Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

camere supraveghere video cernica balaceanca caldararu tanganu postaDupa cum stiti, furturile in comuna Cernica au luat o amploare fara precedent in ultima perioada pe fondul adancirii asa zisei crize financiare. Se fura orice: gaini, vaci, cai, porci, cazane de tuica, garduri de metal, rufe, cauciucuri si autoturisme, vulturi si monumente istorice, plopi fara sot, lemne din padure, nisip din malurile lacului, lacul in sine si eventual cu ceva peste, cablurile retelei de telefonie si multe altele. Au devenit o obisnuinta vestile ca nu stiu care consatean a mai fost usurat de cate ceva sau ceva din proprietatea publica a trecut in proprietatea si buzunarul privat. Situatia este generalizata la nivel de Romania asa ca nu vrem sa facem un caz special despre ce se intampla in Comuna Cernica. Aproape ca aceste lucruri fac parte din cotidianul obisnuit, ni se par fapte banale si normale si nu ne mai impresioneaza foarte mult. Decat in momentul in care devenim noi insine victime sau potentiale tinte. Portalul nostru a sesizat de nenumarate ori diversele cazuri de furturi si va continua sa o faca in speranta ca aceste furturi nu vor mai exista, sau cel putin numarul lor se va reduce. Dupa cum spuneam intr-unul din articolele cu privire la distrugerea si  furtul monumentului eroilor din Balaceanca (vulturul din bronz), consiliul local al primariei Cernica a aprobat

achizitionarea unui sistem de camere video (IP) de supraveghere, la acea data, urmand ca acest sistem sa fie implementat in urmatoarele luni. Ei bine, acest moment a sosit si dupa cum multi dintre Dvs. deja probabil stiti, aceste camere au inceput sa fie instalate in satele comunei. Deocamdata in locatiile si intersectiile principale din Cernica, Tanganu, Posta, Caldararu, Balaceanca, urmand ca numarul de camere si sistemul sa fie extins in perioada imediat urmatoare, asa cum ne-a confirmat viceprimarul Nica Marian, contactat telefonic astazi. Din cate am auzit (dar fara sa garantam), sistemul a costat in jur de 50.000 RON plus costurile aferente de intretinere si monitorizare. Pentru cei care nu stiu, acest sistem de supraveghere este bazat pe transmiterea unui semnal video pe internet de la camerele video instalate in diferite locatii. Acest semnal este preluat si inregistrat pe un server (calculator), monitorizarea acestui semnal fiind facuta teoretic cu ajutorul unor "monitoare/televizoare" si a unor persoane care vizualizeaza aceste monitoare. De obicei acest semnal este inregistrat pe o perioada oarecare, si daca in aceasta perioada, daca nu s-a intamplat un eveniment semnificativ care sa necesite studierea arhivelor video, inregistrarile sunt sterse. Aceste camere video (IP adica au o adresa pe internet) au devenit banale in anii in care traim si de multe ori s-au dovedit a fi de folos in identificare si prinderea hotilor. Sunt folosite in orice domeniu si aceasta idee pare a fi o idee destul de buna de aplicat si pentru situatia comunei Cernica. O sa vedem in perioada urmatoare daca aceste camere vor duce la descurajarea hotilor sau acestia se vor adapta la situatie si vor lua contramasuri de genul: operare doar in afara razei de actiune a acestor camere, taierea firelor de internet, intreruperea curentului (asa cum s-a intamplat in satul Caldararu, cand un autoturism Volvo a fost deposedat de cauciucurile pretioase si lasat/gasit dimineata pe butuci), etc. si daca aceasta investitie a meritat sa fie facuta sau nu. Oricum este un semn imbucurator ca autoritatile fac pasi concreti in acest sens iar eforturile de prindere a hotilor sa speram ca vor da cu adevarat roade. Propunem cu aceasta ocazie reprezentantilor primariei ca semnalul video al camerelor de supraveghere sa fie preluat si de portalul Vox Cernica, astfel incat vizualizarea semnalului video sa fie facut public, sa fie disponibil in orice moment oricarui cetatean al Comunei Cernica si prin natura tehnica a sistemului, oricarei persoane din orice colt al lumii. Credem ca in acest fel vom contribui si noi la descurajarea furturilor si ca frica de bratul lung al legii va incepe sa produca efecte, atata timp cat educatia, bunul simt si alte vorbe mari elementare nu ne mai sunt de folos. Va rugam sa va spuneti parerea cu privire la aceasta propunere si in cazul in care vi se pare benefica pentru comuna noastra sa ne sustineti in acest demers.

Comentarii   
gogu
0 # Cameregogu 21-01-2011 09:56
Salut, e o idee foarte buna, dar ce zic edili ia-ti contactat?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
State Alexandru
+5 # onlineState Alexandru 10-02-2011 13:03
Ar trebuii facute publice,bagate undeva pe net sa vedem si noi ce se mai intampla.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
chita florin
+4 # sa fie publicechita florin 01-04-2012 18:21
salutam initiativa si montarea camerelor in principalele puncte ale comunei; ar fi util ca si noi, cei multi si... slabi, sa putem vizualiza online imaginile furnizate de aceste camere, Pe langa faptul ca aceasta actiun e se inscrie intr-o logica fireasca acestor vremuri, ea poate descuraja furturile, hotii nemaifiind la fel de liberi in miscarile lor. In plus, cei care sunt departe de casa, pot intra in contact video cu Cernica, ceea ce ne-ar face multa placere si ne-ar mai alunga dorul de casa.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Administrator
0 # inutilitate-ine ficientaAdministrator 01-04-2012 20:02
La mai bine de un an de cand am scris acest articol...pot spune ca din pacate, banii au fost cheltuiti de pomana pe aceste camere video. In primul rand amplasarea lor a fost efectuata defectuos, adica doar la principalele intersectii din sate, lasand cea mai mare parte a localitatilor descoperite in continuare. Nu numai ca furturile nu au incetat, ba din contra acestea s-au intetit. Ieri si alaltaieri am mai aflate de dou furturi unui in Caldararu si altul in Tanganu chiar unui verisor. Cu predilectie se fura aparatele de sudura, tot ce este metal si nu numai. Sa mai fi dat inca doua stiri cu aceste furturi ar mai fi fost doua picaturi in oceanul hotiilor nesfarsite si nerezolvate

In ceea ce priveste urmarirea camerelor la modul public, acestea,( de fapt doar patru camere) pot fi vizionate din holul sediului primariei, unde se colecteaza taxele. Ca sa se vada pe ce se cheltuie banii publici si sa ne mai si mandrim cu asta.

VoxCernica poate prelua fara probleme imaginile camerelor video, dar deocamdata se pare ca este "monopol de stat" si publicul care a platit...mai trebuie sa astepte...cat.. .? o sa mai vedem
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Guest
0 # Camere de supraveghereGuest 20-04-2022 20:57
Florine, nu stiu cat de departe de casa te afli, dar iti sugerez sa-ti instalezi propria camera si sa nu astepti prea curand ca aceste probleme sa fie rezolvate de Primarie. In acest fel, iti poti vedea casa si imprejurimile fara a astepta vreun ajutor din partea Consiliului Local.
Primaria taxeaza de cinci ori mai mult in compatatie cu serviciile pe care le presteaza...
Cum se justifica 50.000 lei pentru 4 camere?!? Furturi mai multe?!?
NOI PLATIM, Primaria se foloseste de extraordinarul sistem de supraveghere, iar furturile cresc exponential!

Nota catre Primaria Cernica: Va rugam frumos sa ne facilitati accesul la camerele video - pentru care deja am platit - si sa implementati mai multe camere, in speranta ca toti locuitorii Comunei Cernica sa participe la detectarea hotilor si neregulilor din comuna.

Florin, iti doresc o viata frumoasa si linistita, indiferent in ce colt al lumii te afli. :-)
Toate cele bune!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV