Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Școala Postliceală Sanitară “Dr. Luca” din Cernica organizează sesiuni de admitere în perioadele 10 – 20 iulie și 21 august – 5 septembrie 2023. Absolvenții acestei școli obțin diploma de asistenți medicali generaliști.

Calitatea procesului de învățământ este asigurată de un grup profesoral de excepție, format din medici primari, specialiști, farmaciști, profesori de specialitate sau instructori de nursing.

Curriculumul pe care îl folosim este elaborat de Ministerul Educației și aprobat prin ordin al Ministrului Educației.

Diplomele care sunt elaborate la absolvire sunt recunoscute pe plan național și internațional.

Durata studiilor pentru calificarea asistent medical generalist este de trei ani.

În plus, tinerii care aleg să studieze aici vor fi implicați în activități misionare desfășurate în țară și peste hotare.

2. Perioada de admitere
Înscrierea la Școala Postliceală Sanitară “Dr. Luca” din Cernica pentru specializarea de asistent medical generalist – se face pe bază de dosar, în perioada 20 iunie – 30 august 2022.
Admiterea la Școala Postliceală Sanitară “Dr. Luca” din Cernica – calificarea asistent medical generalist – se face pe baza dosarului depus cu documentele solicitate și a interviului vocațional, care se va susține pe data de 30 august 2022.
Comisia va evalua candidații în cadrul interviului vocațional utilizând următoarele criterii de admitere:
– Motivația de a urma profesia de asistent medical;
– Disponibilitatea de a studia și de a se implica în activitățile propuse de către Școala Postliceală Sanitară din Cernica;
– Interesul pentru domeniul sănătății și abilitățile de comunicare, de relaționare cu persoana aflată în suferință;
– Comunicarea verbală și nonverbală, adecvată situației de interviu.
David Livingstone a spus: „Dumnezeu a avut un singur Fiu şi pe acela la făcut misionar-medical”. Din punct de vedere al misiunii, Școala Postliceală Sanitară “Dr. Luca” din Cernica va îmbina cele trei activități reflectate în lucrarea publică a Mântuitorului Isus Hristos: vindecare, învățare și predicare.
Pentru tineri avem un mesaj: „Dacă iubești oamenii şi dorești să le vii în ajutor, dacă vrei să te bucuri de avantajele unei atmosfere dominată de valori autentice, dacă dorești să fii implicat într-o comunitate plină de entuziasm tineresc, dacă vrei să ți se deschidă noi perspective privind lucrarea misionar – medicală, atunci vino la Școala Postliceală Sanitară din Cernica! Aici timpul va trece în favoarea ta!”

3. Acte necesare înscrierii
Dosarul plic trebuie să conțină următoarele documente:
• Cerere de înscriere – se completează la depunerea dosarului;
• Certificat de absolvire a liceului (copie) / Diploma de Bacalaureat (copie) sau adeverință de absolvire a liceului pentru absolvenții promoției 2022 (12 clase sau 13 clase);
• Foaia matricolă clasele IX – XII / XIII (copie legalizată)
• Document de identitate (copie);
• Certificat de naștere (copie);
• Certificat de căsătorie (copie) – dacă este cazul;
• Adeverință medicală (eliberată de medicul de familie) din care să reiasă că este sănătos clinic și apt pentru calificarea profesională la care solicită înscrierea;
• 2 fotografii color, 3/4 cm, realizate recent;
• Dovada achitării taxei de înscriere de 100 lei;
• Dosar carton tip plic;
• Dosarele de înscriere se pot depune în perioadele 20 iunie – 29 august 2022. Admiterea constă în prezentarea dosarului cu documentele solicitate pentru înscriere și susținerea unui interviu vocațional. Timpul alocat interviului pentru fiecare candidat va dura între 10 – 15 min. Interviul va avea ca rezultat calificativul ”admis” sau ”respins”. Comisia de admitere va evalua candidații în cadrul interviului vocațional utilizând următoarele criterii:
• – Motivația de a urma profesia de asistent medical;
• – Disponibilitatea de a studia și de a se implica în activitățile propuse de către Școala Postliceală Sanitară din Cernica;
• – Interesul pentru domeniul sănătății și abilitățile de comunicare, de relaționare cu persoana aflată în suferință;
• – Comunicarea verbală și nonverbală, adecvată situației de interviu.
David Livingstone a spus: „Dumnezeu a avut un singur Fiu şi pe acela la făcut misionar-medical”. Din punct de vedere al misiunii, Școala Postliceală Sanitară “Dr. Luca” din Cernica va îmbina cele trei activități reflectate în lucrarea publică a Mântuitorului Isus Hristos: vindecare, învățare și predicare.
Pentru tinerii care citesc aceste rânduri avem un mesaj: „Dacă iubești oamenii şi dorești să le vii în ajutor, dacă vrei să te bucuri de avantajele unei atmosfere dominată de valori autentice, dacă dorești să fii implicat într-o comunitate plină de entuziasm tineresc, dacă vrei să ți se deschidă noi perspective privind lucrarea misionar – medicală, atunci vino la Școala Postliceală Sanitară din Cernica! Aici timpul va trece în favoarea ta!”
Informații suplimentare privind condițiile de înscriere, taxa de studii, cazarea elevilor și susținerea interviului pot fi obținute la numerele de telefon: 0744.157.723 sau 0742.344.157.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV