Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Stire preluata integral DIGI24.ro

Politiștii jandarmii și ofițerii SRI se întrec în aceste zile în misiuni speciale. E un concurs care îi pune faţă în faţă pe cei mai buni ofiţeri din sistemul naţional de siguranţă natională.

Timp de trei zile, Pădurea Cernica răsună de focuri de arme şi a fost amenajată să arate ca un câmp de luptă. Copacii au fost transformaţi în adăposturi pentru trupele speciale.

Probele de tiroliană au fost parcurse în doar câteva minute, iar trupele speciale ale jandarmeriei au tras în ţinte aflatre la sol.

Patru echipe de intervenţie ale Serviciului Român de Informaţii au simulat căutarea şi identificare unor probe criminalistice prin pădure. Abilitățile de luptă au fost demonstrate și în apă. O probă contracronometru i-a făcut pe luptători să tragă în ținte ancorate, în timp ce se aflau pe o plută improvizată.

La final, sincronizarea trebuie sa fie perfectă. Butoanele de pe cutie trebuie sa fie apasate în același timp. Doar după ce se aude capsa, exercitiul este terminat.

Exercițiile trupelor speciale vor dura trei zile. La ele participă peste 50 de ofiţeri de elită ai SRI, SIAS și Brigada Specială a Jandarmeriei, din toate judeţele ţării. Digi24 este partener media la cel mai mare concurs al Inspectoratului General al Poliției Române.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea articolelor si comentariului revine autorului acestuia.


Stiați că, în Portal Vox Cernica:

1. Dacă vă veți abona sau daca veți da un like, veți fi notificat cand va fi publicat un nou articol ?

2. Daca doriti veti putea publica un articol, exprima o opinie, publica un anunț gratuit, incărca un video sau fotografii, sau link-uri catre alte site-uri ?
3. Puteți avea acces la propria casuta postala in mesageria proprie portalului, dacă vă inregistrați ca și utilizator.
4. Va puteți conecta cu alti membrii inregistrati si veți putea comunica pe chat sau veti putea trimite mesaje catre acestia ?
5. Va puteți modifica propriul profil de utilizator ?
6. Daca doriti, puteti avea acces la spatiul de emisie al postului de televiziune on-line VoxCernica TV Live, in cadrul regulilor care vor fi comunicate. ?