Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

vasile-bolboja-tanganuAşa cum am promis, noi cei de la voxcernica.ro ne străduim să vă ţinem la curent cu evenimentele importante care se întâmplă în comuna noastră. Este iarnă, există o anume letargie, dar, aşa cum am relatat, doar fotbalul local este în centrul atenţiei.

În ziua de 13 februarie 2011, în sala de sport a Şcolii din Tânganu, domnul Primar Gelu Apostol, însoţit de  d-l viceprimar Marian Nica şi de 3 consilieri locali: Gheorghe Alexandru-Ţânţaru (Tânganu-PDL), Grigore Florin-Dan Mocanu (Tânganu-PDL) şi Gheorghe Victor-“nea Vică” (veteran din Cernica-PDL) au avut o întâlnire cu cetăţenii satului Tânganu.

Printre problemele abordate: asfaltarea de drumuri locale, extinderea reţelei de gaze, introducerea mult-promiselor reţele de alimentare cu apă curentă şi canalizare. Plus realizările din domeniul sportiv: sala de sport din Bălăceanca, terenurile de fotbal din apropierea satului Căldăraru şi în curs de finalizare din Cernica şi Tânganu.

Au urmat discuţiile cu cetăţenii....

În general discuţiile/întrebările/promisiunile s-au axat pe probleme  curente de evidentă actualitate: sanţurile de evacuare a apei în perspectiva topirii zăpezii şi a eventualelor ploi torenţiale, eternul iluminat public, asfaltarea drumurilor locale încă nerezolvate (s-a cerut şi asfaltarea celor din Ţigănia Tânganului – este vorba de cele din extremitatea nordică pentru că celelalte sunt deja asfaltate în totalitate). Au fost şi unele cerinţe iluzorii: de exemplu cea a lui Iordache Niculae-Raţă ca Primarul să găsească... locuri de muncă pentru meseriaşi. Îi răspundem noi, corect: în neocapitalismul românesc nu Primăria răspunde pentru ocuparea forţei de muncă ci: Guvernul, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Agentiile de Ocupare a Fortei de Munca, eventual Sindicatele.Vom publica noi în VoxCernica un articol intitulat: “Mai este meseria braţară de aur?” care va fi o radiografie actuală în domeniu.  O altă cerinţă: apariţia unui “investitor” străin care să infiinţeze... o asociaţie agricola (sau mai multe) care să cultive pământul nostru ... înţelenit şi părăsit. Le răspundem tot noi: aceasta cerinţă este iluzorie. Deocamdată numai noi, localnicii, trebuie să luam o asemenea iniţiativă. Au trecut peste 20 de ani de la previziunea lui S. Brucan, el a plecat în lumea de dincolo, dar noi încă nu am învăţat ce înseamnă capitalismul şi democraţia ! O precizare concretă: subvenţia pentru prelucrarea unui ha este de 160 lei noi (1.600.000 lei vechi) iar aratul unui ha este de 400 lei noi (adică 4.000.000 lei vechi). Deci cine se încumetă să facă agricultură şi asociaţii ?

Apoi cel ce semneaza aceste consideratii a luat cuvântul şi a spus că cea mai importantă problemă a comunei noastre, şi implicit a satului Tânganu, este cea a furturilor. Să sintetizam cele afirmate:

-       Furturile au luat o amploare fără precedent în istoria de peste 5 secole a Tânganului

-       Nu există străzi (uliţe) pe care să nu fie semnalate furturi.

-       Există “cuiburi şi găşti  de hoţi” pe care Poliţia locală le ştie. De ce nu sunt “săltaţi”?

-      Unii dintre hoţi au fost prinşi de păgubiţi şi duşi sau declaraţi la Poliţie. Nici unul nu a fost arestat! Răspunsul d-lui Primar, altminteri binecunoscut ”Dosarele sunt blocate la Procuratură”. Şi astfel aceştia îşi continuă vechea ocupaţie: furturile.

-      I s-a cerut d-lui Primar, ca reprezentat al actualei Puteri care se înarmează în ritm susţinut (“România a devenit un stat poliţienesc”) să intervină la forurile superioare ale partidului de guvernamant în acest sens. Pentru ce se face supraînarmarea Jandarmeriei ?  Doar pentru a-i apăra numai pe bogaţi şi vârfurile politice iar cei amărâţi cărora li s-au diminuat pensiile şi salariile sunt lăsaţi la cheremul hoţilor? S-a precizat că la o manifestaţie a pensioanarilor aceasta a fost împânzită de trupe masive de jandarmi pe când noi, săracii, sătenii din Tânganu suntem lăsaţi la cheremul hoţilor!

S-a precizat că aşazisele patrule de noapte au trecut nepăsătoare pe lângă autoturisme la ora 2 din noapte staţionate pe o stradă unde s-au produs furturi! (relatare de la un tângănean, martor ocular şi păgubit) şi nu au fost  identificaţi şi legitimaţi! Atunci ce rol au aceste patrule? Să-i apere pe.. hoţi de ... priviri indicrete. La cerinţa noastră d-l Primar a spus ca vor fi afişate numerele de telefon la care pot fi apelaţi în caz de furturi nocturne! 

De asemenea in data de 12 februarie 2010, reprezentantii nostrii au avut o intalnire cu cetatenii satului Caldararu intr-una din clasele scolii din Caldararu. De fapt e impropriu sa mai spunem scoala din Caldararu, pentru ca aceasta scoala de fapt nu mai exista decat fizic si de la o scoala cu zece clase s-a ajuns ca aceasta scoala sa fie pustiita de copii si de invatatori. Acum este depozit pentru aparatele de forta pentru fotbalisti. Dar asta e o alta poveste pe care o puteti citi aici. Revenim cu un rezumat al problemelor discutate si la aceasta intalnire:

1.  Introducerea gazelor in curand pe reteaua principala in Caldararu. 

2.  Apa si canalizarea care vor veni in anul 2015. (asta probabil daca supravietuim anului 2012).

3. Cetatenii au pus problema interzicerii carutelor de rromi/tigani (inca nu stim ce termen trebuie sa folosim) care s-au inmultit in ultima perioada si care in fiecare zi acestea traverseaza dus-intors satul Caldararu catre o destinatie necunoscuta.

4. Un cetatean din Caldararu si-a umplut valea din fata casei cu pamant de umplutura. Toate bune pana aici, dar pe cateva sute de metri soseaua s-a umplut de noroi. Unii dintre consateni nu au fost multumiti si au ridicat aceasta problema.

5. Diverse realizari in planul infrastructurii. 

Notificare comentarii

Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.

Crispat
Între bare
Dar ce, hoţii nu votează?
0
florin c
a trecut un an si?......
interesanta trecere in revista a discutiilor purtate; intebarea fireasca est ce s-a realizat , ce s-a rezolvat din 2011 pina astazi, deci intr-un an?<br />Despre canalizare? despre asfaltarea drumurilor, de ce unele s-au asfaltat sau altele nu (ce criterii politice s-au avut in vedere la asfaltare)?, ce face politia astazi? de ce nu patruleaza, de ce s-au inmultit furturile si jafurile fara ca politia sa aresteze? (personal mi s-a spart casa, si desi am oferit imagini politiei cu cei implicati, nu s-a intamplat nimic), altfel spus "adu hotii la mine ca sa vezi ce-i fac"- rushine politiei cernica. Cred ca ar trebui de urgenta organizarea unei alte asemenea intalniri la care sa participe si Gelu si seful politiei locale ca sa punctam lucrurile de facut, mijloacele pe care le avel la dispozitie si responsabilii.
0

Vox Cernica TV