Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

spital psihiatrie eftimie diamandescu balaceanca

articol preluat din adevarul.ro

Spitalul de Psihiatrie Bălăceanca nu mai are firmă de pază, începând de ieri. Cu toate că în unitate sunt internate peste 250 de persoane cu probleme psihiatrice, nu mai există personal care să-i supravegheze.

Spitalul Bălăceanca a rămas ca un "sat fără câini", şi asta după ce Consiliul Judeţean Ilfov, în administraţia căruia se află spitalul, a blocat fondurile alocate pe partea de administrativ. "Din cauza unor blocaje de fonduri din partea Consiliului Judeţean Ilfov, contractul spitalului cu firma de pază a fost reziliat", a declarat pentru bucuresti.adevarul.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

 De altfel, bugetul este contestat de prefect direct, iar salariile au

fost acoperite în proporţie de 1/12. "Bugetul e contestat de prefect, ianuarie, februarie şi martie este acoperit în proporţie de 1/12. Practic nu am mai primit salariile de luni de zile. Ne descurcăm cum puteam", a declarat pentru bucuresti.adevarul.ro, managerul Spitalului de Psihiatrie Bălăceanca, Laura Secureanu.

În condiţiile în care nu mai există fonduri, ele fiind blocate de Consiliul Judeţean Ilfov iar bugetul fiind contestat de către prefect, managerul spitalului s-a văzut nevoită să reorganizeze organigrama instituţiei. "Situaţia e un pic mai dificilă, dar încercăm să ne descurcăm. În prezent, folosim personalul spitalului pentru a asigura paza instituţiei", a mai explicat Laura Secureanu. 

Situaţia este îngrijorătoare, având în vedere profilul psihologic al pacienţilor internaţi la Bălăceanca. Atât reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov, cât şi preşedintele instituţiei nu au putut fi contactaţi.

Artiole relatate: Praznuirea hramului sfantului ioan rusul spitalul Eftimie Diamandescu Balaceanca

Comentarii   
Guest
0 # Management defectuos pentru un manager nepregatit si care nu stie cu ce se mananca o institutie spitaliceasca. Sau stie??? Doar a reusit sa puna spitalul pe butuci in nici 2 ani!!!!Guest 04-05-2012 08:29
Da, acum se folosesc angajatii spitalului pentru paza acum. Dar de ce a desfiintat serviciul de paza intern, care era compus din angajatii institutiei si care erau atestati pentru astfel de servicii? Primul pas si ccel mai simplu (vezi OUG 34/2006 - serviciile de paza reprezinta exceptie), doamna manager Secureanu a preferat sa externalizeze. Asa se spala banii si mai ales se eficientizeaza cheltuiala fondurilor pulice.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV