Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Inaugurare stadion fotbal Caldararu Cernica 4 oct 2010

A sosit şi ziua mult aşteptată – 4 octombrie 2010 – care a ocazionat inaugurarea modernului teren de fotbal plasat în apropierea satului Căldăraru. Pentru albumul de fotografii click aiciDeşi, la propriu, vremea, de început de octombrie, nu a fost prea darnică, atmosfera a fost una “caldă” la figurat. Gazonul noului teren comunal este ca o masă de biliard şi, suntem siguri, multe echipe de Divizia A vor fi invidioase pe o asemenea calitate a suprafeţei de joc. Pentru meciul inaugural a fost invitată o firmă pe măsură: echipa de old-boys a renumitului club bucureştean, Rapid Bucureşti, care a împrumutat şi câţiva jucători de la un alt club bucureştean, deasemenea prieten nouă, cernicaşilor, Sportul Studenţesc. Să reamintim vizitatorilor noştri că concomunalii noştri Cristian Sava (Tânganu) şi Petre Nica (Cernica) au evoluat la Rapid Bucureşti, iar Dumitru Manea şi Gigel Bucur (ambii din Cernica) au evoluat la Sportul Studenţesc.

Să prezentăm şi combatanţii:

 

Începem cu oaspeţii noştri:

Portar: Leontin Toader

Jucători de câmp: Marian Rada (nr.23), Gică Cârstea (9), Dănuţ Perjă (14), Florea Drăghici (8), Iosif Damaschin II (7), Nicolae Călin (21) (“Târă de Brăneşti” – a nu se confunda cu “Târă-Făt de CeFeReu de Turnu-Severin”), Rodin Voinea (3), “studentul” devenit rapidist Bogdan Andone (17), “studenţii”: Gabi Răduţă (18), Dobre (19), Petre Cristian şi, nota bene! cunoscutul ziarist sportiv, directorul de imagine al Rapidului, Cristian Costache  (4) ...

Trecem şi la gazde:

Portari: Stoica Tănase

Jucători de câmp, vechii noştri combatanţi cu care ne-am întâlnit pe parcursul atâtor însemnări în portalul nostru: Nica Nicolae, Ioniţă Mihai-Vioară, Stoinea Răzvan, Bratu Dorel-Dure, Voicu Ion, Mihalache Ion, Ioniţă Sorin-Argintaru, Popescu Aurică, Iorga Milian, Diconescu Sorin, Udroiu Nicolae, Stoinea Gheorghe, Petcu Marian, Petre Constantin, Diconescu Adrian si altii.

Scorul a fost de 7-5... pentru... spectatori. La un aşa regal de goluri şi spectacol mai este important cine este învingătorul? Printre marcatori: Bogdan Andone (2), Cristian Costache (2), Răduţă, Nicolae Călin, Dobre pentru Rapid. Pentru Cernica balul fotbalistic (de fapt primul gol al meciului) l-a deschis “puncherul”, Voicu Ion... Alţi marcatori localnici: Diconescu Sorin, Popescu Aurică, Nica Nicolae, Iorga Milian...

Meciul a fost transmis in direct pe postul de televiziune online VoxCernica TV Live. Alte transmisiuni in direct ale meciurilor de pe acest stadion vor urma. Pentru programul acestor transmisiuni in direct click aici.

De asemenea au fost luate doua interviuri pe care le vom publica in curand. În primul au răspuns domnul primar Gelu Apostol şi domnul viceprimar Nica Marian care au prezentat microistoria acestui modern teren de fotbal, facilităţile oferite, perspectivele de viitor.

În cel de al doilea, domnul Marian Rada, cunoscut fotbalist şi antrenor rapidist, amabil, a răspuns, deasemenea, unor întrebări legate de atmosfera din Cernica, de legăturile multiple dintre Cernica şi fotbalul bucureştean, în special cel rapidist şi naţional.

Aşa cum este civilizat, cum le stă bine unor gazde ospitaliere seara s-a încheiat cu o masă în care s-au depănat amintiri, s-au legat prietenii. Pentru că fotbalul a fost şi este un excelent liant între oameni. Şi rolul lui este important în acest început de secol în care înstrăinarea este din ce în ce mai pronunţată... Nu şi la Cernica...

Ceea ce s-a întâmplat în ziua de 4 octombrie 2010 a încercat, şi credem că a reuşit, să demonstreze contrariul...

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV