Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

A fost ca niciodata, ca de n-ar fi, n-as avea ce povesti. A fost un sat (si inca mai e) si se numeste Caldararu. Din Cernica, nu din Arges. Intamplator este si satul unde am copilarit si inca as mai copilarii. Acest sat are aproximativ 400 de gospodarii si este cel mai frumos sat din comuna. Pe vremea cand eram mic si foarte mic si nu numai, ma mai "rataceam" si eu, atat de mare mi se parea satul. Asta e, eram ori mic ori cateodata "obosit" si aveam o scuza, la tata...ca nu erau "indicatoare".

Acum cand am crescut mare, satul are si indicatoare, bineinteles... stradale. Pentru fiecare strada sau intrare, ca nu se mai spune "ulita", ca inainte de..."liberare". Ar fi "politically incorect". Cand omul vine de "undeva", ziua sau noaptea, poate fi o mare problema "reintoarcerea" pe drumul spre casa, nevasta, copii, sau la cine o mai fi.

De aceea, cineva, probabil avand in vedere dificultatile cetatenesti si pana la urma omenesti de mai sus, a avut grija ca fiecare strada sa aiba mai multe indicatoare ca sa-ti "reamintesti"... pe ce strada... esti. Cat de multe ?! 

Satul Caldararu, Cernica

Sa luam o strada. Strada Bisericii are aproximativ 250 m. Cu tot cu Biserica satului si scoala sunt 20 de case. La 20 de case (care) sunt...da ati ghicit..si de-o parte si de alta....sunt douazeci si patru (24) de indicatoare cu "Str. Bisericii". Nu ma credeti, nu-i asa? Atunci vizionati imaginile de mai jos (bineinteles alterate si foto-sapate).

Hei dragii mosului, dar povestea nu se opreste aici si daca credeati in principiul ca mult mai mult, e si mai bine...decat suficient, sa stiti ca nu o sa fiti dezamagiti. Da, aveti mare dreptate. Nu doar strada Bisericii a fost ferita de pacat si "ratacire", sa intri din greseala la vecin(a) si fara dezlegare. Si strada Tineretului si...strada Unirii...si toate celelalte strazi si intrari din sat au fost blagoslovite pe principiul de mai sus. Ba mai mult, si numerele de casa, de mai multe ori, au fost  tintuite si pe gard si pe poarta.  Fiind sigur si in siguranta ca ai nimerit foarte bine strada, ar fi bine sa vezi si dublu decat deloc, destinatia finala.

Din cand in cand, s-au amestecat chiar si strazile si intrarile intre ele, acolo unde trebuia sa fie strada acum e intrare si invers. Incurcate sunt cateodata "caile" si deci, ne-am linistit: nu judecam, pe nimeni, ca doar vorbim de "strada Bisericii". Din cele spuse si nespuse de vecini, se pare ca si cei care montau aceste indicatoare isi cautau si ei "putin", nu mult, drumul spre casa.

Si-am incalecat pe-o sa si inchei povestea asa: scopul scuza mijloacele cand e vorba de siguranta si mai ales de confortul cetateanului, de aceea, nu poti sa te joci si intelegem tactica avuta la baza de cei care au adus comuna noastra, inca o data, in comunitatile fruntase. Nu ca in Bucuresti, unde mergi sute de metri si nu vezi nici un indicator, nu mai vorbesc de numere de imobil. Va dati seama ce harababura si cate "rataciri" prin Bucurestii astia?  Pai ce, decat asa sau in alte locuri, mai bine sa cresti sansele sa intri in cartea recordurilor cu indicatoare, decat cu stadioane, in panta (si fara jucatori), parcuri in camp (fara vizitatori) sau mai stiu eu ce sali olimpice (fara olimpici), dupa cum vorbesc unii ca televizorul despre alte comune.

Noapte buna si sa nu uit. Daca chiar tinem sa intram si noi in Cartea Recordurilor si in vederea formalitatilor necesare, trebuie totusi transmis un numar exact al indicatoarelor. Eu n-am mai avut rabdare cu numaratoarea. Nici in Caldararu si nici in alte sate ale comunei Cernica.

Indicatoare stradale Caldararu, Cernica. 2018

Actualizare - 31-ian-2018 orele 20.00. In urma prezentarii publicului larg a acestei minuni, au inceput sa fie smulse indicatoarele suplimentare. Asteptam parerile Dvs. si de asemenea va rugam sa ne transmiteti in cate locuri s-a intamplat acest lucru.

Oare ce s-a întâmplat, cu placuta de pe...gard ?!
Oare ce s-a intamplat, cu placuta de pe...gard?!

20:30 Pe strada Bisericii au mai ramas 5 indicatoare stradale.

20:50 Pe strada Unirii au mai ramas 3 indicatoare.

21:40 Din informatiile detinute pana acum, aceste actiuni nu reprezinta simple acte de vandalism ci asistam la o "eliminare" sistematica a indicatoarelor de pe strazi, cu exceptia celor de la intrarea/iesirea de pe strada/strazile respective. (N.B.....oare or veni si cu renovarea?!..)

21:40:01 Epilog: Nu vrem sa-i dezamagim pe unii dintre cititorii nostrii, dar acest final era previzibil tinand cont ca orice... "minune", doar trei zile, tine!

Comentarii   

Guest
0 # Nici ei nu stiuGuest 02-02-2018 17:17
Cel mai tare lucru este ca pe indicatoare scrie Str. Independentei, desi de fapt se numeste Soseaua Independentei.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu

Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea articolelor si comentariului revine autorului acestuia.


Codul de securitate
Actualizează