Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Descinderi la Spitalul de Psihiatrie Bălăceanca, din apropierea Bucureștiului. Polițiștii au prins un medic în timp ce primea mită. Și nu ar fi fost prima oară.

UPDATE: Medicul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

A se citi si - click aici:  S.O.S. - Efigiile de la Spitalul Balaceanca au disparut.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Anchetatorii au documentat cel puțin trei cazuri în care doctorul ar fi luat de la pacienți bani, dar și bunuri cum ar fi: carne, țuică sau vin. În schimb, le întocmea documente false în baza cărora obţineau ajutoare de la stat. Într-un final, tocmai pacienții care i-au adus aceste atenții l-au si denunțat.

Medicul Dan Andrei Vartic a fost prins în fața spitalului de psihiatrie din Bălăceanca în timp ce băga în buzunar bani pe care un bărbat din Ilfov i-ar fi oferit ca să obțină ajutor social pentru soție.

În portbagajul mașinii sale procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov și polițiștii DGA au găsit un pachet cu carne de vițel, o sticlă de vin de țară și una de pălincă.

Medicul este bănuit că ar fi luat mită în schimbul unor internări fictive în urma cărora beneficiarii primeau fișe de externare false ce atestau diverse afecțiuni psihice. Anchetatorii i-au percheziționat și cabinetul de la spitalul Bălăceanca.

Medicul ar fi primit 3000 de lei de la fiecare persoană care voia să se pensioneze pe caz de boală sau care intenționa să primească ajutor de la autoritățile locale. Anchetatorii l-au monitorizat mai bine de jumătate de an și au probe ca în această perioadă, bărbatul ar fi obținut bani și bunuri de la cel puțin trei persoane. În realitate, numărul beneficiarilor ar fi mult mai mare, cred anchetatorii, care mai vorbesc despre cel puțin doi potențiali beneficiari.

Același bărbat care l-a denunțat pe medicul psihiatru ar fi beneficiat în trecut de serviciile lui pentru ajutor social de la stat. Si ar fi cerut aceleași favoruri contra cost și pentru un văr.

Conducerea spitalului Bălăceanca, unde medicul lucrează de cel puțin 10 ani, a transmis că "instituția colaborează cu organele de cercetare" dar nu a specificat cum a fost posibil ca un medic să primească mită în timpul programului de lucru și să falsifice contracost documente.

Doctorul este cercetat pentru luare de mită și fals intelectual.

Sursa: Stirile ProTV

A se citi si:

Efigii importante din 1884 descoperite intr-un patul din Balaceanca, Cernica.

File din istoria satului Balaceanca: Eftimie Diamandescu.

Alertă la spitalul de psihiatrie "Eftimie Diamandescu". Pacienţii de la Bălăceanca nu mai sunt păziţi de nimeni

Praznuirea hramului Sfantului Ioan Rusul. Spitalul Eftimie Diamandescu. Balaceanca

Bolnavii de la Balaceanca umbla goi prin spital; managerii cumpara alimente la suprapret (VIDEO cu camera ascunsa)

Spitalul din Balaceanca va renaste din ruine

Hrisov de tarnosire Biserica Balaceanca - 1884

Balaceanca, la cumpana dintre doua lumi

Balaceanca- Istorie in sarma ghimpata

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV