Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

a se citi si Rezultate (finale) alegeri locale comuna Cernica 2012.

Mai 3, 2012: 23:00 - Candidati alegeri locale 2012, Comuna Cernica 

Dupa ce am prezentat informatii partiale, cerute cu insistenta de vizitatorii portalului VoxCernica si am fotografiat in conditii improprii listele afisate la panoul electoral al comunei Cernica, suntem in masura sa revenim cu informatii (aproape) complete. Spunem “aproape” pentru ca traim in ”eterna si fascinanta Romanie” si... multe se pot intampla...cei care nu se regasesc in lista de mai jos sa ne trimita observatiile si completarile de rigoare.

Candidatii la functia de Primar. Acestia sunt:

1. APOSTOL GELU - candidat din partea aliantei PSD-PNL-PC (USL) - primar PSD 2004-2006, primar PDL 2006-2012,  acum membru al partidului PSD

2. MĂRĂCINICĂ ALEXANDRU - candidat din partea partidului ROMÂNIA MARE

3. DRAGNEA STEFAN - candidat din partea partidului PP-DD

Candidatii la functia de consilier local al Comunei Cernica:

Precizare: comuna Cernica are peste 10.000 de locuitori (exact 10.464) si are dreptul la 17 consilieri. Listele de partid pot fi extinse pâna la 22 de candidati in eventualitatea că apar “indisponibilitati” din diverse motive...

Sa începem cu USL: 

1. NICA MARIAN vice primar - consilier PDL 2008-2012

2. NITĂ ZAHARIA ALEXANDRU - consilier PNL 2008-2012

3. DUMITRACHE PETRA consilier PSD 2001-2004, 2008-2012

4. TUDOR GEORGETA (GINA)

5. GRIGORE FLORIN consilier PNL 2000-2008, PDL 2008-2012

6. ION NICOLAE

7. VOICU ION consilier PSD/PDL 2004-2008, PDL 2008-2012

8. NITA FLORIN

9. VASILE FLORIN

10. MUŞAT EUGENIA

11. VASILE CONSTANTIN consilier PSD/PDL 2004-2008

12. BRÂNZARU TEODOR consilier PSD 2000-2006, PDL 2006-2012

13. ŞERBAN VASILE consilier PSD 2000-2006, PDL 2006-2012

14. GHEORGHE VICTOR consilier PSD 2000-2006, PDL 2006-2012

15. MATEI AUREL

16. CĂLIN MARIN consilier PSD 2008-2012

17. GHEORGHE ALEXANDRU consilier PDL 2008-2012

18. CHIRIŢĂ PETRE consilier PSD 2000-2006, PDL 2006-2012

19. MIHALACHE ION

20. ANDREI NICOLAE

21. NEICU ALEXANDRU

22. ANDREI NICOLAE-MARIUS

PDL a prezentat urmatoarea lista de candidati:

1. IONIŢĂ MIHAI

2. TACHE VASILE

3. VASILE IONEL

4. FLOREA GHOERGHE consilier PSD/PDL 2004-2008

5. CIONT VASILE

6. RADUCA DIANA

7. MONICA NICOLA

8. TUDOR NOANEA

9. GHEORGHE NICOLAE

10. GABRIEL ALEXANDRU

11. ION ILIE MARIAN

12. CIONT GINA

13. ALEXANDRU VALENTIN

14. CIONT GEORGE

15. CIONT SORIN

16. NICA NICOLAE

17. ILIE VALERIU

18. STAN CONSTANTIN SEBASTIAN

19. ANDREI IONUŢ

20. PĂUN NICOLAE

21. GRIGORE NICOLAE

22. CIONT FLORENTINA

Sa prezentam si celelalte partide participante cu liste de consilieri locali.

Partidul ROMANIA MARE:

1. COSMA MARIN

2. PREDA CONSTANTIN primar din partea CONVENTIEI DEMOCRATICE 1996-2000

3. MĂRĂCINICĂ ALEXANDRU

4. PREDA GEORGETA

5. MARIN SORIN

PARTIDUL POPORULUI - DAN DIACONESCU

1.DRAGNEA ŞTEFAN

2.TURCITU NICOLAE

3.NICULESCU MIRCEA

4.ILIE GABRIEL

5.HERE PETRUŢA

Nu am prezentat lista completa pentru cele doua partide intrucât consideram ca ocupantii locurilor urmatoare nu sunt cunoscuti, nu sunt eligibili si deci nu au prea mare importanta pentru vizitatorii portalului nostru.

UNIUNEA NATIONALĂ A COMUNITATĂŢII DE ROMI

1. TURCITU COSTEL

2. TURCITU TUDORIŢA

Candidati Independenti:

1.VASILE BOLBOJA - Tanganu, fost consilier PSD 2004-2008

Dupa cum vedeti partidul PDL nu a mai avut timp sa isi desemneze (oare ?!) un candidat la functia de primar al Comunei Cernica, odata cu trecerea D-lui primar Gelu Apostol de la PDL la PSD cu doar cateva zile inainte de finalizarea procesului de de depunere a candidaturilor si care s-a incheiat pe data de 1 mai 2012. Alte detalii despre acesti candidati cum ar fi profesia, ocupatia actuala, domiciliul etc le puteti regasi in fotografiile luate de pe afisajul din fata primariei. Regretam ca nu am putut sa va prezentam o calitate mai buna a acestor liste dar tinand cont de numarul acestor candidati, credem ca afisarea acestora ar fi putut sa se faca intr-un mod mai "lizibil" si mai civivilizat. Asa cum spuneam numele unor candidati, pur si simplu nu pot fi vazute. Oricum, asteptam pe cei care nu se regasesc in lista de mai sus sa ne trimita observatiile si completarile de rigoare.

Pentru corecta informare a vizitatorilor portalului nostru va comunicam: D-l Vasile Bolboja din Tanganu va candida pentru functia de consilier local ca independent. Dupa cum bine stiti D-l Vasile Bolboja este unul din voluntarii care au pus bazele portalului VoxCernica colaborand cu acest portal din anul 2009 din postura de reporter al VoxCernica TV Live, analist si comentator sportiv pentru transmisiunile in direct de fotbal , analist politic. De asemenea puteti regasi in portalul VoxCernica zeci de articole scrise pe diverse teme de interes local si general. De asemenea, D-l Vasile Bolboja este colaborator al mai multor ziare din presa locala si centrala fiind autor a sute de articole pe diverse domenii. Motivele pentru care a ales sa candideze de pe aceasta pozitie si obiectivele sale le va explica personal intr-o interventie ulterioara.

Ne-am straduit si ne vom stradui in continuare sa va oferim cat mai multe informatii despre candidatii la functiile locale ale comunei Cernica. Cu ocazia prezentarii acestor candidati incercam sa nu facem alte comentarii. Oricum prezentarile si analizele noastre vor continua pe parcursul procesului electoral, astfel incat Dvs. vizitatorii, sa aveti o sursa suplimentara de informatii necesare deciziilor Dvs finale de vot. Pana acum, am incercat sa prezentam "la rece" informatiile cele mai importante privind traseele politice ale candidatilor incepand cu anul 2000, precum sii alte informatii in conditiile nivelului de transparenta ale acestor partide si a conducerii actuale a Primariei Cernica. De asemenea in rubrica INTERESE/POLITICA din cadrul acestui portal veti putea regasi mai multe informatii despre viata si istoria politica a comunei Cernica.

Asteptam sugestiile si intrebarile Dvs la care vom incerca sa raspundem in limita posibilitatilor noastre. Va multumim pentru permanenta atentie pe care o acordati portalului nostru. Care, in cele din urma, vreti sa credeti sau nu, este chiar al... Dumneavostra... si pentru Dumneavostra...cetatenii comunei Cernica...

Mai 2, 2012-22:00.Va prezentam lista candidatilor pentru functiile de primar si consilieri pentru Primaria Cernica, deocamdata in forma bruta. Din pacate lista nu este exhaustiva si unele liste nu se pot vizualiza normal. Acest lucru se datoreaza modului de afisare absolut oribil de pe panoul de afisaj din fata primariei, parca intentionat, sa nu poti vedea toate listele. Cel putin candidatii din partea partidului DD nu se vad absolut deloc. Poate Primariia reuseste macar de data asta sa afiseze in mod civilizat aceste liste de importanta pentru toti cetatenii din Comuna Cernica. De asemenea am fost surprins ca PDL inca mai are reprezentanti la primaria Cernica. Ma intreb oare cand au avut timp sa se mai hoatarasca, daca vineri inca nu se stia (cel putin de marele public din Cernica) daca va trece la PSD suita d-lui Primar Gelu Apostol. Oricum parerea mea este ca aceasta lista din partea PDL este pusa doar asa..."la deruta".  Un consilier din partea PDL care a trecut la PSD venise sa vada si el daca este sau nu trecut pe lista PSD-ului (USL-ului). Deci astazi, marti 2 mai 2012, acesti membri de partid si consilieri nu stiau daca vor fi trecuti pe liste sau nu de mai marii lor, care le-au decis "soarta" de politicieni. Surpriza totala, cei doi nominalizati initial din partea PSD si PNL , Cornel Arghir si Aura Istrate nu se mai regasesc deloc pe listele de candidati nici macar la consilieri. Va putem confirma 100% ca Apostol Gelu candideaza ca reprezentant din partea USL, ca membru al PSD. Deci nu exista si un alt candidat din partea PNL asa cum se stabilise initital saptamana trecuta. Rugam partidele care s-au inscris in acesta cursa sa ne trimita tabelele cu toti acesti candidati pentru a putea fi vizualizate in mod civilizat pe portalul VoxCernica.

Mai 2, 2012-10:00 - Pentru cei care nu au aflat inca, D-l Primar Gelu Apostol-PDL a trecut in tabara USL, mai precis la PSD. A se citi si PSD Ilfov a primit în partid cinci primari de la PDL, UNPR şi PNG"". Deocamdata nu stim daca si toti consilierii PDL sau doar o parte din acestia au trecut si ei in cealalta tabara. Si nici macar consilierii PSD sau PNL nu au fost in stare sa confirme acest lucru. Spuneau ca aceasta trecere s-a decis, dar cei de la PSD spuneau ca PNL-ul e partidul primitor pentru d-l primar, si PNL spunea ca lucrurile stau exact pe dos (sau primirea s-a facut pe usa din dos). Oricum termenul limita pentru depunerea candidaturilor s-a incheiat si vom afla in maximum 24 de ore care este adevarul atata timp cat membrii celor doua partide nici macar nu stiu cine le este seful. Acest lucru s-a intamplat in timpul motiunii de cenzura de vineri, pentru guvernul MRU si cu ocazia primirii si primarilor din Pantelimon, Dobroiest, Nuci, Stefanesti, Magurele etc.). Pana vineri, saptamana trecuta, se stia ca, nominalizati pentru candidaturile la functia de primar al comunei Cernica erau D-na Aura Istrate din Tanganu din partea PNL, si D-l Cornel Arghir din Caldararu din partea PSD. Candidaturile separate ale acestora au rezultat in urma neintelegerilor dintre aceste doua partide cu privire la nominalizarea unui candidat unic din partea USL. Deocamdata va putem spune traseul politic de pana acum al d-lui primar Gelu Apostol: initial membru UFD castigand alegerile din anul 2000, dupa care a trecut la PSD (2001-2006), a urmat PDL (2006-2012) si intarcerea la matca, din nou in PSD. Oricum din ce stim pana acum, "cartile" politice nu s-au jucat l-a nivelul organizatiilor de partid locale ale USL ci la nivel judetean si mai sus. Cea mai mare parte a membrilor PSD si PNL sunt dezamagiti, bulversati, contrariati si unii chiar "scarbiti") (si la ora scrierii acestei stiri inca nu stiau prea multe daca vor ramane si pe listele de candidati la consilieri din partea PSD si PNL) de ceea ce se intampla pentru ca aceste doua partide, practic au fost inlocuite de fostii membrii ai PDL. In cateva zile o sa aflam listele oficiale de oameni nominalizati pentru consilieri si o sa vedem in ce masura PSD si PNL mai sunt reprezentati. Se pare ca sperantele celor care isi stransera semnaturile pentru aceste candidaturi au fost spulberate si nici astazi nu va putem confirma cu exactitate cine va ramane pe listele de candidati la functia de consilier pentru primaria Cernica. Cu certitudine va putem confirma ca D-l Vasile Bolboja din Tanganu este oficial prima persoana care si-a depus candidatura ca si consilier independent, finalizand cu succes procedura stufoasa de inscriere. Personal nu pot sa mai comentez decat ca, o sa vedem in ce masura mai exista alternative la USL si daca din partea PDL mai candideaza cineva si daca iluzia democratiei (nu mai vorbim de alternanta la putere) va mai exista in comuna Cernica ca si in alte localitati din Romania, atat timp cat legea 249/2006 va fi in vigoare. In conditii precum a fost momentul acestei motiuni de cenzura de vineri 29 aprilie 2012 (cu doua zile inainte de ziua finala a depunerii candidaturilor) se poate ajunge la situatii aberante asa cum se intampla in Cernica in care practic un partid (sau mai multe) este inlocuit de altul (partidele sunt formate din oameni si nu din scaune) negocierile facandu-se pana in ultima clipa (in cazul nostru vineri dupa amiaza), neemaiexistand timp si loc pentru contraponderi din partea altor persoane membre sau simpatizante ale unui partid, care ar dori sa candideze si care depind de deciziile celor de "sus". In alta ordine de idei, se pare ca in Romania nu mai vorbim de ideologii si doctrine ci doar de interese si grupuri de interese ale unor persoane.O sa aflam foarte curand daca PDL va mai avea reprezentanti sau candidati in comuna Cernica si in acest fel, la propriu, discutam de un partid unic in Cernica: USL, chiar daca formal mai exista si alte organizatii locale ale altor partide. Cel putin pana la alegerile parlamentare.

Inginelu
politic
functioneaza prezumtia de nevinovatie, pana hotararea instantei nu este definitiva.<br /><br />Referitor la consilierul Grigore Florin vreau sa fac unele rectificari: in anul 2000 intra in consiliu din partea A.N.C.D. partidul condus de Victroer Ciorbea, in 2002 a trecut la PNL, si nu s-a inscris in alt partid, desi a candidat in 2008 pe lista Pdl.....deci...... <br /><br />E cel mai bun consilier interesati-va.
0
Crispat
Percepţie
Poate că nu am înţeles eu bine, dar vreţi să spuneţi cumva că întrebăril e puse de către Anonymous cu privire la imparţialitatea acestui portal sunt justificate de conţinutul său? Dacă aşa credeţi, chiar vă rugăm să intraţi în detalii, cu exemple dacă se poate. Nu urmărim să intrăm într-o polemică sterilă, dar ne interesează foarte mult părerea cititorilor. Nu putem declara că suntem perfect obiectivi -- aşa ceva nu cred că există, suntem cu toţii oameni, nu maşini de dat cu părerea imparţială -- dar nici nu susţinem în mod conştient şi programatic interesul unei grupări sau al unei persoane. Dacă publicul vede altfel, am vrea să ştim din ce cauză, ca să ne corectăm prestaţia conform cu ceea ce am vrea de fapt să facem. <br />În altă ordine de idei, a interzice candidatura cuiva care are procese penale pe rol ar fi un real pericol pentru democraţie. Îmi imaginez cum partidul mai iute de mână şi-ar bloca concurenţa fără să mai stea pe gânduri...
0
octopusy
FISIIELI LOCALE SPUNETI....
EU NU INTELEG CUM DE ESTE LEGAL CA CINEVA CARE ARE PROCESE PE ROL CA DUMITRACHE PETRA SAU APOSTOL GELU LE ESTE ADMISA CANDIDATURA DAR ASTA ESTE FASCINANTA ROMANIE SI SINT DE ACORD CU ACEI ANONIMUS CARE AU DEVENIT O PREZENTA PLACUTA PRIN INTREBARILE CE LE RIDICA CU PRIVIRE LA ACEST PORTAL ,SAU TREZIT CAM TIRZIU SIMPATICII DE EI SI SE VEDE CA AMENINTARILE LOR SINT DE URSUL MERGE SI CIINII MOR DE DRUM LUNGGGG,CIT DESPRE MAREA MASCARADA A ALEGERILOR LOCALE DEVINE O LEHAMITE FARA BANI PT AI NOSTRII DE PE COASTA AIA DE CULOARE...OARE CE VOR SIMTI EI CIND NU VOR MAI PRIMII BANI PT VOTUL LOR ATIT DE PRETIOS CRED EI .SA AUZIM DE BINE DAR SA FIM DEPARTE CIND VA MIROSI.....
0
Administrator
cred...
ca domnul respectiv se refera la respectarea legii..uitati-va ce s-a intamplat la Primaria Hunedoara click aici:<br />http://www.mediafax.ro/politic/mandatul-lui-hada-la-primaria-hunedoara-a-incetat-in-urma-demisiei-din-pnl-el-a-atacat-ordinul-9593878/<br /><br />Asta daca nu cumva PDL a semnat un transfer la PSD si atunci nu mai este demisie. Imaginati-va cum ar arata un asemenea transfer. Eu PDL aprob transferarea la PSD...<br /><br />Oricum, legea nu ar trebui sa permita aprobarea demisiilor inainte de 6 luni de alegeri astfel incat partidul respectiv sa aiba timp sa isi desemneze alti candidati. Adica ceva de genul unui preaviz, ca la locul de munca in sectorul privat. <br /><br />Acum PDL a ramas fara candidat la primaria Cernica (din lipsa de timp sau intentionat,( tinand cont ca eu nu cred ca se tine cont de culorile politice in comuna Cernica) si sincer nu inteleg ce culoare politica mai are actualul Primar din moment ce a castigat alegerile pe listele PDL.<br /><br />Daca situatia este similara ca la Hunedeoara, atunci primar ar trebui sa fie Nica Marian, dar culmea si acesta e in aceasi situatie deoarece si el a trecut la PSD. <br /><br />Practic la acest moment, Primaria Cernica nu stiu de cine mai este condusa. Oricine ar putea sa conteste orice decizie semnata de la momentul trecerii la PSD. <br /><br />Dar mai vedem...de fapt nu prea mai avem ce sa vedem...lucrurile sunt destul de clare...pleaca ai nostrii...vin ai ...nostrii
0
goguta
dar...
nu se organizeaza alegeri partiale cu 6luni inainte de termenul legal.
0
Guest
Care... Primar ?
Legea 393/ 2004, actualizată- secțiunea a 2-a, art. 15, punctul 2: Calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:), alineatul g1, se precizează foarte clar: “pierderea , prin demisie, a calității de membru al partidului politic sau al organizației minorității naționale pe a cărei listă a fost ales”....deci doar D-l Gelu nu D-l Primar.
0
Tabarles
Treziti-va oameni buni
Suntem putini cei care vom vota oameni de calitate ca dl. Bolboja Vasile de exemplu. Doar anonymus sper sa ne mai scape de astia care nu mai poti sa-i clintesti de pe scaune.
0
Crispat
Ce au alegătorii de făcut...
... aş zice că e limpede: să voteze numai pe cei pe care îi cunosc, măcar din auzite, şi îi cred în stare să facă ceva bun pentru cât mai multă lume -- ba chiar şi pentru o minoritate, numai să facă ceva, cât de cât, pe lângă figuraţie slugarnică, jocuri politice şi afaceri personale. Dacă votăm în continuare negativ sau după culoarea partidelor candidaţilor, atât de schimbătoare în aceste zile şi atât de văcsuită cu sclipiciul populismului, ne merităm soarta. Bun, e clar că USL-ul s-a pricopsit cu tot felul de "politicieni" de bună calitate (atestată probabil cât de curând prin ştampile NUP -- Neînceperea Urmăririi Penale -- sau sentinţe de achitare), în speranţa că va trece moţiunea de cenzură şi că va reuşi să reducă marja de manevră a PDL-ului pe ultima sută de metri. Cât de mare este costul acestor compromisuri se va vedea în curând, pentru că scârba faţă de manevrele fără ruşine cuprinde încet dar sigur pătura din ce în ce mai subţire de cetăţeni care cred că mai merită să voteze. Democraţia noastră a ajuns într-un punct în care ne întrebăm ce rost mai au alegătorii, dacă jocurile politice transformă oricum "voinţa boborului" într-o comedie sinistră, înainte, în timpul şi după mascarada alegerilor libere. Libertatea de a alege dintr-o ofertă electorală din care nu-ţi foloseşte până la urmă mai nimic... În comuna primitivă cred că era invers, lumea se ducea peste cei mai vrednici şi îi punea în fruntea comunităţii, şi mai era şi Sfatul bătrânilor... Poate că nu am devenit destul de primitivi, sau ne-au murit prea timpuriu pensionarii? Nicio grijă! Se ocupă "clasa" politică.
0
GOGUTA
POLITICA ROMANEASCA MON CHER
SPER CA IN CAMPANIA ASTA SA NU MAI SE CUMPERE VOTURI, PT CA NUMAI AU DECE, IN AFARA DE USL RESTUL NU PREA REPREZINTA MARE LUCRU, MARI NOSTRI POLITICIENI LOCALI SUNT IN USL., MAI AU CANDIDATI PDL FACUT REPEDE PE PICIOR, DUPA EMIGRAREA TUTUROR CONSILIERILOR, PRM CARE AU CANDIDAT MEREU DAR NU AU CASTIGAT NICIODATA, PPDD CARE NU AU SANSE, AU APARUT CA CIUPERCILE, SI ULTIMUL PE LISTA dL VASILE BOLBOJA, CARE ARE NEVOIE DE MULTA PUBLICITATE PT A LUA NR NECESAR DE VOTURI PT CONSILIER, <br /><br />EU LE DORESC SUCCES LA TOTI..DAR O SA CASTIGE, DOAR 17 CONSILIERI SI NORMAL APOSTOL GELU<br /><br />PE CURAND
0
vlad-
Oameni de nimic!
Ce fel de oameni sunt astia care fug cand dau de greu.?Sper din tot sufletul sa dispara acesti tradatori, fara coloana vertebrala.
0
Pitigoi
Magarie
"Oameni seriosi d-le!" Merita votati!"<br />Se duce tarisoara asta. Au terminat-o. Si bineinteles partasi sunt si cei care-i voteaza. Pentru toate chestiile astea eu o sa votez cu PDL. Si sper sa faca toata lumea asa. Sa vedem pe urma trec iara la PDL?
0

3000 Caractere ramase

Vox Cernica TV

Istorie locala

Martie 30, 2026

Când Cernica dădea 8 goluri: cronica din 1938 care arată…

Un articol apărut în august 1938 în „Sportul Capitalei” arată că la Cernica exista deja…
Martie 29, 2026

Drama din padurea Cernica. Octombrie 1911.

„O zguduitoare dramă din amor, așa cum prin romane senzaționale se mai întâlnește, s-a desfășurat…
Decembrie 15, 2025

Povestea pietrei de moara de la Manastirea Cernica. La taifas…

AUDIO-VIDEO - Poate unii dintre dvs., locuitorii comunei Cernica, v-ați întrebat ce reprezintă „pietroiul” ,…
August 14, 2025

Exclusiv: Porecle din satul Manolache, Glina 1935-1940: Răspântii ale memoriei…

Mai jos avem plăcerea să vă prezentăm familiile satului Manolache existente în perioada 1935–1940, după…
Iunie 21, 2025

Exclusiv: Poreclele din comuna Cernica: Răspântii ale memoriei strămo-sătești

𝟓𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐫𝐞𝐜𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐞𝐫𝐧𝐢𝐜𝐚 ș𝐢 𝐬𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐫 — 𝐓â𝐧𝐠𝐚𝐧𝐮, 𝐂ă𝐥𝐝ă𝐫𝐚𝐫𝐮, 𝐏𝐨ș𝐭𝐚, 𝐁𝐚𝐥𝐚𝐜𝐞𝐚𝐧𝐜𝐚 —…
Martie 17, 2025

Fotografii vechi comuna Cernica si satele sale.

In aceasta rubrica ne propunem sa va prezentam fotografii vechi din comuna Cernica si satele…
Martie 07, 2025

Satul Tanganu - File de istorie. Lansare carte editie electronica.

Cartea „Satul Tânganu – File de istorie” pe care o lansăm astăzi către marele public, reprezintă…
Decembrie 15, 2024

Pilula de istorie locala - Scoala din Caldararu - fragmente…

Incepem publicarea unor fragmente din lucrarea "Comuna Cernica – File de Istorie, carte lansata intr-o…
Noiembrie 26, 2024

Fotografie grup de tineri din Tanganu 1962-63.

Mai jos va prezentam o fotografie veche si care prezinta imaginea unui grup de tineri…
Noiembrie 26, 2024

Va recunoasteti parintii si bunicii? Clase de elevi ai anilor…

Revenim cu prezentarea unor amintiri nepretuite despre parintii si bunicii nostrii, de data aceasta, in…
Septembrie 02, 2024

Drum lin printre stele - Prof. matematica Nastasia Petre -…

Cu profunda tristete, regret si nostalgie, am aflat de trecerea in neființă a D-lui Nastasia…
August 29, 2024

Reportaj despre scoala, invatatorii si satul Caldararu, Cernica. 1945 -…

Actualizare 08-nov-2024- Noi fotografii vechi cu elevii clasei a-IV-a, promotia 1958, a invatatorului Teodor Petcu,…
August 28, 2024

Imagini rare din Cernica, de la Manastirea Cernica si Pantelimon.…

In premiera va prezentam noi imagini de arhiva, din satul Cernica, din anii 1964, de…
August 28, 2024

Imagini VIDEO in premiera cu fostul strand Cernica. TVR -…

In premiera va prezentam un video cu imagini din fostul strand Cernica, realizat de TVR…
August 14, 2024

Crucea misterioasă din adâncul pădurii Cernica - „Străjerul drumului vechi…

Actualizare 25-08-2024 - Imagini 3D ale crucii din Padurea Cernica In urma publicarii articolului din…
August 13, 2024

FOTO-VIDEO - Imagini noi din marele complex medieval, descoperit în…

Va prezentam noi imagini din Arhivele Nationale, din timpul cercetarilor de la renumitul situl arheologic…
Iulie 18, 2024

Reporter fara voie - Mama. O povestire de Vasile Bolboja,…

Povestirea pe care o publicam astazi se intituleaza "Reporter fara voie - Mama" si este…
Iunie 21, 2024

Destine tângănene. Dumitru Sava.

MICRO-POVESTIRE LOCALĂ REALIZATĂ SUB EGIDA PORTALULUI VOXCERNICA.RO D E S T I N E  T Â…
Mai 23, 2024

Fotbal scolar cernicaș -1961 - recurs la memorie

Comuna noastră Cernica a fost mereu, mereu furnizoare de personalități naționale în diverse medii. Evident…
Aprilie 06, 2024

Cum arata un buletin in anul 1931. Nea Niculae Goreață…

Nea Niculae, Goreață, așa cum îi spuneam noi copii din Căldăraru acum  mai bine de…
Martie 27, 2024

Recurs la memorie. Scoala comunala Cernica - Caldararu - Tanganu.…

VA RUGAM NU EZITATI SA NE TRIMITETI FOTOGRAFIILE DVS. VECHI PENTRU A FI PUBLICATE. Actualizare…
Martie 21, 2024

Recurs la memorie – Scoala mica din Tanganu - 1959

Continuăm să vă prezentăm fotografii din istoria comunei noastre pe principiul că o “poză face…
Martie 09, 2024

Recurs La Memorie - Săpăturile De La Mănăstirea Tânganu 1961-1966

Vă prezentăm o fotografie - document istoric din anul 1964 - cu aceia care au…
Decembrie 14, 2023

Destine tângănene. Rădița. Predestinare - Prietenie - Dragoste.

O “poveste” adevărată de prietenie, dragoste şi predestinare, în care vom reproduce, evenimente, întâmplări, fapte…
August 17, 2023

Mihai Eminescu si Cernica. Ultima poezie de dragoste. 1889.

Prin amabilitatea poetului Mircea Dinescu va prezentam ultima poezie de dragoste a lui Mihai Eminescu,…
August 08, 2023

Vasile Bolboja din Tanganu comentat de Cristian Topescu in Revista…

Rubrica Fair Play - Revista Flacara, 16-martie-1984 Spectacol sau rezultat? De la cititorul Vasile Bolboja…
Iulie 11, 2023

Un om împușcat lângă Cernica.

Se telegrafiază de către sub-prefectul plășei Pantelimon, că o patrulă de călărași dând lângă Cernica…
Iulie 10, 2023

Opinii. NICOLAE ANDREI şcoala generală din Căldăraru comuna Cernica, judeţul…

Romania Libera: 18-februarie-1976 - Rubrica OPINII "Satul Căldăraru, comuna Cernica, judeţul Ilfov este aşezat foarte aproape…
Iulie 10, 2023

Drama din padurea Cernica.10-octombrie-1911

"O zguduitoare dramă din amor, așa cum prin romane senzaționale se mai intîlnește, s’a desfășurat…
Mai 29, 2023

Harta austriaca a comunei Cernica. 1856 - 1859.

Vă prezentăm harta istorică (interactiva) a zonei Cernica (si nu numai) de acum aproape 170…
Martie 19, 2023

Flora spontana medicinala din padurea Cernica. Revista Farmacia - 1959

Va prezentam o lucrare din anul 1959 cu privire la flora spontană medicinală din pădurea…
Februarie 16, 2023

Fotografii din 1933 - Manastirea Cernica.

Imagini Manastirea Cernica din anul 1933.
Ianuarie 22, 2023

Scoala veche din Manolache nr. 38 - Cl. I-IV si…

Actualizare 06-mai-2023: Vă prezentăm noi imagini (28-apr-2025) cu ceea ce a fost odată - Școala…
Ianuarie 08, 2023

Scoala Mica din Tanganu. Serbari scolare de altadata.

Actualizare: 24-ian-202324 IANUARIE 1959 Continuam seria de amintiri cu privire la Scoala Mica din Tanganu. …
Decembrie 11, 2022

File de istorie locala. Viata parohiilor: Balaceanca. Emisiune Trinitas 2010.

Continuam prezentarea filelor de istorie ale comunei Cernica. Astazi va prezentam o emisiune despre satul…
Septembrie 03, 2022

Clasa a V-a an scolar 1956-1957. Scoala Gimnaziala nr. 1.…

Provocare pentru cernicasi. Vă recunoașteți bunicii si strabunicii din aceasta fotografie?! In premiera, va prezentam…
Septembrie 01, 2022

Recunoasteti aceasta imagine istorica? Click fotografie pentru raspuns.

Daca recunoasteti aceasta imagine "istorică" atunci înseamnă că sunteti din satul Caldararu, Cernica, ați învățat…
August 31, 2022

Invatamantul cernicas in jurul bornei 1960.

În jurul anului 1960 s-au produs ample schimbări în învățământul românesc. Care, normal, au avut…
Iulie 27, 2022

Complex Medieval Tanganu - Manastirea Tanganu

In cele ce urmeaza va prezentam doua documente cu foarte multe detalii inclusiv shite si…
Iulie 09, 2022

Amintiri Fotbalistic-Cernicașe…. 1978

În anii 1970 fotbalul din comuna noastră, Cernica, a revigorat… Echipa fanion a satului Tânganu,…
Martie 30, 2022

Amintiri tanganene. Revelion 1967.

Anul 1967... Așa cum am mai spus, în decembrie 1967 am cumpărat un magnetofon Tesla-Uran…
Ianuarie 23, 2022

Amintiri tanganene. La Ciuperca. Strandul Cernica.1968.

Anul 1968....        Era în prima zi de Paști din acel an..        Un grup…
Decembrie 27, 2021

Amintiri tanganene. Nela. Strandul Cernica. Trecute amintiri. 1971.

In februarie 1970 am fost liberat de la armată... unde am petrecut 1…
Decembrie 15, 2021

S.O.S. - Efigiile de la Spitalul Balaceanca au disparut.

În august 2019 vă anunțam cu privire la finalizarea restaurării efigiilor (reprezentari în ipsos a…
Decembrie 02, 2021

Amintiri tanganene. Ana Martac.1965.

Liceele serale din acele timpuri - anii 1965-1975 le urmau și muncitorii de pe platforma…
Decembrie 01, 2021

Sondajul arheologic din punctul Tânganu „Autostradă. 1992. Vasilica Sandu-Cuculea

În 1992, cu ocazia contructiei autostrazii A2 Bucuresti Constanta, pe teritoriul comunei Cernica au avut…
Noiembrie 30, 2021

Excursie cu amintiri - itinerariu: padurea Caldararu - fosta "la…

În cele ce urmează dorim să vă prezentăm un album cu imagini luate cu ocazia…
Mai 17, 2021

Pastila cu amintiri si...istorie locala...(1)

In anii 1959-60 în locul micilor bălți și lacuri care înconjurau râul Colentina pe teritoriul…
Februarie 28, 2021

Editie speciala pentru santierul din lunca Cernica-Caldararu. Steagul Rosu. 1958…

Actualizare: 26 mai 2021 In articolul Ce povesteste o monografie a satului Caldararu, Cernica, din anii…
Iunie 17, 2020

Tanganu, lumea de ieri, lumea de azi.

Scriitorul austriac, Ștefan Zweig,  a scris ultima sa carte, "Lumea de azi", în anul…
Aprilie 27, 2020

1965. Filmare TVR, sit-ul arheologic de la Caldararu, Cernica.

In filmuletul de acum 55 de ani, puteti viziona mai multe imagini extrem de rare,…
Ianuarie 05, 2020

C.I.A. la Manastirea Cernica ?! 1951-1952.

Actualizare 29-08-2024 Va prezentam un nou document datat 18-decembrie-1951, intitulat "Depozit de munitie in Padurea…
Decembrie 08, 2019

Documentar despre satul Caldararu, biserica si locuitorii sai.

Vă prezentăm un scurt metraj documentar realizat de Trinitas TV în colaborare cu parohia satului…
Octombrie 05, 2019

Despre datarea necropolei neolitice de la Cernica. Dr. Eugen Comsa.…

"Prin sapăturile arheologice incepute în vara anului 1960, de către dr. doc. Gheorghe Cantacuzino, pe…
Iulie 20, 2019

Imagini inedite din 1973. Situl arheologic "Manastirea Iezarul". Caldararu -…

Va prezentam mai multe fotografii din 1973, cu ocazia sapaturilor din Căldăraru-Cernica, jud. Ilfov in cadrul sitului…
Aprilie 16, 2019

Monografie sat Cernica - 1942. Invatatoare Hrisia Mihai.

Un nou document istoric rar, de acum 77 de ani, va este pus la dispozitie de…
Decembrie 01, 2018

Ziarul „Alba-Iulia”, organ al proclamării unității naționale. Reeditare cu ocazia…

Va prezentam o reeditare a ziarului „Alba-Iulia”, organ al proclamării unității naționale tiparit in 18 noiembrie/1…
Octombrie 29, 2018

Tomos pentru canonizarea Sfantului Ierarh Calinic de la Manastirea Cernica.…

Va prezentam un document rar din anul 1955 si anume TOMOS-ul (hotarare scrisa) pentru canonizarea…
Septembrie 09, 2018

Amintirile razboiului mondial. Jurnal de front Vasile Arghirescu. 1916-1917.

Prin amabilitatea preotului paroh Vasile Gutea din Caldararu si in urma unei vizite de documentare…
Septembrie 03, 2018

Monografie sat Cernica-1968. Preot Dr. Gheorghe Badie

Continuam publicarea monografiilor istorice realizate de invatatorii si preotii din satele comunei Cernica. De data…
August 08, 2018

Sinodiconul (condica) bisericii Cernica. Preot Dr. Gheorghe Badie. 1968

Prin amabilitatea preotului paroh al bisericii parohiale din satul  Cernica, Sorin Popa, astazi avem placerea…
Iunie 01, 2018

Din istoria romantata a religiei si educatiei din satul Caldararu,…

Cu un an inainte de asasinarea lui Kennedy, adica in 1962, in satul Caldararu, comuna…
Mai 31, 2018

Ce povesteste o monografie a satului Caldararu, Cernica, din anii…

In ziua de 23 Aprilie 1960, era tiparita o editie speciala a ziarului "Steagul Rosu",…
Martie 19, 2018

"Amintiri despre viitor" de la 1891 despre Tanganu.

Inițial, am vrut să vă prezentăm această "știre", ca facând parte de categoria celor "inedite",…
Februarie 23, 2018

Adresa Muzeului de Istorie si Arta al municipiului Bucuresti catre…

In anul 1991 a fost adoptata Legea Fondului Funciar prin care a fost definit si…
Februarie 23, 2018

Adresa catre Consiliul Popular al Comunei Cernica. Institutul de Arheologie.1970

"Institutul de Arheologie a executat în vara fiecărui an dela 1960 pina acum, cercetari arheologice…
Februarie 02, 2018

Reforma agrara de la 1921 in satele comunei Cernica. Planurile…

In premiera absoluta si dupa aproape 100 de ani, portalul Vox Cernica va prezinta in…
Februarie 18, 2017

Statistici istorice 1832-1865 satele comunei Cernica.

Lista cu numele preotilor ce se afla in coprinsul plasii Danbovita leat 1835.
Decembrie 02, 2016

In cautarea originilor proprii si a istoriei locale...Blogul anului 2016

In cele ce urmeaza avem placerea sa va prezentam un blog personal, realizat de Dl.…
Aprilie 30, 2016

Un sat intr-o carte: Maracineni-Caldararu. Avocat Constantin N. Popescu. 1963

Va prezentam o carte descoperita recent si care ne-a fost transmisa prin amabilitatea D-lui Ciotoran…
Martie 21, 2016

Hrisov de tarnosire Biserica Balaceanca - 1884

Astazi 21 martie 2016, cu ocazia lucrarilor de renovare a Sfintei Mese din altarul Bisericii…
Decembrie 07, 2015

File de istorie: Scoala mica din Tanganu.

ÎNCEPUTURI ŞI ... ISTORIE--------------------------------------Septembrie 1955...Superbă lună de toamnă...Eu aveam 7 ani şi 6 luni. Era…
August 23, 2015

Situatia scolara in anul 1948 la scoala Caldararu.

Mai jos va prezentam o statistica relevanta cu date detaliate despre numarul de copiii pentru…
Aprilie 17, 2012

Acum desecretizat. Planul de Sistematizare al comunei Cernica-1970. Canal si…

Din cauza dimensiunilor si numarului de pagini va rugam asteptati incarcarea acestora daca este cazul)…
Februarie 12, 2012

Manastirea Tanganu. Fragmente arheologice si schite amplasament.

Prin amabilitatea D-lui Ciotoran Nicolae din Balaceanca, va prezentam cateva fragmente arheologice din ceea ce…
Februarie 12, 2012

"Bine că ai venit părinte, mai inainte de a ne…

Va prezentam un material preluat de D-l Nicolae Ciotoran-Balaceanca din arhive, in care veti regasi…
Ianuarie 14, 2012

Răsărituri veşnice pentru morţii din Cernica

Articol preluat de la Asociaţia Astronomică Astroclubul Borealis Părăsind Bucureştiul pe Autostrada Soarelui, trecem prin…
Decembrie 13, 2011

Manastirea Cernica. Imagine aeriana.

sursa foto: Romania vazuta din avion sursa text: Site oficial Manastirea-Cernica.ro Ctitorie a marelui vornic Cernica…
Noiembrie 04, 2011

Satul Tanganu-File de istorie ilfoveana

sursa foto: Panoramio În celebrul act de la 20 septembrie 1456, emis în timpul domniei…
Aprilie 06, 2011

Orientarea mormintelor necropolei neo eneolitice de la Cernica. O noua…

Nu demult, promiteam ca vom reveni cu detalii despre Necropola neolitica de la Caldararu,…
Iunie 12, 2010

Cernica si satele sale la 1885. Geografie, statistica si istorie…

Impartirea administrativ teritoriala la 1885 pentru satele din comuna Cernica si date statistice.
Mai 22, 2010

Pregatire itinerarii excursii tematice. Partea II-a.

Un grup de entuziaşti iubitori de istorie şi natură locală din comuna Cernica au inceput…
Ianuarie 06, 2010

Cercetarile arheologice de la Balaceanca

Asa cum precizam in articolul "Monumente istorice. Comuna Cernica", incepem sa publicam detalii despre fiecare…
Ianuarie 04, 2010

Monumente istorice. Comuna Cernica

Suntem siguri ca nu exista locuitor al comunei Cernica care sa nu fi auzit de…
Decembrie 14, 2009

Festivalul filmului la sate. Glina, Balaceanca, Cernica. 1973

Va mai aduceti aminte de Nea Mircea sau de Pașca Corneliu din Cernica ? Sau…
Noiembrie 27, 2009

Amintirile din secolul XIX ale unui octogenar despre Tanganu-Cernica. Marin…

Acest material a fost scris undeva după anul 1918, iar informaţiile pe care le contine…
Noiembrie 27, 2009

Istoricul Mănăstirii Tînganu

Manastirea Tanganu - înalţată odinioară în cîmpia munteană, lînga vechea albie a Dîmboviţei, în apropierea…
Noiembrie 02, 2009

Premiera absoluta. Atestare documentara sat Balaceanca.

In premiera absoluta pentru Comuna Cernica, va prezentam documentul care atesta existenta satului Balaci, azi…
Noiembrie 02, 2009

Monografie comuna Cernica. Invatatoare Victoria Folescu. 1939-1944

"Suprafata ocupata de satul Cernica, este de 2,640 ha, iar numarul locuitorilor se ridica la…
Noiembrie 02, 2009

Monografie istorica sat Balaceanca. Invatator Vasile Badicioiu. 1946

Sufletul satenilor. "Sufletul lor bun ii fac sa se asocieze pentru diferite binefaceri. Fetele, flacaii…