Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 Numele Comunei Cernica este dat dupa numele marelui vornic al lui Mihai Viteazul - Cernica Știrbei, ctitorul Mănăstirii Cernica, acest nume fiind de origine slavă, fiind derivat din cuvantul slav černo (negru). 

Mănăstirea Cernica a fost ctitorită după moartea lui Mihai Viteazul,  in timpul domniei lui Radu Șerban, in anul 1608. Cernica Știrbei împreună cu soția sa, doamna Chiajna au hotărât să refacă un vechi schit aflat pe această insulă, schit ce purta numele de Grădiștea Floreștilor. Mănăstirea va lua numele ctitorului, numindu-se Mănăstirea Cernica, iar mai târziu întreaga regiune se va numi Cernica.

De asemenea stiati ca Cernica (chirilică: Crnča, pentru detalii click aici) este si o localitate (sat) in Muntenegru ?  Harta acestei localitati si mai multe detalii pot fi vazute mai jos: 

Imagine: Vedere dinspre Caldararu / Balaceanca, spre intersectia cu Tanganu, langa dispensar, 1973.

Pentru mai multe imagini din aceea perioada click aici:

Festivalul filmului la sate. Glina, Balaceanca, Cernica. 1973

numele_comuna_cernica.png

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea articolelor si comentariile revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Actualizează