Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

a se citi si Rezultate (finale) alegeri locale comuna Cernica 2012.

 Mai 3, 2012: 23:00 - Candidati alegeri locale 2012, Comuna Cernica 

Dupa ce am prezentat informatii partiale, cerute cu insistenta de vizitatorii portalului VoxCernica si am fotografiat in conditii improprii listele afisate la panoul electoral al comunei Cernica, suntem in masura sa revenim cu informatii (aproape) complete. Spunem “aproape” pentru ca traim in ”eterna si fascinanta Romanie” si... multe se pot intampla...cei care nu se regasesc in lista de mai jos sa ne trimita observatiile si completarile de rigoare.

Candidatii la functia de Primar. Acestia sunt:

1. APOSTOL GELU - candidat din partea aliantei PSD-PNL-PC (USL) - primar PSD 2004-2006, primar PDL 2006-2012,  acum membru al partidului PSD

2. MĂRĂCINICĂ ALEXANDRU - candidat din partea partidului ROMÂNIA MARE

3. DRAGNEA STEFAN - candidat din partea partidului PP-DD

Candidatii la functia de consilier local al Comunei Cernica:

Precizare: comuna Cernica are peste 10.000 de locuitori (exact 10.464) si are dreptul la 17 consilieri. Listele de partid pot fi extinse pâna la 22 de candidati in eventualitatea că apar “indisponibilitati” din diverse motive...

Sa începem cu USL: 

*****************************

1. NICA MARIAN vice primar - consilier PDL 2008-2012

2. NITĂ ZAHARIA ALEXANDRU - consilier PNL 2008-2012

3. DUMITRACHE PETRA consilier PSD 2001-2004, 2008-2012

4. TUDOR GEORGETA (GINA)

5. GRIGORE FLORIN consilier PNL 2000-2008, PDL 2008-2012

6. ION NICOLAE

7. VOICU ION consilier PSD/PDL 2004-2008, PDL 2008-2012

8. NITA FLORIN

9. VASILE FLORIN

10. MUŞAT EUGENIA

11. VASILE CONSTANTIN consilier PSD/PDL 2004-2008

12. BRÂNZARU TEODOR consilier PSD 2000-2006, PDL 2006-2012

13. ŞERBAN VASILE consilier PSD 2000-2006, PDL 2006-2012

14. GHEORGHE VICTOR consilier PSD 2000-2006, PDL 2006-2012

15. MATEI AUREL

16. CĂLIN MARIN consilier PSD 2008-2012

17. GHEORGHE ALEXANDRU consilier PDL 2008-2012

18. CHIRIŢĂ PETRE consilier PSD 2000-2006, PDL 2006-2012

19. MIHALACHE ION

20. ANDREI NICOLAE

21. NEICU ALEXANDRU

22. ANDREI NICOLAE-MARIUS

PDL a prezentat urmatoarea lista de candidati:

*************************************

1. IONIŢĂ MIHAI

2. TACHE VASILE

3. VASILE IONEL

4. FLOREA GHOERGHE consilier PSD/PDL 2004-2008

5. CIONT VASILE

6. RADUCA DIANA

7. MONICA NICOLA

8. TUDOR NOANEA

9. GHEORGHE NICOLAE

10. GABRIEL ALEXANDRU

11. ION ILIE MARIAN

12. CIONT GINA

13. ALEXANDRU VALENTIN

14. CIONT GEORGE

15. CIONT SORIN

16. NICA NICOLAE

17. ILIE VALERIU

18. STAN CONSTANTIN SEBASTIAN

19. ANDREI IONUŢ

20. PĂUN NICOLAE

21. GRIGORE NICOLAE

22. CIONT FLORENTINA

Sa prezentam si celelalte partide participante cu liste de consilieri locali.

Partidul ROMANIA MARE:

************************

1. COSMA MARIN

2. PREDA CONSTANTIN primar din partea CONVENTIEI DEMOCRATICE 1996-2000

3. MĂRĂCINICĂ ALEXANDRU

4. PREDA GEORGETA

5. MARIN SORIN

PARTIDUL POPORULUI - DAN DIACONESCU

***********************************

1.DRAGNEA ŞTEFAN

2.TURCITU NICOLAE

3.NICULESCU MIRCEA

4.ILIE GABRIEL

5.HERE PETRUŢA

Nu am prezentat lista completa pentru cele doua partide intrucât consideram ca ocupantii locurilor urmatoare nu sunt cunoscuti, nu sunt eligibili si deci nu au prea mare importanta pentru vizitatorii portalului nostru.

UNIUNEA NATIONALĂ A COMUNITATĂŢII DE ROMI

*****************************************************

1. TURCITU COSTEL

2. TURCITU TUDORIŢA

Candidati Independenti:

1.VASILE BOLBOJA - Tanganu, fost consilier PSD 2004-2008

Dupa cum vedeti partidul PDL nu a mai avut timp sa isi desemneze (oare ?!) un candidat la functia de primar al Comunei Cernica, odata cu trecerea D-lui primar Gelu Apostol de la PDL la PSD cu doar cateva zile inainte de finalizarea procesului de de depunere a candidaturilor si care s-a incheiat pe data de 1 mai 2012. Alte detalii despre acesti candidati cum ar fi profesia, ocupatia actuala, domiciliul etc le puteti regasi in fotografiile luate de pe afisajul din fata primariei. Regretam ca nu am putut sa va prezentam o calitate mai buna a acestor liste dar tinand cont de numarul acestor candidati, credem ca afisarea acestora ar fi putut sa se faca intr-un mod mai "lizibil" si mai civivilizat. Asa cum spuneam numele unor candidati, pur si simplu nu pot fi vazute. Oricum, asteptam pe cei care nu se regasesc in lista de mai sus sa ne trimita observatiile si completarile de rigoare.

Pentru corecta informare a vizitatorilor portalului nostru va comunicam: D-l Vasile Bolboja din Tanganu va candida pentru functia de consilier local ca independent. Dupa cum bine stiti D-l Vasile Bolboja este unul din voluntarii care au pus bazele portalului VoxCernica colaborand cu acest portal din anul 2009 din postura de reporter al VoxCernica TV Live, analist si comentator sportiv pentru transmisiunile in direct de fotbal , analist politic. De asemenea puteti regasi in portalul VoxCernica zeci de articole scrise pe diverse teme de interes local si general. De asemenea, D-l Vasile Bolboja este colaborator al mai multor ziare din presa locala si centrala fiind autor a sute de articole pe diverse domenii. Motivele pentru care a ales sa candideze de pe aceasta pozitie si obiectivele sale le va explica personal intr-o interventie ulterioara.

Ne-am straduit si ne vom stradui in continuare sa va oferim cat mai multe informatii despre candidatii la functiile locale ale comunei Cernica. Cu ocazia prezentarii acestor candidati incercam sa nu facem alte comentarii. Oricum prezentarile si analizele noastre vor continua pe parcursul procesului electoral, astfel incat Dvs. vizitatorii, sa aveti o sursa suplimentara de informatii necesare deciziilor Dvs finale de vot. Pana acum, am incercat sa prezentam "la rece" informatiile cele mai importante privind traseele politice ale candidatilor incepand cu anul 2000, precum sii alte informatii in conditiile nivelului de transparenta ale acestor partide si a conducerii actuale a Primariei Cernica. De asemenea in rubrica INTERESE/POLITICA din cadrul acestui portal veti putea regasi mai multe informatii despre viata si istoria politica a comunei Cernica.

Asteptam sugestiile si intrebarile Dvs la care vom incerca sa raspundem in limita posibilitatilor noastre. Va multumim pentru permanenta atentie pe care o acordati portalului nostru. Care, in cele din urma, vreti sa credeti sau nu, este chiar al... Dumneavostra... si pentru Dumneavostra...cetatenii comunei Cernica...

Mai 2, 2012-22:00.Va prezentam lista candidatilor pentru functiile de primar si consilieri pentru Primaria Cernica, deocamdata in forma bruta. Din pacate lista nu este exhaustiva si unele liste nu se pot vizualiza normal. Acest lucru se datoreaza modului de afisare absolut oribil de pe panoul de afisaj din fata primariei, parca intentionat, sa nu poti vedea toate listele. Cel putin candidatii din partea partidului DD nu se vad absolut deloc. Poate Primariia reuseste macar de data asta sa afiseze in mod civilizat aceste liste de importanta pentru toti cetatenii din Comuna Cernica. De asemenea am fost surprins ca PDL inca mai are reprezentanti la primaria Cernica. Ma intreb oare cand au avut timp sa se mai hoatarasca, daca vineri inca nu se stia (cel putin de marele public din Cernica) daca va trece la PSD suita d-lui Primar Gelu Apostol. Oricum parerea mea este ca aceasta lista din partea PDL este pusa doar asa..."la deruta".  Un consilier din partea PDL care a trecut la PSD venise sa vada si el daca este sau nu trecut pe lista PSD-ului (USL-ului). Deci astazi, marti 2 mai 2012, acesti membri de partid si consilieri nu stiau daca vor fi trecuti pe liste sau nu de mai marii lor, care le-au decis "soarta" de politicieni. Surpriza totala, cei doi nominalizati initial din partea PSD si PNL , Cornel Arghir si Aura Istrate nu se mai regasesc deloc pe listele de candidati nici macar la consilieri. Va putem confirma 100% ca Apostol Gelu candideaza ca reprezentant din partea USL, ca membru al PSD. Deci nu exista si un alt candidat din partea PNL asa cum se stabilise initital saptamana trecuta. Rugam partidele care s-au inscris in acesta cursa sa ne trimita tabelele cu toti acesti candidati pentru a putea fi vizualizate in mod civilizat pe portalul VoxCernica.

Mai 2, 2012-10:00 - Pentru cei care nu au aflat inca, D-l Primar Gelu Apostol-PDL a trecut in tabara USL, mai precis la PSD. A se citi si PSD Ilfov a primit în partid cinci primari de la PDL, UNPR şi PNG"". Deocamdata nu stim daca si toti consilierii PDL sau doar o parte din acestia au trecut si ei in cealalta tabara. Si nici macar consilierii PSD sau PNL nu au fost in stare sa confirme acest lucru. Spuneau ca aceasta trecere s-a decis, dar cei de la PSD spuneau ca PNL-ul e partidul primitor pentru d-l primar, si PNL spunea ca lucrurile stau exact pe dos (sau primirea s-a facut pe usa din dos). Oricum termenul limita pentru depunerea candidaturilor s-a incheiat si vom afla in maximum 24 de ore care este adevarul atata timp cat membrii celor doua partide nici macar nu stiu cine le este seful. Acest lucru s-a intamplat in timpul motiunii de cenzura de vineri, pentru guvernul MRU si cu ocazia primirii si primarilor din Pantelimon, Dobroiest, Nuci, Stefanesti, Magurele etc.). Pana vineri, saptamana trecuta, se stia ca, nominalizati pentru candidaturile la functia de primar al comunei Cernica erau D-na Aura Istrate din Tanganu din partea PNL, si D-l Cornel Arghir din Caldararu din partea PSD. Candidaturile separate ale acestora au rezultat in urma neintelegerilor dintre aceste doua partide cu privire la nominalizarea unui candidat unic din partea USL. Deocamdata va putem spune traseul politic de pana acum al d-lui primar Gelu Apostol: initial membru UFD castigand alegerile din anul 2000, dupa care a trecut la PSD (2001-2006), a urmat PDL (2006-2012) si intarcerea la matca, din nou in PSD. Oricum din ce stim pana acum, "cartile" politice nu s-au jucat l-a nivelul organizatiilor de partid locale ale USL ci la nivel judetean si mai sus. Cea mai mare parte a membrilor PSD si PNL sunt dezamagiti, bulversati, contrariati si unii chiar "scarbiti") (si la ora scrierii acestei stiri inca nu stiau prea multe daca vor ramane si pe listele de candidati la consilieri din partea PSD si PNL) de ceea ce se intampla pentru ca aceste doua partide, practic au fost inlocuite de fostii membrii ai PDL. In cateva zile o sa aflam listele oficiale de oameni nominalizati pentru consilieri si o sa vedem in ce masura PSD si PNL mai sunt reprezentati. Se pare ca sperantele celor care isi stransera semnaturile pentru aceste candidaturi au fost spulberate si nici astazi nu va putem confirma cu exactitate cine va ramane pe listele de candidati la functia de consilier pentru primaria Cernica. Cu certitudine va putem confirma ca D-l Vasile Bolboja din Tanganu este oficial prima persoana care si-a depus candidatura ca si consilier independent, finalizand cu succes procedura stufoasa de inscriere. Personal nu pot sa mai comentez decat ca, o sa vedem in ce masura mai exista alternative la USL si daca din partea PDL mai candideaza cineva si daca iluzia democratiei (nu mai vorbim de alternanta la putere) va mai exista in comuna Cernica ca si in alte localitati din Romania, atat timp cat legea 249/2006 va fi in vigoare. In conditii precum a fost momentul acestei motiuni de cenzura de vineri 29 aprilie 2012 (cu doua zile inainte de ziua finala a depunerii candidaturilor) se poate ajunge la situatii aberante asa cum se intampla in Cernica in care practic un partid (sau mai multe) este inlocuit de altul (partidele sunt formate din oameni si nu din scaune) negocierile facandu-se pana in ultima clipa (in cazul nostru vineri dupa amiaza), neemaiexistand timp si loc pentru contraponderi din partea altor persoane membre sau simpatizante ale unui partid, care ar dori sa candideze si care depind de deciziile celor de "sus". In alta ordine de idei, se pare ca in Romania nu mai vorbim de ideologii si doctrine ci doar de interese si grupuri de interese ale unor persoane.O sa aflam foarte curand daca PDL va mai avea reprezentanti sau candidati in comuna Cernica si in acest fel, la propriu, discutam de un partid unic in Cernica: USL, chiar daca formal mai exista si alte organizatii locale ale altor partide. Cel putin pana la alegerile parlamentare.

Comentarii   
Pitigoi
+3 # MagariePitigoi 02-05-2012 13:43
"Oameni seriosi d-le!" Merita votati!"
Se duce tarisoara asta. Au terminat-o. Si bineinteles partasi sunt si cei care-i voteaza. Pentru toate chestiile astea eu o sa votez cu PDL. Si sper sa faca toata lumea asa. Sa vedem pe urma trec iara la PDL?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
vlad-
+2 # Oameni de nimic!vlad- 02-05-2012 15:18
Ce fel de oameni sunt astia care fug cand dau de greu.?Sper din tot sufletul sa dispara acesti tradatori, fara coloana vertebrala.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
GOGUTA
-1 # POLITICA ROMANEASCA MON CHERGOGUTA 02-05-2012 17:54
SPER CA IN CAMPANIA ASTA SA NU MAI SE CUMPERE VOTURI, PT CA NUMAI AU DECE, IN AFARA DE USL RESTUL NU PREA REPREZINTA MARE LUCRU, MARI NOSTRI POLITICIENI LOCALI SUNT IN USL., MAI AU CANDIDATI PDL FACUT REPEDE PE PICIOR, DUPA EMIGRAREA TUTUROR CONSILIERILOR, PRM CARE AU CANDIDAT MEREU DAR NU AU CASTIGAT NICIODATA, PPDD CARE NU AU SANSE, AU APARUT CA CIUPERCILE, SI ULTIMUL PE LISTA dL VASILE BOLBOJA, CARE ARE NEVOIE DE MULTA PUBLICITATE PT A LUA NR NECESAR DE VOTURI PT CONSILIER,

EU LE DORESC SUCCES LA TOTI..DAR O SA CASTIGE, DOAR 17 CONSILIERI SI NORMAL APOSTOL GELU

PE CURAND
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
crispat
+2 # Ce au alegătorii de făcut...crispat 03-05-2012 13:12
... aş zice că e limpede: să voteze numai pe cei pe care îi cunosc, măcar din auzite, şi îi cred în stare să facă ceva bun pentru cât mai multă lume -- ba chiar şi pentru o minoritate, numai să facă ceva, cât de cât, pe lângă figuraţie slugarnică, jocuri politice şi afaceri personale. Dacă votăm în continuare negativ sau după culoarea partidelor candidaţilor, atât de schimbătoare în aceste zile şi atât de văcsuită cu sclipiciul populismului, ne merităm soarta. Bun, e clar că USL-ul s-a pricopsit cu tot felul de "politicieni" de bună calitate (atestată probabil cât de curând prin ştampile NUP -- Neînceperea Urmăririi Penale -- sau sentinţe de achitare), în speranţa că va trece moţiunea de cenzură şi că va reuşi să reducă marja de manevră a PDL-ului pe ultima sută de metri. Cât de mare este costul acestor compromisuri se va vedea în curând, pentru că scârba faţă de manevrele fără ruşine cuprinde încet dar sigur pătura din ce în ce mai subţire de cetăţeni care cred că mai merită să voteze. Democraţia noastră a ajuns într-un punct în care ne întrebăm ce rost mai au alegătorii, dacă jocurile politice transformă oricum "voinţa boborului" într-o comedie sinistră, înainte, în timpul şi după mascarada alegerilor libere. Libertatea de a alege dintr-o ofertă electorală din care nu-ţi foloseşte până la urmă mai nimic... În comuna primitivă cred că era invers, lumea se ducea peste cei mai vrednici şi îi punea în fruntea comunităţii, şi mai era şi Sfatul bătrânilor... Poate că nu am devenit destul de primitivi, sau ne-au murit prea timpuriu pensionarii? Nicio grijă! Se ocupă "clasa" politică.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Tabarles
+2 # Treziti-va oameni buniTabarles 03-05-2012 17:20
Suntem putini cei care vom vota oameni de calitate ca dl. Bolboja Vasile de exemplu. Doar anonymus sper sa ne mai scape de astia care nu mai poti sa-i clintesti de pe scaune.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Guest
0 # Care... Primar ?Guest 04-05-2012 14:39
Legea 393/ 2004, actualizată- secțiunea a 2-a, art. 15, punctul 2: Calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:), alineatul g1, se precizează foarte clar: “pierderea, prin demisie, a calității de membru al partidului politic sau al organizației minorității naționale pe a cărei listă a fost ales”....deci doar D-l Gelu nu D-l Primar.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
goguta
0 # dar...goguta 05-05-2012 13:37
nu se organizeaza alegeri partiale cu 6luni inainte de termenul legal.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Administrator
0 # cred...Administrator 05-05-2012 13:58
ca domnul respectiv se refera la respectarea legii..uitati-v a ce s-a intamplat la Primaria Hunedoara click aici:
mediafax.ro/.../...

Asta daca nu cumva PDL a semnat un transfer la PSD si atunci nu mai este demisie. Imaginati-va cum ar arata un asemenea transfer. Eu PDL aprob transferarea la PSD...

Oricum, legea nu ar trebui sa permita aprobarea demisiilor inainte de 6 luni de alegeri astfel incat partidul respectiv sa aiba timp sa isi desemneze alti candidati. Adica ceva de genul unui preaviz, ca la locul de munca in sectorul privat.

Acum PDL a ramas fara candidat la primaria Cernica (din lipsa de timp sau intentionat,( tinand cont ca eu nu cred ca se tine cont de culorile politice in comuna Cernica) si sincer nu inteleg ce culoare politica mai are actualul Primar din moment ce a castigat alegerile pe listele PDL.

Daca situatia este similara ca la Hunedeoara, atunci primar ar trebui sa fie Nica Marian, dar culmea si acesta e in aceasi situatie deoarece si el a trecut la PSD.

Practic la acest moment, Primaria Cernica nu stiu de cine mai este condusa. Oricine ar putea sa conteste orice decizie semnata de la momentul trecerii la PSD.

Dar mai vedem...de fapt nu prea mai avem ce sa vedem...lucruri le sunt destul de clare...pleaca ai nostrii...vin ai ...nostrii
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
octopusy
0 # FISIIELI LOCALE SPUNETI....octopusy 05-05-2012 22:25
EU NU INTELEG CUM DE ESTE LEGAL CA CINEVA CARE ARE PROCESE PE ROL CA DUMITRACHE PETRA SAU APOSTOL GELU LE ESTE ADMISA CANDIDATURA DAR ASTA ESTE FASCINANTA ROMANIE SI SINT DE ACORD CU ACEI ANONIMUS CARE AU DEVENIT O PREZENTA PLACUTA PRIN INTREBARILE CE LE RIDICA CU PRIVIRE LA ACEST PORTAL ,SAU TREZIT CAM TIRZIU SIMPATICII DE EI SI SE VEDE CA AMENINTARILE LOR SINT DE URSUL MERGE SI CIINII MOR DE DRUM LUNGGGG,CIT DESPRE MAREA MASCARADA A ALEGERILOR LOCALE DEVINE O LEHAMITE FARA BANI PT AI NOSTRII DE PE COASTA AIA DE CULOARE...OARE CE VOR SIMTI EI CIND NU VOR MAI PRIMII BANI PT VOTUL LOR ATIT DE PRETIOS CRED EI .SA AUZIM DE BINE DAR SA FIM DEPARTE CIND VA MIROSI.....
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
crispat
+1 # Percepţiecrispat 06-05-2012 11:49
Poate că nu am înţeles eu bine, dar vreţi să spuneţi cumva că întrebările puse de către Anonymous cu privire la imparţialitatea acestui portal sunt justificate de conţinutul său? Dacă aşa credeţi, chiar vă rugăm să intraţi în detalii, cu exemple dacă se poate. Nu urmărim să intrăm într-o polemică sterilă, dar ne interesează foarte mult părerea cititorilor. Nu putem declara că suntem perfect obiectivi -- aşa ceva nu cred că există, suntem cu toţii oameni, nu maşini de dat cu părerea imparţială -- dar nici nu susţinem în mod conştient şi programatic interesul unei grupări sau al unei persoane. Dacă publicul vede altfel, am vrea să ştim din ce cauză, ca să ne corectăm prestaţia conform cu ceea ce am vrea de fapt să facem.
În altă ordine de idei, a interzice candidatura cuiva care are procese penale pe rol ar fi un real pericol pentru democraţie. Îmi imaginez cum partidul mai iute de mână şi-ar bloca concurenţa fără să mai stea pe gânduri...
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Nelu Parvu
-1 # politicNelu Parvu 06-05-2012 15:25
functioneaza prezumtia de nevinovatie, pana hotararea instantei nu este definitiva.

Referitor la consilierul Grigore Florin vreau sa fac unele rectificari: in anul 2000 intra in consiliu din partea A.N.C.D. partidul condus de Victroer Ciorbea, in 2002 a trecut la PNL, si nu s-a inscris in alt partid, desi a candidat in 2008 pe lista Pdl.....deci... ...

E cel mai bun consilier interesati-va.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV