Anul 1967...

Așa cum am mai spus, în decembrie 1967 am cumpărat un magnetofon Tesla-Uran (prezentat și în portalul nostru -prilej pentru nostalgice amintiri personale...)

Era o noutate absolută acelor ani...

În chiar ziua de 31 decembrie 1967 ne-am întâlnit, ca de obicei, în centrul satului...Tanganu... Nimeni nu avea un plan preconceput despre cum își va petrece revelionul... totul rămânea la ... înspirația de moment...

   Prietenul acelui grup, Matei Ion (zis și Neluțu - fost viceprimar al comunei Cernica între anii 1992-1996) a venit cu o știre - părinții lui sunt învitați la niște fini în comuna Pantelimon, așa că (virgulă) casa lui este disponibilă...

 Ne-am mobilizat rapid și eficient și s-au găsit 17 participanti (unii de ocazie) 9 băieți și 8 fete.. Nu a fost nevoie de o pregătire specială pe principiul *că vine fiecare cu ce poate și ce are...*... foarte sănătos în acele timpuri....!

     Pentru memoria noastră dați-mi voie să-i prezint pe cei 17 participanți...

     Să prezentăm pe familia Sava (Dorina și Ion) însoțiți de sora Dorinei, Sanda, proaspăta familie State (Elena și Vasile), echipa de 6 prieteni (Mircea Tache, Marin Iordache - Zanea, Dudu Sava, gazda, subsemnatul și oarecum surprinzător, Florea Dumitrică - zis Verde), sora mea Gherghina (Didina), fostul meu colegul de clasă, Pârvu Niculae (Leonte),,, Codița (Bâlbâcică) și Visi Neagu vecina lui Neluțu.... Dacă nu ies la socoteală totul trebuie pus pe memoria mea...

     Dacă dvs, sau oricine m-ar întreba care a fost cel mai important moment (repet moment !) din viață aș răspunde fără ezitare că a fost revelionul dintre anii 1967/68 !

    Pentru că...

       Între ora 11.30 (1967)    - 12.30 (1968)    a fost o prelungită periniță (cu pupăturile de rigoare) susținură de ... de banda (ORWO) a noul meu magnetofon (evident înregistrare prelungită)..

       După periniță a apărut un ..hmm!.. un țăran din alte timpuri cu niste dinți... agresivi.. Era comeseanul nostru Dumitrică Florea-zis Verde care a găsit o cămașă a tatălui lui Neluțu, nea Mică, pe care a înnobilat-o cu acei dinți ... A fost un spectacol la început de An Nou deosebit.. mai ales că... Verde... avea și talent !        

       Toate bune și frumoase dar..

      Dar s-a apropiat ora 2 (1968) și Sandei, cumnata lui Ion Sava i s-a părut că acesta ar fi tras niște ocheade spre una dintre apetisantele comesene...! A ieșit un mic scandal, oricum ora era întârziată, așa că continuarea a făcut-o doar cei 6 cerberi..

   Adică Dudu Sava, Mircea Tache, Marin Iordache, Dumitrică Florea-Verde, gazda și subsemnatul.. am căutat fiecare în cele două camere puse la dispoziție să ne găsim un *culcuș* pentru ... odihna Noului an... Nu a fost posibil pentru că năstrușnicul Dumitrică Florea -Verde nu a avut somn...!! Și cum unul dintre noi dădea semne de sforăială sau somn îi trăgea perna de sub cap...!

   Ne-am trezit dimineața și ne-am amintit că eram invitații lui Dudu Sava și ai tatălui său, Anton.... (căreia noi îi zicem *Vântu*)...

   Ne-am pregătit de plecare și a venit vecina lui Neluțu, Visi Neagu să facă necesara curățenie...

   Mi-a zis

   * Vasea (este formula mea de alint .. tângăneană) nu rămâi să mă ajuți ?

   Prietenii mei mă așteptau pe terenul de fotbal de lângă casa lui Neluțu (Mică).

   * Hai, măi, Vasea nu mai vii odată*..

     Și am plecat cu ei...

                         TUDOR ARGHEZI

       *De ce ai venit, de ce ai mai fi rămas /

         Nu te oprise gândul fără glas...

         Precizare necsară  

         Majoritatea covârșitoare a acelora amintiți de mine în rândurile de mai sus nu mai sunt printre noi...

  

         25 martie   2022         Vasile Bolboja

A se citi si:

Amintiri tanganene. La Ciuperca. Strandul Cernica.1968.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV