Evaluare utilizator: 2 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Momentul în care românilor le va păsa de micile detalii ale vieţii altora ar marca, după părerea mea, o atât de profundă transformare a naţiei noastre, încât am începe să ne simţim şi pe uliţa noastră la fel ca în străinătate. (Nu rătăciţi şi stingheri, ci conştienţi că a fi om înseamnă şi a da atenţie şi semne de interes lumii, cu plăcerea de a trăi în ea.) Şi când spun detalii, nu e vorba de subiectele obişnuite de bârfă, ci de ceea ce poate aduce disconfort pe termen scurt, mediu, lung şi chiar foarte, foarte lung. Pedichiura vacilor cu flexul ("polizor unghiular" pentru persoanele inadaptate) în Austria este aproape o industrie, în orice caz un meşteşug respectabil, probabil inexistent în România, o afacere în care se investeşte şi din care se câştigă bani.

CopitochiurăLa noi, în Tânganu, vacile sunt aduse acasă de la păscut chiar pe mijlocul şoselei, caii sunt lăsaţi să pască noaptea în libertate (nu de puţine ori fiind un real pericol pentru şoferii care se trezesc cu ei în faţă pe neaşteptate, chiar în celebra curbă de la intrarea în sat), porcii sunt mereu mizerabili -- şi asta pentru că se poate şi aşa, oamenii şi animalele nu păţesc nimic grav dacă viaţa lor nu este cum ar putea să fie. Dar nu este, şi totdeauna din vina oamenilor.Macarale pentru suflete

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV