La culesul viei, sezon 2013.Cernica, Caldararu.

 

Reteta zilnica. Salata de rosii din Gradina Ursului de la Cernica

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Rosii romanesti de Barzava, castraveti romanesti de la banca de gene, ceapa, ardei grasi, busuioc, sare si ulei de masline.

Gradina "moda" 2013.

Ca de obicei, si anul acesta rosiile au fost cele mai "sensibile" fructe. Pardon legume. Ba nu, fructe. Daca nu stiati, cel putin din punct de vedere botanic, rosiile sunt considerate fructe. Pentru mai multe detalii click aici . Oricum, de la cei pasionati de gradinarit, asteptam sa ne spuna cum a mers gradinaritul anul acesta, ce probleme au intampinat si cine stie poate facem un schimb de seminte. Daca aveti cu ce va lauda asteptam de asemenea si imagini din gradina Dvs. A se citi si: Seminte de rosii romanesti. Banca de gene Suceava. Concurs "Cea mai frumoasa gradina-Cernica".

Seminte de rosii romanesti. Banca de gene Suceava. Concurs "Cea mai frumoasa gradina-Cernica".

seminte-banca-de-gene-suceava-vox-cernica---07

Acum 30 de ani, se obisnuia ca elevii din scolile generale din Cernica, sa fie scosi la practica agricola pe luncile comunei, in special pe cea dintre Caldararu-Manolache si Balaceanca. Cine nu-si isi aduce aminte de ferma de la Manolache si care aproviziona cu zarzavaturi si legume pietele bucurestene ? Aceasta ferma, ca de altfel multe altele din Romania a disparut definitiv si irevocabil. Pietele si produsele romanesti au fost invadate si inlocuite de produsele din Spania, Olanda, Turcia, Iordania etc. Sa fie de vina  doar economia de piata si regulile ei, ca mancam acum, doar ce vor altii ?! Nu cred, dar e un subiect prea amplu si nu vreau sa il abordez acum.

As vrea doar sa ne readucem aminte ca, din granarul Europei, Romania s-a transformat intr-un consumator de talie mondiala de produse frumos colorate si cu "gust"...umed...si atat. Este greu de crezut, dar stiti bine, pe "stomacul" Dvs, ca asta este adevarul si in fiecare an realizam tot mai bine de unde a plecat Romania si in ce directie se duce. Vedem cum Romania culege ce a semanat. Si nu numai in ceea ce priveste agricultura. In fine, sa revenim la lunca noastra, care acum

Anglia-Ilfov-Tanganu

Titlul este surprinzător: ce legătură are Anglia cu Ilfovul? Fie şi în chestie de capitalism. Să încercăm să eludăm misterul...Se stie, Anglia a fost protocronistă în ale capitalismului. Aici au încolţit germenii capitalismului încă din secolul 17 deci pe vremea protectoratului lui Oliver Cromwell. Avea o agricultură infloritoare. Se spune că pe vremea marii ciume din Londra anului 1665 salvarea si mântuirea au venit de la ţăranii din împrejurimi, care cu toate riscurile de rigoare, i-au aprovizionat pe londonezi cu produse proaspete, neinfestate. Anglia era cea mai mare putere maritimă a lumii şi exportul ei era în floare. Marfa emblematică a Angliei acelor vremuri era renumita “ştofă englezească”. Cererea era uriaşă aşa că s-a trecut, masiv, la creşterea oilor,

Pagina Facebook

Discutii Forum

  • No posts to display.