Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Gigel (Gheorghe) Bucursursa foto: sportvest.info

Comuna Cernica a intrat, de mult, în circuitul fotbalistic naţional şi chiar internaţional. Noi am prezentat în portalul nostru (aproape) pe toţi fotbaliştii importanţi născuţi, crescuţi, pregătiţi aici în comuna noastră. Vârful de până acum a fost Dumitru Manea pe care noi l-am prezentat încă de la debutul portalului. Destinul dublat de valoare au făcut ca ştafeta lui Dumitru Manea, care în această vară a plecat dintre noi, să fie preluată de cernicaşul Gigel Bucur şi să fie dusă pe cele mai înalte culmi ale fotbalului naţional şi internaţional. Face parte dintr-o pleiadă de jucători valoroşi, născuţi în Cernica, începând în primul rând cu amintitul Mitică Manea continuând cu Nica Petre, Nica Ionel, Zamfir Tudor (Riva)... şi nu în ultimul rând cu ... Bucur Vasile (Moşu) nimeni altul decât tatăl lui Gigel Bucur. Născut la 8 aprilie 1980 Gigel Bucur s-a lansat în lumea fotbalului mare

de la aceiaşi echipă ca şi Mitică Manea, Sportul Studenţesc, unde la începuturi i-a fost mentor şi antrenor. Din lotul echipei-mamă a făcut parte  între anii 1998-2005. Aici a evoluat în toate competiţiile (campionat, cupă, meciuri internaţionale) în 178 de meciuri şi a marcat 79 goluri. În ediţia 2003-2004  şi-a aşezat pe frunte cununa de golgeter al României cu 29 goluri marcate. A fost performanţa care l-a impus definitiv în lumea fotbalistică internă şi nu numai. În anul 2005 a făcut un pas important în viaţa sa fotbalistică trecând la Poli Timişoara. În oraşul bănăţean, unul dintre fief-urile istorice ale fotbalului românesc,  a evoluat între anii 2005-2010 în 144 de partide şi a marcat 62 goluri. În anul 2010 a făcut pasul cel mare: a intrat în circuitul internaţional european, s-a transferat la echipa rusă Kuban Krasnodar sub bagheta unui antrenor român de succes, Dan Petrescu. Sub culorile echipei ruse a evoluat, până acum, în 31 de meciuri, marcând 9 goluri. Aici are, pe lângă antrenor român, drept coechipieri pe Dacian Varga (fost şi el la Sportul Studenţesc) şi Lucino Traore  care a evoluat, cu succes şi în campionatul românesc la CFR Cluj.

După ce Mitica Manea a fost primul jucător născut pe  meleaguri cernicaşe care a jucat în echipa naţională (3 meciuri) noua noastră stea a evoluat sub culorile echipei naţionale in 23 de meciuri pentru care a marcat 4 goluri.

Am insistat pe realizarile statistice, seci ale carierei sale. Mai puţin pe cele umane. Este un băiat  modest, poate prea modest, prietenos, respectuos, care atunci când a avut ocazia nu a ezitat să se afişeze alături de concomunalii săi. Ne amintim cu plăcere că în Cupa Cernica, ediţia 2003,  a jucat, firesc, în cadrul echipei Cernica, regulamentul permiţând să evolueze în cadrul echipelor din comuna noastră orice jucător născut pe aceste meleaguri.

Acum Gigel Bucur este floarea de la butoniera fotbalului comunei noastre, fotbal care a reuşit să inpună atâtea nume pe firmamentul fotbalului românesc.

Noi de aici de la portalul Voxcenica.ro împreună cu  iubitorii fotbalului din comuna noastră îi dorim mult succes în continuare şi îl vom urmări cu plăcere, interes şi patriotism local.

Notificare comentarii

Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.

Vox Cernica TV