Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă
 

O veste buna pentru cei care s-au saturat de serviciile de transport ale operatorilor privati de maxi taxi, pe ruta comuna Cernica-Bucuresti (si de ce nu, cu autoturismul personal) si de asemenea pentru cei care iubesc "mersul pe jos" in natura. Auzisem ceva zvonuri in legatura cu reluarea curselor feroviare de calatori pe ruta Bucuresti-Oltenita, inclusiv de la viceprimarul Nica Marian, dar se pare ca de data asta zvonul este adevarat si foarte curand vom auzi din nou suieratul cu care am fost obisnuiti ani de zile. Data exacta nu o stim pentru ca nici T.F.C nu au afisat-o pe site-ul lor. Interesant este ca T.F.C este un operator feroviar cu capital privat având ca obiect principal de activitate efectuarea transportului feroviar public de călători în trafic intern și internațional. Pentru mai multe detalii despre acest operator feroviar click aici.

Trenul va opri in fostele halte Cernica si Tanganu dupa orarul afisat in foto de mai sus. Spunem foste, pentru ca halta Cernica acum este o locuinta proprietate privata (oare cum o fi ajuns locuinta privata ?!). Despre cea de la Tanganu

nu stim nimic, dar puteti comenta Dvs. despre existenta sau inexistenta ei. Dupa spusele viceprimarul Nica Marian trenul ar fi trebuit sa opreasca si in satul Caldararu, dar dupa orarul afisat se pare ca nu. Ar fi fost prea....frumos ! O sa vedem si daca trenul va fi sageata albastra dupa cum ni s-a spus. O sa vedem de asemenea despre ce calitate a serviciilor vom beneficia si de asemenea si despre ce tarife vom avea parte. De fapt tarifele le puteti vedea afisate pe site si sunt in functie de numarul de km si de clasa. Clasa este doar a doua iar trenurile de tip "personal". Pentru Cernica si Tanganu vorbim de tarife intre 3 si 3.50 RON si pentru cei care beneficiaza de reducere intre 1.5 si 1.75 RON deorece nu vorbim de distante mai mari de 10 km pentru Cernica si 20 de km pentru Tanganu. Pentru cei care beneficiaza de reducere ar putea fi un tarif competitiv in comparatie cu maxi taxi, dar vor lua in calcul si mersul pe jos de acasa pana la haltele respective. Pentru cei din Cernica vorbim de 1 km si ceva, Caldararu (aproape 3 km pentru ca nu mai pot traversa autostrada A2, Balaceanca (aproape 2 km), Tanganu (depinde in ce parte a satului locuiesc). Deci de fapt T.F.C. nu cred ca trebuie sa se bazeze prea mult pe calatorii din Cernica si cred ca, in continuare, concomunalii nostrii, se vor limita la serviciile de "lux" ale calatoriilor de 2.5 RON cu maxi taxi. Vor fi extrem de putine doamnele si domnii care se vor deranja sa-si rupa pantofii pana la haltele respective si pentru un tarif mai mare. Asta e parerea mea. Poate daca nu se inventeaza niste curse de "transbordare" pe ruta localitate X-Halta Y sau vor mai da 2.5 RON la maxi taxi pentru deplasare Cernica-Halta Cernica, sau 5 RON Caldararu-Cernica-Halta Cernica sau 2.5 RON Balaceanca-Halta Cernica sau 2.5 RON Tanganu-Halta Tanganu. Se pare ca aritmetica simpla nu e deloc in avantajul celor carora le plac calatoriile cu trenul fie el sau nu sageata albastra.Oricum ar mai fi o varianta: mersul pe bicicleta, ca tot e la moda si e promovat la nivel inalt. Dar cumparatul bicicletei pare o fi investitie nefezabila,  mai ales ca avem patru anotimpuri si nu cred ca va investii nimeni pentru o parcare speciala a bicicletelor. Sau cine stie...! Poate nu am facut calculele bine...

Comentarii   
chita florin
0 # aritmetica, sport si economiechita florin 28-03-2012 22:32
Este o veste buna reluarea curselor spre CERNICA, daca acestea vor fi cu sageata albastra, si mai bine. Cat priveste pretul, dificil de comparat, Conditiile din maxi taxi sunt sub orice critica, viteza de deplasare ridicola, orarul pentru curse ...dupa bunavointa soferului, iar bilete taiate de sofer, nu am vazut pina acum. Ca sa nu mai vorbim de conditiin de deplasare, mirosul care persista in aceste maxi taxi te face sa regreti ca te-ai urcat. Fara discutie, trenul este o solutie. Cat priveste drumul ce trebuie parcurs de la casa catre gara, acesta se poate face cu bicicleta; Da, asa se practica in toata lumea civilizata: deplasarile cu masina sunt descurajate in sprijinul bicicletei: la gara, exista o parcare pentru biciclete, cand te-ai intors din cursa iti regasesti bicicleta, si... acasa. Noi de ce nu putem sa facel la fel?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
crispat
0 # Precizăricrispat 29-03-2012 13:43
Mai migrare, anunţul de pe site-ul operatorului feroviar, care spune că deja au început cursele conform orarului.

Anunt
sectia Titan Sud - Oltenita

In vederea preluarii traficului de calatori pe ruta Oltenita – Budesti – Titan Sud, societatea TFC va demara activitatea incepand cu data de 22.03.2012 cu un numar de 10 trenuri pe zi pentru a crea conditiile necesare personalului de linii de a efectua lucrari asupra caii ferate.

Actual viteza de circulatie este de 15 km/h pe distanta Titan Sud – Bucuresti Sud si de 30 km/h pe distanta Bucuresti Sud – Oltenita. Dupa o perioada de circa o luna de zile se vor crea conditiile cresterii vitezei maxime de circulatie la 30 km/h pe prima distanta si de 50 km/h pe cea de-a doua distanta consemnata. Cu aceasta ocazie vom putea introduce inca 1-2 perechi de trenuri.

Operarea va fi in regim de Regio, cu oprire in toate haltele si punctele de oprire existente in prezent .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
crispat
0 # Părerecrispat 29-03-2012 13:45
Călătorii sunt îndemnaţi să propună schimbarea orarului, eventual adăugarea de curse, fie pe site, fie la adresa de mail . Personal, cred că ar mai merge o cursă spre Bucureşti dimineaţa (sunt foar la 5 şi la 6), respectiv spre Olteniţa între 17 şi 20, sau una după 20. Nu ştiu dacă se vor găsi destui călători şi aşa, darămite pentru curse suplimentare. Păcat că Statul nu subvenţionează astfel de transport -- nu mai pasă nimănui de navetişti...
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos