajutor și multe altele.

Tabara educativ-culturala gratuita pentru 50 de copii din comuna Cernica.19-iulie - 4-august-2023.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Tabara educativ-culturala “CalatorESTI” va poposi în aceasta vara in Cernica, unde 50 de copii vor lua parte la activitatile sustinute de scriitoarele Iulia Iordan, Carmen Tiderle, Mihaela Cosescu si Cristina Beatrice Preda, cineasta Anca Ciuclaru si artistii Alina Tudor si Razvan Neagoe.

Solicitare prelungire linii autobuz R405 sau R472 pana in Balaceanca - Posta.

Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă
De curand, la initiativa unor locuitori din satul Balaceanca, care si-au exprimat dorinta ca traseul liniilor de autobuz 405 sau 472 cu destinatia Complex Comercial Titan sa fie prelungit prin Glina pana in localitatatile Balaceanca / Posta, o adresa cu aceasta petitie a fost trimisa catre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).
Mai jos puteti citi raspunsul TPBI la aceasta solicitare. 

Dezastru si dezamagire la Evaluarea Nationala a elevilor scolilor gimnaziale din comuna Cernica - 2023.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

In comuna Cernica, mai mult de 56% (44 elevi) din totalul de 80 de elevi ai clasei a VIII-a din scolile gimnaziale aferente satelor Cernica, Tanganu, Balaceanca, Posta si Caldararu nu au reusit sa obtina o nota mai mare de 5 la Evaluarea Nationala, sesiunea iunie 2023.  

In cele ce urmeaza, va prezentam analiza rezultatelor obtinute de elevii claselor a VIII-a din scolile gimnaziale ale comunei Cernica si anumeȘcoala Gimnaziala Nr. 1 sat CernicaȘcoala Gimnazială Nr. 2

Vox Cernica TV