Epoca de aur a comunei Cernica. Prezent, trecut si viitor.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

In anii de gratie 2018, tot mai multi romani care au "prins" anii dinainte de 1989 isi pun intrebarea, interesanta de altfel, daca nu cumva, se numara printre cei care, chiar au fost norocosi ca au prins asa-zisa epoca de aur, "golden eij-ul" nu doar al domeniului muzical, ci si acela al modului general de munca si viata.

Incepand cu anii '90, in "veselia" generala care a cuprins Romania "libera" ar fi fost o blasfemie sa-ti pui o asemenea intrebare, si inca ar mai fi daca ceea ce am vedea ca se intampla in jurul nostru (la nivel de comuna si la nivel de tara) ar fi altfel decat ceea ce este.

Marea problema si dilema in a decide daca aceasta intrebare este si una “justificata” si nu doar interesanta si eventual “curioasa” este ca, dupa aproape 30 de ani de la (numiti Dvs. ce a fost atunci), inca nu avem o comparatie si un bilant net (official), a ceea ce a fost pozitiv si a ceea ce a fost negativ (24 de ani sub Ceausescu) si 29 de ani sub “economia de piata”.

Aceasta comparatie a fost facuta probabil

Libertatea de opinie-noua himera Neo-Capitalista !

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

S-a vorbit, se vorbeşte, de la începuturile presei, despre libertatea de opinii.. Libertatea cui ? A acelui care scrie, a redactorului coordonator, a redactorului-şef sau în, cele din urmă, a finanţatorului?
Există un principiu universal în lumea aceasta contemporană şi complexă
: “cine plăteşte, dictează.” Aşa este şi în presă. Ideea mult vehiculată privind “libertatea presei” este o iluzie menită să-i îmbrobodească pe cititori. Pentru că în cele din urmă toţi de la redactor-şef până la ultimul modest “colaborator” trebuie să se conformeze ideilor celui care plăteşte. Adică finanţatorului. Aşa a fost întotdeauna. Nu este o problemă de azi, de ieri. Desigur au existat şi mari scriitori, mari spirite româneşti care, obligaţi de interesele finanţatorului s-au detaşat de acesta şi au mers pe cont propriu exprimâandu-şi opiniile în publicaţii fondate de ei pe principiul autofinanţării. Câteodată debutul a fost spectaculos, dar încet, încet

Ganduri la sfarsit de an...2017

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Există o similitudine între anotimpurile anului şi vârstele omului? Indiscutabil. Creatorul le-a “gândit” în deplină concordanţă pentru că Natura şi Omul sunt supremele sale creaţii….
Să începem cu primăvara. Este anotimpul în care natura renaşte de fiecare dată. Ca şi omul în copilărie urmată de adolescenţă. Numai că, Omul, se naşte o singură dată… Timpul, în trecerea lui inexorabilă, insensibilă, rece, naşte mereu şi mereu ani şi iar ani.. Şi oameni dar mereu trecători Ilustrăm anotimpul renaşterii naturii şi al omului cu binecunoscutele versuri ale lui George Coşbuc: “Dintr-alte ţări, de soare pline / Pe unde-aţi fost şi voi străine / Veniţi, dragi păsări, înapoi – Veniti cu bine”. Sunt versuri care ilustrează, complementar, şi binecunoscuta (şi complexa) ospitalitate românească.
Dar omul se maturizează, anotimpurile trec şi ele iar

Cernica-false probleme familiale

Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Motto : “Foaie verde vârf de băţ// Dacă n-ai de lucru, fă-ţi ! “ -  Proverb ardelenesc

In România, familiile tradiţionale au fost familii bine structurate, cu o ierarhie clară şi acceptată fără reticenţe de cei care o compuneau. Aceste familii aveau în frunte bunicul, (“cine nu are bătrâni să-i cumpere” ) care deţinea o autoritate absolută, deciziile sale fiind acceptate, urmate şi executate întocmai de urmaşii născuţi în familia sa. Atunci când acesta dispărea, fizic !, conducerea era preluată de băiatul /urmaşul cu care convieţuia şi-l seconda în treburile gospodăreşti. Şi era respectat precum dispărutul…
In viaţa americană, şi nu numai, totul s-a schimbat fundamental. Tinerele familii, pe binecunoscutul principiu al independenţei totale, imediat ce se creau îşi făceau “cuibul familial propriu” Şi era/este foarte bine pentru că, în diversitatea actuală de concepţii despre viaţă (chiar există - permanent ! - un conflict între generaţii !) - prin acest procedeu se elimină distonanţele dintre membri mai vechi sau mai noi ai familiei.
Ne vom opri la una dintre problemele care agită acum şi aşa prea mult agitata viaţă românească. Este vorba de

Amintiri, sarbatori, copilarie

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

vasile-bolboja-tanganuAcum în preajma Noului An, a Sărbătorilor de Iarnă, o întâmplare de demult de prin "obsedantul deceniu" ne-a îndemnat să aşternem pe hârtie amintirile copilăriei noastre din acei ani grei.

În acele timpuri, toţi învăţătorii şi profesorii se străduiau să ofere copiilor şi părinţilor săraci, câteva momente de destindere. Şi printre acestea, la mare preţ, erau spectacolele oferite de şcolile din localitate cu ocazia sărbătorilor încetăţenite: 7 Noiembrie, Anul Nou, Unirea Principatelor (pe 24 ianuarie), 8 Martie-Ziua Femeii, Sărbătoarea de sfârşit de an şcolar.

Era o lume săracă, muncită, dornică de orice spectacol. Inclusiv, şi, mai ales!, acela oferit de odraslele lor care luaseră calea învăţăturii, în speranţa unei vieţi mai bune.Cele mai gustate erau, evident, spectacolele oferite de elevi de Anul Nou şi cele de sfârşit de an. În spectacolele de Anul Nou şcoala

Alo, Europa ?

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Ziua buna! Aici, subsemnatul! Cetatean european cu drepturi depline! La libera circulatie, la opinie, la cuvant, la a insira tot felul de chestii si a le spune lumii, cum fac colegii mei, „parlamentari de Bruxelles". Ca renumita varza, care, se stie, e altfel decat la noi. Obisnuita, dar cu studii superioare, cum a definit-o un hatru scriitor.

Stiu ca esti cu ochii pe noi, ca pe butelie (recipientul acela in care se baga gaz cu presiune, care se folosea mai demult si pe meleagurile tale...). De aceea vreau sa te linistesc, sa te asigura ca pe la noi toate-s bune si frumoase, chiar daca uneori mai facem niste ghidusii. C-asa suntem noi, un popor vesel, plin de umor.

Acum, daca tot ne-ai primit in ograda ta, ia-ne asa cum suntem, chiar daca mai calcam stramb. Stii, e din cauza pantofilor. Lasati noua mostenire de Ceausescu, mare cizmar, mare conducator, un „fost" care inca ne mai bantuie.

Vreau sa afli de la mine ca ceea ce a fost in vara se cheama harjoana politica. Inventie proprie, pur damboviteana si, dupa cum deja ai aflat, totul s-a terminat cu bine. „Seful" e din nou la post, iar ghidusii bat televiziunile ca sa mai distreze nitel telespectatorii, avizi dupa umor de buna calitate!

Am vazut, te-ai cam suparat pe noi, ne-ai dat indicatii pretioase, iar noi te-am ascultat si bine am facut, pentru ca asa

Oameni valoare...sau valoarea oamenilor ?!

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

oameni de valoare"O ţară are conducătorii pe care îi merită" spun nişte vorbe care (par) înţelepte. Dacă luăm în considerare existenţa votului care este: universal, liber, echitabil, democratic, neîngrădit de nici o oprelişte, etc, etc. se pare că un popor îşi alege pe cei mai buni conducători. Şi, evident, pe care îi merită. Este vorba de conducători eligibili de la cel mai mic nivel: consilieri locali comunali până la preşedintele ţării. Valorile unei ţări/popor se înscriu în această cursă pentru a obţine votul cetăţenilor pe care îi reprezintă. Conştienţi de valoarea lor, de popularitatea lor, de posibilităţile lor de a asigura o desfăşurare normală, cinstită, echilibrată a vieţii celor pe care îi reprezintă şi care i-au ales.

Aşadar toate bune şi frumoase, trăiască democraţia! care are aceste percepte atât de generoase de a fi aleşi acei reprezentanţi ai obştii. Care să-i reprezinte cel mai bine. Şi care merită. Şi, foarte important!, doresc să se înscrie în cursa pentru funcţii politice şi administrative .

Acestea erau iluziile (da, iluzii?!) cu care ne legănam în acel decembrie 1989 şi în anul următor, 1990. Dar stupoare!: nu oamenii de

Romania, tara ocalei mici. Piata de struguri Dobroesti.

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Cernica- bogatie, neputinta si indiferenta (partea I)

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Aminteam intr-un articol anterior «Cernica – intre a fi vizitator si locuitor al zonei» impresia pe care mi-a creat-o Cernica in prima vizita, efectuata acum 8 ani, si in primele luni ulterioare stabilirii mele in Tanganu, ca fiind un loc in care nu se intampla nimic. Observ si acum aceleasi lucruri, aceeasi stare de spirit, si cam aceeasi mentalitate… Ce s-a schimbat in ultimii ani in Cernica ? Sa incep cu cele bune: la nivelul infrastructurii, s-au facut intr-adevar pasi importanti, s-au remediat  problemele legate de alimentarea cu energie electrica (penele de curent, mai ales iarna, erau la ..moda), exista acum posibilitatea ca fiecare doritor sa beneficieze de retea telefonica, internet si televiziune prin satelit « livrate » (pentru noii clienti) intr-un termen foarte scurt, si de o calitate multumitoare; trebuie sa amintim la acest capitol si repararea/reasfaltarea drumului principal din Comuna , dar si a altor  drumuri « secundare » (de ce nu s-or fi asfaltat toate ? pe ce criterii s-au ales unele drumuri secundare spre a fi asfaltate in detrimentul altora, nici o legatura, cu harta politica a Comunei ?) ; s-au facut pasi de asemenea in vederea asigurarii alimentarii cu gaze si s-a ameliorat iluminatul public stradal. Sa zicem, fara sa ridic in slavi pe cineva, ca aceste schimbari amintite mai sus, contribuie la ameliorarea calitatii vietii in Cernica. Dar, oare, sunt suficiente acestea ? Ce ar mai trebui facut in Cernica, la nivelul…

Citeste mai departe: Cernica- bogatie, neputinta si indiferenta (partea I)

Democratia si votul universal

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
A vorbi despre "democraţie" fără a face un minim şi necesar istoric este... nedemocratic. Pe cernicaşii noştri nu-i interesează detaliile care vin din istorie. Şi totuşi... cuvântul a apărut  în Grecia antică. Mai precis în Atena democratică. Cuvintele greceşti care compun cel mai uzitat cuvânt modern sunt clare: demos=popor, craţie=putere. Păi cum să-şi exercite un popor puterea? A fost întrebarea capitală care s-a pus la naşterea acestei idei? Grecii au decis: prin votul oricărui cetăţean liber. Si, astfel s-a ajuns în anii noştri.... Deci, primul şi cel mai important atribut al democraţiei este acela de a vota liber. Fără constrângeri, fără influenţe, fără... avantaje materiale sau de orice altă natură. Adică aşa cum îi dictează conştiinţa, interesele economice de perspectivă şi opţiunile politice ale votantului. Să nu se înţeleagă prin "interese economice" cele imediat- materiale, atât de uzitate în comuna noastră şi neo-democraţia românească.…

Citeste mai departe: Democratia si votul universal

Cernica- bogatie, neputinta si indiferenta (partea II)

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Continuam seria unor mini-analize economico-sociale ale Cernicai (click si Cernica- bogatie, neputinta si indiferenta (partea I) in care puneam accentul pe infrastructura  si pe grija fata de mediu inconjurator. Aminteam cu aceasta ocazie asfaltarea selectiva a unor drumuri si de  o posibila motivatie politica a alegerii drumurilor spre a fi asfaltate. Putem observa usor harta politica a comunei prin faptul ca anumite drumuri mai slab circulate si deci de mai putin interes au fost asfaltate in detrimentul altora, mai largi, si care deservesc zone mai intinse. De ce nu se asfalteaza toate ? De ce fondurile europene destinate dezvoltarii infrastructurii nu sunt accesate astfel incat intreaga comuna sa beneficieze de confort si civilizatie. Cum ar fi, distinsi consateni, ca, iesind din « batatura dvs » sa mergeti pe drumuri asfaltate, suficient de late astfel incat sa permita trecerea a doua masini si, (macar) a unei  biciclete in acelasi timp ? Ce ar fi daca aceste drumuri ar avea si…

Citeste mai departe: Cernica- bogatie, neputinta si indiferenta (partea II)

Votaţi schimbarea sau schimbaţi votarea?

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Au trecut şi alegerile locale... Încă puţin şi se vor da rezultatele finale, după ce se vor fi respins toate contestaţiile. Unii zic că rezultatele arată că electoratul a sancţionat drastic PDL, administrându-i o înfrângere politică zdrobitoare. Eu unul mă îndoiesc sincer de acest lucru. Chiar şi în Bucureşti, oraşul cel mai „sever” în a-şi manifesta opţiunile negative, Pliciul Prigonit de Soartă a cules vreo 16% din voturi, ba s-au găsit chiar şi aproape 8 pro-cenţi care să voteze cu Doamna Sulfhidra! La Cluj, cel mai iubit dintre premieri a devenit cel mai iubit primar după Funar, iar Băsescu s-a luptat precum Samson, înarmat doar cu o falcă de măgar, reuşind să-şi apere Cetatea Aradului şi a Neamţului (deci nu Johannis, ci Strafschuss alias Pinalti) de cetele flămânde ale filistenilor ce veneau cu flamuri roşii să reinstaureze socialismul multilateral subdezvoltat.  Zic unii analişti de bine şi de foarte bine că cică românii au votat schimbarea... Normal, la ce consum redus de pamperşi avem pe cap de locuitor! Mai zic specialiştii că iarăşi s-a votat negativ, că adică iar ne-am dus la urne nu neapărat ca să ne conducă cineva anume, ci ca nu cumva să ne mai conducă ăştia, că ne-am săturat! E greu de analizat, totuşi, cum e cu negativul şi cu pozitivul la români... Şi e şi periculos să te apuci de analize, pentru că poţi da peste nişte concluzii mai negative decât votul!…

Citeste mai departe: Votaţi schimbarea sau schimbaţi votarea?

Cernica- intre a fi vizitator si locuitor al zonei

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Ca locuitor al satului Tanganu, imi amintesc cu placere primele interactiuni cu Cernica. S-a intamplat acum aproape 8 ani (ce repede trece timpul) cand, prin cautarile mele asidui in jurul Bucurestiului (oscilam intre a cumpara un teren sau o casa), am ajuns si in Cernica. Plecat din Bucuresti spre Cernica, fiind insotit de un cernicas, pot spune ca drumul mi s-a parut putin lung. Ajuns in zona Manastirii Cernica, privirea si atentia mi-a fost atrasa de aceasta, de imensitatea proprietatii acesteia, de campul Manastirii in totalitate cultivat (se vedea mana unui gospodar). Am inteles imediat ca Manastirea este intr-adevar un punct important, nu numai turistic, al zonei. Casele si vilele ce strajuiesc drumul principal spre centrul Cernica, dadeau un farmec aparte zonei. Ajuns in centrul comunei, am observat o emulatie superioara, o aglomeratie de case, magazine, masini si cateva …carute. Mi-am amintit brusc ca sunt totusi intr-o zona rurala. Am continuat drumul,…

Citeste mai departe: Cernica- intre a fi vizitator si locuitor al zonei

Alo, Primaria Cernica ? sau Mic Tratat despre Transparenta si Informare Publica.

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Ca buni si moderni cetateni ai vremurilor noi, posibilitatea de informare rapida, eficienta si bineinteles corecta nu mai este, sau nu ar mai trebui, sa fie o problema. Exista peste tot in lumea civilizata o paleta larga de posibilitati si surse de informare, pornind de la cea mai banala informatie, pina la informatiile cele mai diverse. Toate acestea sunt astazi disponibile aproape cu un simplu click, via Internet, aceasta extraordinara sursa informare, ce ne aduce imediat aproape orice informatie, cu conditia sa  stim ce cautam si cum sa cautam. Putem astfel afla, de exemplu o informatie economica, istorica, sociala, geografica etc despre absolut orice tara/zona/subiect. Putem de asemenea sa facem cumparaturi online, sa rezervam bilete la spectacole, la avion, sa urmarim online diverse manifestari din orice colt al lumii etc.  Oare cate din aceste posibilitati de informare sunt si la indemana oamenilor din Cernica ?  Cate gospodarii din Cernica sunt racordate la reteaua de Internet ? Cati locuitori din Cernica stiu sa foloseasca Internetul ? Putini; inca suferim la capitolul informatizare, multi concetateni   nici macar nu au auzit despre aceasta unealta a vietii moderne. Dar de ce sa criticam pe acei simpli locuitorii din Cernica, de ce sa avem pretentia ca acestia sa foloseasca Internetul si informatia obtinuta prin Internet, atata timp cat nici autoritatile locale nu au habar despre ce este vorba. Am avut neinspirata idee sa accesez pagina oficiala a Primariei din Cernica www.cernica.ro , pentru a ma interesa de spinoasa problema a deseurilor menajere ce trebuie saptamanal ridicate (pentru care toti cetatenii din Cernica platesc), dar de care servicii  beneficiaza saptamanal, deci cu regularitate, doar « unii », fara nici o legatura, bineinteles, cu harta electoral-politica a comunei.Dar, surprize-surprize, si nu ma refer la celebra emisiune tv….ci la  realitatea oferita de site-ul comunei noastre.... …

Citeste mai departe: Alo, Primaria Cernica ? sau Mic Tratat despre Transparenta si Informare Publica.

Sarbatori Pascale-Belgia

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Din indepartata Belgie, un salut calduros tuturor consatenilor nostri. Sfarsit de martie, inceput de aprilie; dupa o iarna grea in care nametii pareau ca nu se mai topesc, nici nu am bagat de seama  apropierea Sarbatorilor Pascale. Cu siguranta, ca fiecare din noi, se gandeste acum nu numai la curatarea gradinilor, la plantarea de flori si pomi, dar si la primenirea sufletului. Cum ne-am pregatit si cum ne pregatim in continuare pentru intampinarea primei mari sarbatori crestine a anului? Fiecare cu credinta sa, fiecare cu acceptiunea pe care o da acestor sarbatori. Un lucru este cert: pentru toata lumea este ca un nou inceput,…

Citeste mai departe: Sarbatori Pascale-Belgia

Foloase cuvenite

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Guvernul trecut, de tulbure amintire, prin Mi(ni)sterul Muncii condus de dl Ioan Botiş, a luat şi câteva măsuri, cred eu, binevenite. Mă refer la reglementarea acordării ajutorului social (i-am spune noi "venitul minim garantat", dar garanţia la români e ceva foarte nesigur) şi a alocaţiilor pentru susţinerea familiei. Mai precis, plata ajutorului social este condiţionată de îndeplinirea unor condiţii, dintre care două mi se par benefice. Prima este prestarea, de către un membru apt de muncă al familiei, a unui anumit volum de muncă în folosul comunităţii, calculat în funcţie de cuantumul ajutorului social acordat şi de un tarif…

Citeste mai departe: Foloase cuvenite

Astenia de primăvară permanentă (sau permanentă de primăvară?)

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Trebuie să-mi fac autocritica... Este un procedeu comunistoid, mai precis a devenit aşa prin abuz, pe vremea Defunctului şi a regimului său nu tocmai defunct. Pentru personificarea regimului actual, oscilez între zombie şi vampir, ambele la modă cu generosul concurs al televiziunilor libere de groază -- puteţi pune virgule sau nu, puteţi chiar aranja altfel groaza, libertatea şi televiziunile, că tot acolo ajungem. Adică la punctul mort de-a binelea, în care nu ştim exact dacă mergem înainte ori înapoi, dacă stăm sau o luăm la vale fără frână de motor. Care motor se pare că nici nu mai e pornit, după unele surse (după altele, duduie cu accent pe primul u). O să ziceţi că am rătăcit al vieţii fir, cum să nu fi murit comunismul, definitiv!?! Păi nu a trecut mai tot ce mişca încă în (proprietate) privată? Păi nu putem să plecăm oricând în lume, luându-ne lumea-n cap? Păi nu au devenit directorii manageri, activiştii de partid şi nepoţii lor, parlamentari în topul Vorbes, şi securiştii... dar ce n-au devenit şi ei, ehehehei!? Biblic, cei din urmă se pare că sunt şi cei dintâi, adică fruntaşi pe…

Citeste mai departe: Astenia de primăvară permanentă (sau permanentă de primăvară?)

Aventuri în Ţara Nimănui

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Fiindcă am vrut să fac nişte observaţii la un articol al domnului Florin Chiţă şi spaţiul oferit de comentarii este insuficient, le prezint în cele ce urmează.  E limpede că banii de la Uniunea Europeană se obţin pentru proiecte mari, care să aibă efect pozitiv pentru cât mai mulţi locuitori. De exemplu, şansele de a realiza alimentări cu apă şi canalizări pentru sate izolate sunt mici, pentru că se lucrează cu proiecte care integrează cât mai multe localităţi. În aceste condiţii, conlucrarea dintre primării şi consiliile judeţene devine esenţială, pentru că la nivel de comune nu există forţa financiară şi umană necesară definirii şi administrării unor astfel de proiecte extinse. Sigur, e foarte clar că factorul politic joacă un rol covârşitor: dacă nu eşti bine văzut de partidul care controlează voturile consiliului judeţean, nu ai şanse ca primăria pe care o conduci să "se lipească" de vreun proiect …

Citeste mai departe: Aventuri în Ţara Nimănui

8 Martie - Ziua Femeii. Elogiu Cernicas.

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Ne-am propus acum, în prima lună de primăvară, martie, când înfloresc cireşii, caişii, corcoduşii, când irumpe viaţa după iernatica hibernare să păstrăm un tonus adecvat. În concordanţă cu viaţa care renaşte. Dar viaţa noastră de unde pleacă? De la mamele noastre... Acelora care, în prima zi de martie, trebuie să le aşezăm pe frunte ghiocei. Multe dintre ele au ghiocei la tâmple... Cu siguranţă şi în suflet. Dar vremea ghioceilor în floare, vestitori de primăvară, cu siguranţă şi de viaţă...trece repede şi vine superba zi de 8 martie... Care este tot a femeilor de pretutindeni. Două sărbători, aproape înlănţuite care sugerează primăvara .. primăvara vieţii... Pentru că femeile au purtat, poartă în pântecele lor şi numai în pântecele lor, germenii vieţii... Adică primăvara vieţii fiecăruia dintre noi... Fără ele viaţa pe pământ este o iluzie. Nici eu şi nici tu, stimate cititorule, nu am exista dacă la originea noastră pământeană nu ar exista ... o mamă... O mama care ne-a născut, o mama care ne-a purtat în braţele ei iubitoare, ne-a legănat, ne-a îmbăiat, ne-a ţinut de mânuţă cand am făcut primii paşi, ne-a sărutat cu gura ei tămăduitoare primele julitori pe care noi, în drumul nostru înspre viaţă le-am făcut... O bătrâna ilfoveană, trecută, deja!, în cele veşnice a spus, cândva,…

Citeste mai departe: 8 Martie - Ziua Femeii. Elogiu Cernicas.