- Scris de Lilian Iordache Lilian Iordache
- Categorie: Stiri recente Stiri recente
- Creat: 30 Decembrie 2010 30 Decembrie 2010
- Accesări: 10007 10007
O veste buna pentru cei din Balaceanca. Gazele atat de mult asteptate au inceput sa "curga" pe reteaua de distributie principala construita acum aproximativ 5 ani. Deja, gradinita, caminul si sala de sport nou construita din Balaceanca au fost racordate la retea si acesta este semnalul principal ca intradevar, fara nici un dubiu, gazele au sosit. Motivele pentru care aceste gaze au sosit cu intarziere sunt variate. Deocamdata va putem spune doar ceea ce s-a zvonit, adica faptul ca firma care acum multi ani s-a ocupat cu constructia retelei, a luat banutii de la cei care platisera pentru aceasta retea si s-a facut nevazuta. Adica a tras o teapa. O sa va putem spune mai multe dupa anul nou cand vom incerca sa realizam pentru Dvs. un interviu cu
edilii comunei noastre in speranta de a afla mai multe despre planurile privind insfrastructura din comuna Cernica. Sa speram ca acesta situatie nu se va repeta in Caldararu, unde de asemenea, reteau principala a fost construita, dar din pacate, gazele inca nu au sosit.(pentru mai multe detalii click aici). La acest moment va putem spune cu aproximatie care sunt consturile de racordare si etapele care trebuie parcurse pana cand Dvs. veti putea beneficia de aceste gaze.
Prima etapa ar fi - constructia retelei de la conducta de gaze principala pe strazile unde aceasta retea inca nu exista. Adica de la strada principala unde exista conducta pana la strazile/ulitele unde se gasesc acele gospodarii care doresc sa se branseze. Unele strazi secundare deja beneficiaza de aceasta racordare dar inca sunt foarte multe strazii care inca nu au aceasta conducta "secundara". Din cate am inteles, pana acum, costurile cu constructia acestei retele secundare sunt suportate din fondurile primariei si/sau din fondurile distribuitorului de gaze sau daca numarul celor care doresc sa se branseze este mic atunci costurile vor fi suportate de catre gospodarii.
A doua etapa ar fi bransarea gospodariei la reteaua secundara, adica "inteparea" si aducerea gazelor/contorului la gardul/poarta acelei gospodarii. Aceasta lucrare este facuta de catre echipe specializate ale distribuitorului de gaze si va fi facuta pe baza unei cereri iar costurile pentru gospodarie sunt estimate la aprox 1.700-2.000 RON.
A treia etapa va fi realizarea instalatiei care va duce gazele de la contoar la "focurile' pe care fiecare doreste sa le aiba in gospodarie (centrala termica, aragaz, semineu !? etc). In functie de acest numar de focuri, de complexitatea instalatiei si tarifele instalatorilor, costurile sunt estimate intre 75-135 RON pe metru linear. Aceasta lucrare este efectuata de instalatori autorizati ANRE si agreatii de catre distribuitorul de gaze si doar acestia pot efectua aceste lucrari.
Pentru a benefica de caldura adusa de "arderea gazelor", a patra etapa ar fi cumpararea unei centrale termice al carui cost variaza in functie de model, calitate si capacitate si este intre minim 2.400 RON si 1.000-2.000 EUR si chiar mai mult. De asemenea vor trebui cumparate, tevile, accesoriile, fitingurile si caloriferele prin care circula agentul termic si al coror cost variaza foarte multe in functie de materialul din care sunt fabricate (otel, aluminiu) si de numarul de elementi. Toate aceste costuri cu centrala, si instalatia termica plus manopera sunt estimate intre minim 5.000 si 8.000 RON.
Acum in sfarsit va puteti bucura de gazele Dvs. (atata timp cat le veti si plati luna de luna) si al caror cost variaza intre 100 RON vara si 5-6-700 RON iarna in functie de consumul fiecaruia.
Deci per total fiecare gospodarie va trebui sa aiba pregatiti pentru aceasta investitie un minimum de 10.000-12.000 RON (2.500-3.000 EUR) pentru costurile de bransare si instalatia termica propriu zisa plus costurile lunare privind consumul. Daca gresim undeva va rugam sa ne corectati pentru buna informare a locuitorilor din Comuna Cernica. Daca merita sau nu aceasta investitie in comparatie cu incalzirea pe lemne (soba sau centrala) Dvs. veti decide.
Notificare comentarii
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Gaze
Va rugam sa adresati aceasta intrebare Primariei Cernica. Tel.021/255.55.08INTREBARE
DE CE PE STRADA GEORGE COSBUC DIN CERNICA NU SANT GAZE?multumim pentru observatie
am facut deja corecturile de rigoare. Executarea lucrarilor de bransament se face de instalatorii autorizatii ANRE si agreati de distribuitorul de gaze indiferent cine va fi el. Deocamdata nu stim cine,dar, indiferent de cine este detinatorul infrastructurii , valoarea lucrarilor respective pentru etapa respectiva este estimata in jurul sumei descrise mai sus. Daca stiti mai multe detalii va rugam sa le impartasiti pe site-ul nostru.<br /><br />cu stimaGaze
Am o singura intrbare, undeva mai sus spuneti ca distrigazul aproba niste lucrari, de ce ar trebui sa aprobe distrigaz daca din cate am inteles eu nu distrigazul o sa distribuie gaze in balaceanca, pana la urma cine o sa furnizeze gaze in balaceanca distrigaz sau o alta firma?