Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

vasile-bolboja-tanganuCălătoresc destul de mult pe terenul comunei noastre, in special datorită pasiunii pentru fotbal. Unele dintre zilele de vineri si sambata si intotdeauna duminica bat comuna noastră cu pasul, cu sufletul... Iau legatura cu o multime de concomunali. Si schimbul de păreri mă face să aflu noutati de tot felul. Inclusiv ... electorale.

... Negocierile pentru a ocupa un loc pe lista unui partid au avut un singur obiect, o singura miza: cui sa i se dea INDEMNIZATIA DE PESTE 300 LEI NOI (3 milioane lei vechi)pe lună!? Nici vorbă de valoare, de cinste, de profesionalism, de inclinare personală spre probleme sociale, de experientă, de studii si alte asemenea... amănunte nebăgate in seamă. Problemele au fost altele:

Un pretendent la postul de consilier a motivat solicitarea ca este sărac si

"nu are servici" (aiurea, are butic, autoturism...) Consilier local sau beneficiar de ajutor social prin alegeri ... liber capitaliste?

Un factor important in optiunile pentru completarea listelor electorale a fost gradul de rubedenie cu ... decidentii. Sa fie trecuti pe liste cumnatii, unchisorii, verisoarele care să beneficieze si ei (sau ele), acolo, de acea amărâta de indemnizatie..

Mai mult decât atât au fost chiar importati asemenea "amărâti" pentru că in localitătile unde ei au fost in mandatul trecut consilieri nu mai au loc. Gurile rele spun că din motive de inactivitate totală si... altele. Atunci sunt buni de consilieri pentru comuna Cernica pe principiul local: "Esti bun!,... rămâi la noi!"

Si noi, in campania electorală ne-am strivit piepturile noastre, care, totusi!, nu sunt de aramă precum cele stramosesti să fie alesi cei mai buni, cei mai pregătiti cernicasi capabili să contribuie cu părticica lor de consilieri alesi la rezolvarea spinoaselor probleme locale. Mai ales sociale: pensii, judecăti, litigii... Sau sportiv-culturale care nu se rezolvă prin corespondentă din... Fundeni Sau gospodăreşti: înzăpeziri, functionarea curselor de maxi-taxi, accidente produse de soferii din Fundeni la intrarea in Tânganu, intreruperile de curent electric sau iluminat public cu intermitenţe... Aceste activitati, altminteri specifice consilierilor, presupun muncă, multă muncă, entuziasm, pregătire, tenacitate... Şi patriotism local...

Dar nu de ... Fundeni...

Dar ce vorbim noi cei de la Voxcernica? Cine ne ascultă? In timp ce noi va tinem la curent cu politichia locala, altii negociaza de zor ... indemnizaţia de consilier local al comunei Cernica. Si atunci intrebarea din titlu se justifică: sunt consilieri locali sau sunt beneficiari de ajutor social (hmm, era sa spun de... somaj)? Pe listele de consilieri...
Ce tristete!...

Comentarii   
Tabarles
0 # Trist si tragicTabarles 20-11-2012 22:26
E trist si tragic ce se intampla nea Vasile. Putini oameni de calitate in comuna noastra. De aceea suntem unde suntem si beneficiaza un neica nimeni ca dl. primar si acolitii sai. Ar mai fi de vina si autoritatile centrale care inchid ochii la mizeriile acestui baron local ce se crede un fel de dumnezeu al comunei Cernica. Cine asculta pe Voxcernica? Acei putini oameni de calitate care sunt legati de maini si de picioare de majoritatea aceea care le da puterea din 4 in 4 ani, celor ca apostol gelu. Legati de maini si de picioare dar curati cu sufletul si cu mintea. Continuati nea Vasile! Timpul le rezolva pe toate mai devreme sau mai tarziu. Si totul se plateste. Nu-l vad eu fericit pe gelu ca este primar si se incapataneaza sa ajunga mereu in frunte. De frica se vrea la putere, crezand ca o sa stearga mizeria din urma. Dar se amageste. O sa vina si Ziua Judecatii. Va doresc Lumina si Pace in suflet. Lasati-le lor restu.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV