Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

vasile-bolboja-tanganuApariţia unui portal particular al comunei Cernica a fost un eveniment deosebit. Nu ştim, nu avem cum să ştim câte comune din România au un asemenea mijloc de comunicare direct, fără oprelişti, neînregimentat politic, unde fiecare trăitor de pe meleagurile noastre  îşi poate exprima liber opiniile. Ba, după cum se poate vedea din lecturarea comentariilor din portal şi din comunele învecinate, cum ar fi Fundenii-Frunzăneşti. Suntem o comuna din imediata apropiere a marei citadele, Bucureşti, şi influienţa pozitivă este şi trebuie să fie evidentă. Apoi, avem un număr mare de absolvenţi de învăţământ superior şi de studenţi. Adică de intelectuali. Portalul VOXCERNICA  a fost proiectat tocmai pentru a oferi acestor intelectuali (dar nu numai lor), concomunalii noştri, posibilitatea de a se exprima, de a exersa, de a comunica cu ceilalţi. Internetul este o sanşa uriaşă pentru tinerii noştri. VOXCERNICA a fost proiectat să întregească această şansă, să “coboare” această facilitate în perimetrul realului local, deci cât se poate de

concret. Adică cernicaş...Într-o discuţie cu Florea Gheorghe alias “Gigi”, cum semnează un comentariu, suntem surprinşi că simpaticele, dotatele, şcolitele noastre concomunale, mai sârguincioase şi studioase decât băieţii, nu se prea îndeletnicesc cu  preocupări intelectuale oferite cu atâta generozitate de VOXCERNICA. Greul îl duc veteranii, care s-au vrut un exemplu, un impuls iniţial. Adică aşa cum spune o poveste a copilăriei noastre despre o cloşca-găină care a clocit ouă de raţă, a dus micile rătuşte pe malul apei şi apoi le-a lăsat să plece în vâltoarea vietii, ea mulţumindu-se să le privească de pe mal.

 

 

Deci unde sunt acei tineri pe care noi, cei cu ceva ani în sapte, să-i vedem cum se lansează în apele, totuşi nu prea  învolburate ale... portalului VOXCERNICA?

 

“Speranţa nu moare niciodată”. Sau “Speranţa moare ultima”.

 

Deci să sperăm în continuare...

Comentarii   
crispat
0 # crispat 27-04-2010 11:27
Sigur, să sperăm, dar la modul realist. Orice astfel de loc virtual are un anumit potenţial maximal, pe care şi-l poate atinge sau nu, dar niciodată depăşi (altfel, probabil că toată lumea s-ar întâlni pe un singur site). Pentru mine importanţa acestui loc este dublă. În primul rând prin aceea că poate întreţine o formă de comunicare în cadrul comunităţii, inaccesibilă fără mijloacele moderne şi în contextul actual -- în care nimeni nu mai are timp pentru lucrurile care construiesc şi menţin relaţii interumane în afara orizontului îngust al familiei şi câtorva prieteni. În al doilea rând, informaţia istorică şi culturală de pe acest site este valoroasă în sine, şi poate interesa oameni cu totul desprinşi de orbita restrânsă a zonei. Dar şi numărul lor este limitat. Deci, promovat sau nu, acest site ar trebui, după părerea mea, dus la "perfecţiune" în folosul celor care-l vizitează şi l-ar putea eventual vizita, fără a spera un trafic şi o participare peste potenţialul zonei. Dar -- şi mi se pare foarte posibil -- subiecte de nişă cum este istoria locală, alături de teme puternic individualizate şi personalizate de către colaboratori pot atrage foarte multă lume. Aici cred că o tactică bună ar fi să contactaţi individual pe toţi oamenii talentaţi, cu pasiuni de tot felul, ştiutori de lucruri pe cale de dispariţie, chiar mai ciudaţi sau retraşi, şi să-i convingeţi să participe, sau să vă dea material pentru articole. O altă idee ar fi reportajele, cu text şi imagini, ca un fel de secţiune separată de ziar online. Dar totul consumă timp şi efort, şi domnul Lilian Iordache şi aşa face extrem de mult -- poate găsiţi vreo doi tineri mai entuziaşti...
Sper să nu deranjez pe nimeni, sunt nişte simple opinii -- deja site-ul mi se pare excelent, dar e normal să vreţi mai mult.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
DODU LU CIOVLICA
0 # DODUTUDODU LU CIOVLICA 10-10-2010 21:05
Cand aveti timp veniti sa faceti un reportaj in legatura cu noua mea recolta vini-viticole de anul acesta.Poate imi faceti si o reclama la noul meu cazan de tuica.Va multumesc.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
VoxCenica TV Live
0 # Comunicat oficial al carului de reportajVoxCenica TV Live 13-10-2010 14:39
Echipa de filmare il anunta pe consecventul nostru iubitor de VOXCERNICA, in particular (si) viticultor inascut - DODU ca ii vom indeplini dorinta dupa o necesara documentare. Sursele noastre de documentare ne-au informat, deocamdata, ca dumnealui a fost un valoros portar al legendarei echipe Viitorul Tanganu, trecuta in amnitiri. Printre performante: la un meci pierdut cu 6-0 antrenorul de atunci, faimosul Florea Verde a afirmat ca "lui Dodu i-a intrat balonul in tricou pe la gat, i-a iesit pe una dintre maneci, i-a reintrat pe cealalta maneca, i-a alunecat pe unul dintre cracii chilotilor si,plosc! in poarta!". Ca sa-i facem reclama noi,membrii echipei de filmare nu ne tundem, nu de barbierim, vreme de un an pentru ca in momentul filmarii ii facem reclama renumitei firme: "BARBIERIT, TUNS SI FREZAT LA DODU". In nici un caz nu filmam cazanul de tuica pentru ca ar fi o proba incriminatorie in fata autoritalor... si ar ramane Tanganu nu fara viticultor ci fara... frizer...
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
marin al buchii
0 # marin al buchii 18-10-2010 00:01
frate cazanu e monopol sa naud asa ceva
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
ion pocaitu
0 # vasile bolobojaion pocaitu 04-11-2010 23:19
pe vasile il stiu de mic copil vorba aia il credeam om de omenie ,dar sa zica de mine la o onorata adunare[o nunta tinuta stim noi unde ,da nu spunem] ca sunt ipocrit nu ma asteptam.pacat mi-a sticat parerea proasta care o aveam despre el
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
chita florin
0 # tinerete...fara batranetechita florin 27-03-2012 23:30
Evident, ca este onorabil ca o comuna, chiar situata langa Bucuresti, sa se poata mandri cu un portal. Ca este bun, ca este rau.....pareril e au fost si vor fi intotdeauna diferite; insa ceea ce poate face diferenta este fara dar si poate, contributia fiecaruia dintre noi, sau , ma rog, a celor care pot. Experienta fiecaruia, modul de analiza si interpretare a ceea ce se intampla in Cernica, diversitatea subiectelor si a punctelor de vedere transmise prin intermediul voxcernica, este salutabila. Mizez si eu in acest sens pe contributia profesorilor si invatatorilor din comuna, care, prin experienta si intelepciunea lor, pot aduce un plus de informare portalului. Mizez de asemenea, pe contributia elevilor-fii ai satului; si vocea lor trebuie sa se faca auzita prin intermediul portalului voxcernica. Ce ne ramane de facut? sa iesim din indiferenta, sa luam atitudine, sa contribuim si prin voxcernica, ca vocea noastra sa fie auzita din ce in ce mai tare. La lupta, consateni.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV