Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Actualizare 6-nov-2014

Fostul manager al Spitalului de Psihiatrie “Eftimie Diamandescu” – Bălăceanca, Răzvan Turliu, care fusese rețínut ieri de  polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub acuzația de abuz în serviciu, a fost eliberat și, potrivit unor surse din cadrul anchetei, va fi cercetat în continuare sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2012 – decembrie 2013, acesta a achiziționat în mod direct bunuri, respectiv produse alimentare și servicii, încălcând astfel normele în materie de achiziții publice, pejudiciind bugetul de stat cu aproximativ 1.300.000 de lei.

În prezent, managementul interimar al spitalului de la Bălăceanca este asigurat de Angelica Boiangiu.

5-nov-2014

Managerul Spitalului de Psihiatrie "Eftimie Diamandescu" – Bălăceanca, Răzvan Turliu, a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub acuzația de abuz în serviciu. Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2012-decembrie 2013, acesta a achiziționat în mod direct bunuri, respectiv produse alimentare și servicii, încălcând astfel normele

în materie de achiziții publice, pejudiciind bugetul de stat cu aproximativ 1.300.000 de lei.

Potrivit unor surse, Turliu ar fi realizat achiziţiile de alimente, medicamente, materiale sanitare, materiale de curăţenie, de consumabile, de lucrări, prin achiziție direct sau prin SEAP, după ce au fost anunțate doar anumite firme de intenția instituției de a face achizițiile, stabilind și prețurile până la care se poate "merge". Drept urmare a înțelegerilor, firmele au postat ofertele de produse în catalogul SEAP, iar achiziţia s-a efectuat, chiar dacă în sistemul SEAP existau societăţi care aveau preţuri mult mai mici.

În acest mod sau prin încredinţare directă, ar fi fost favorizate SC ALIDA D&D OUTLETSTORE SRL din Braşov, ANDREX EUROBIZ SRL, tot din Braşov, SC MIHMAR SRL, tot din Braşov, o farmacie de sector, - Rondfarm.

De exemplu în perioada mai-iulie 2013, s-au achiziţionat ouă la preţ de 0,65 – pe piaţă sunt 0,30, carne tocată 25 lei – pe piaţă 11,00, cartofi 3,00 lei – pe piaţă 0,90 lei, telemea 16,50 lei – pe piaţă 8,50 lei, uniforme 350 lei – pe piaţă 5 lei, saltele 400 lei – pe piaţă 160 lei. Inclusiv motorina destinată ambulanţei a fost sustrasă.

Procurorii cer arestarea preventivă a managerului Turliu.

Articol preluat in integralitate Viitorul Ilfovean

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV