Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

asigurarea locuintei impotriva furturilor - www.protec-alarm.comEste de notorietate răspândirea, fără precedent a furturilor pe tot cuprinsul comunei Cernica. Noi, cei de la VoxCernica le-am prezentat oportun. Inca ne mai aşteptam ca autorităţile în drept să reacţioneze în sprijinul cetăţenilor. Administraţia locală (prin Primărie) împreună cu Poliţia şi Jandarmeria ar trebui să organizeze campanii de informare si întâlniri cu locuitorii fiecărui sat, cărora să li se facă un minim intructaj cum să acţioneze pentru prevenirea furturilor. Aşa cum s-a întamplat în urmă cu câţiva ani în privinţa surplusului de apă în urma unor ploi abundente care creau posibilitatea de a inunda unele locuinte. Din dorinţa de a veni în sprijinul cetăţenilor ne permitem să vă prezentăm câteva sfaturi si care speram ca vor fi utile:

 

-Curţile şi locuinţele să fie iluminate în exterior. Întrerupătoarele să fie în interiorul locuinţelor şi orice întrerupere a iluminatului să alerteze pe proprietar.

-Pe cât posibil accesul câinilor să fie limitat în apropierea clădirilor, fără acces la gardurile împrejmuitoare pentru că hoţii le administrează sedative care-i neutralizează. La orice semnal acustic lansat de câini (lătrat) proprietarul să reacţioneze imediat pentru a nu le da posibilitatea hoţilor să-i neutralizeze.

-În cazul în care s-a observat un furt să se sune imediat la telefon 112 care va face legătura (prin intermediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie) cu agentul de serviciu de la Cernica. Sperăm ca autorităţile comunale sa ne furnizeze telefonul direct al Circumscripţiei de Poliţie Cernica pentru a scurta durata apelului. Restul depinde de profesionalismul, rapiditatea, experienţa cu care cei abilitaţi de lege acţionează.

-Atenţie mare ! Hoţii acţionează în echipă şi în caz de pericol nu se opresc în a-i lovi pe proprietarii care le stau în cale.

-Nu introduceţi în case şi curţi persoane străine. Acestea vând “pontul” adică obiectul furtului şi slăbiciunile sistemului de siguranţa. În majoritatea covârşitoare a cazurilor “informatorii” nu participă la acţiune dar îşi primesc partea doar pentru informaţii. În asemenea cazuri este greu de stabilit grupul real de suspecţi.

-Stabilirea de măsuri comune între vecini pentru măsuri de protecţie şi alarmare.

-Atentie ! - Datorită temperaturilor foarte scăzute ale iernii în orele mici ale nopţii câinii se adăpostesc în coteţe şi culcuşuri, aşa că “activitatea” lor este în suferinţă.

-Asigurati spatiile inchise (locuinte, anexe) cu lacate si incuietori. Chiar daca se spune ca “lacatele sunt doar pentru oameni cinstiti si nu pentru hoti”, existenta acestora le ingreuneaza hotilor operativitatea.

-Instalarea camerelor de supraveghere video. Investitia in astfel de camere pentru cei care au deja un calculator si o legatura la internet este minima. Monitorizarea curtii poate fi facuta 24h si in cazul unui eveniment nedorit cresc sansele ca hotii sa fie prinsi.

-Instalarea unor sisteme de alarma pentru locuinte si eventual legarea acestor sisteme cu firme de paza specializate si care sa actioneze in timp util.

-Nu faceţi publică lipsa temporară de la domiciliu în perioada Sărbătorilor şi rugaţi o persoană în care aveţi încredere, să vă supravegheze locuinţa;

-Bunurile de valoare să fie depozitate în interiorul locuinţei şi nu în anexe exterioare. Nu va laudati cu bunurile de valoare pe care le detineti. Ideal ar fi ca aceste bunuri sa fie asigurate impotriva furturilor.

Pentru prevenirea furturilor din autovehicule

-Nu lăsaţi în autoturism la vedere detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare; sunt „o adevărată tentaţie” pentru hoţi. Cele mai multe furturi din autoturisme sunt comise din cauza neglijenţei proprietarilor!
-Nu vă lăsaţi autovehiculul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente;
-Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii;
-Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

 Speram ca aceste sfaturi sa fie de folos. Daca cunoasteti si alte metode de prevenire si protectie care pot fi aplicate va rugam sa le furnizati la rubrica comentarii.

Comentarii   
Ingi
0 # Camere VideoIngi 07-01-2011 14:39
Multumim pt sfaturi.
Referitor la camere multi sunt care au internet, ne poti da niste indicatii pt montarea lor.

Multumim
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Administrator
0 # Montare camere videoAdministrator 07-01-2011 15:10
Sunt foarte multe sisteme pe piata si pentru toate buzunarele. Daca dati cautare pe internet "camere supraveghere video" veti vedea ca sunt zeci de firme care ofera aceste servicii. N-as vrea sa dau un link anume(totusi dau unul care mie mi-a placut: www.supravegherevideo.com) pentru ca Dvs. trebuie sa alegeti in functie de ce sistem vreti; camere wireless, cu inregistrare pe hard disk, sau pe DVR, cu detectare si alarmare la miscare, cu control remote sau nu (de la distanta) cu infrarosu sau nu si multi alti factori. Ideal sunt kit-urile de cate 4 camere, cu inregistrare pe DVR si control de la distanta. Pretul acestor kit-uri sunt in jurul a 12-16 Mil. Camerele ar trebui montate astfel incat sa nu fie vizibile foarte usor, pentru a nu fi neutralizate la randul lor. In legatura cu montarea si care nu trebuie sa fie o mare filozofie, fiecare sistem vine cu instructiunile de montare si firma care vinde aceste sisteme ar trebui sa va asiste in legatura cu aceasta.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Guest
0 # cablu metalic- noutbukGuest 31-10-2013 22:10
cum se numesc cablurile care se utilizeaza fixarea noutbucurilor la magazine
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV