Cernica-false probleme familiale

Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Motto : “Foaie verde vârf de băţ// Dacă n-ai de lucru, fă-ţi ! “ -  Proverb ardelenesc

In România, familiile tradiţionale au fost familii bine structurate, cu o ierarhie clară şi acceptată fără reticenţe de cei care o compuneau. Aceste familii aveau în frunte bunicul, (“cine nu are bătrâni să-i cumpere” ) care deţinea o autoritate absolută, deciziile sale fiind acceptate, urmate şi executate întocmai de urmaşii născuţi în familia sa. Atunci când acesta dispărea, fizic !, conducerea era preluată de băiatul /urmaşul cu care convieţuia şi-l seconda în treburile gospodăreşti. Şi era respectat precum dispărutul…
In viaţa americană, şi nu numai, totul s-a schimbat fundamental. Tinerele familii, pe binecunoscutul principiu al independenţei totale, imediat ce se creau îşi făceau “cuibul familial propriu” Şi era/este foarte bine pentru că, în diversitatea actuală de concepţii despre viaţă (chiar există - permanent ! - un conflict între generaţii !) - prin acest procedeu se elimină distonanţele dintre membri mai vechi sau mai noi ai familiei.
Ne vom opri la una dintre problemele care agită acum şi aşa prea mult agitata viaţă românească. Este vorba de

schimbarea Constituţiei României în sensul de a fi acceptate şi familii formate de persoane de acelaşi sex ! Se ştie că biserica română ortodoxă a fost unitară, consecventă, umanitară. Nu a acceptat niciodată măsuri brutale, antiumane : inchiziţie, arderi pe rug, extorcizarea aşa-ziselor “vrăjitoare “ şi alte aberaţii practicate de alte religii. A fost o consecventă apărătoare a familiei ca bază a evoluţiei speţei umane.
Una dintre prevederile care reflectă umanitatea bisericii române este aceea că un diacon hirotonisit într-o parohie trebuie să fie căsătorit. Ceea ce în lumea catolică este interzis. Prin această prevedere expresă s-au evitat, pe cât a fost posibil, conotaţiile sexuale ale preoţilor, îndeobşte tineri la început, răspândiţi pe tot cuprinsul ţării.
Să ne întoarcem la subiectul nostru : căsătoria între persoane de acelaşi sex ! Începem prin a pune şi a ne pune o întrebare simplă: este o problemă esenţială pentru România de azi ? Nici vorbă. Şi atunci ai noştri politicieni “de moda nouă, occidentală” de ce nu se concentrează, nu se străduiesc, nu se ocupă de problemele reale ale României pe care vor, chiar !, să o conducă în viitor ? Noi, ca cernicaşi nu putem, nu avem dreptul strămoşesc să ocolim în numele unei false modernităţi sexuale, tradiţiile noastre multimilenare. Este evident că cei care practică şi susţin asemenea aberaţii sexuale au grave probleme de echilibru psihic. Şi atunci de ce noi, oameni normali şi conştienţi privind singura cale de perpetuare a speciei umane, cuplul bărbat-femeie, acordăm o atenţie exagerată acestor oameni care, prin modul de abordare a problemei, se pun în afara speciei umane.
Şi chiar animaliere.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV