Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

primaria-cernica-siteCa buni si moderni cetateni ai vremurilor noi, posibilitatea de informare rapida, eficienta si bineinteles corecta nu mai este, sau nu ar mai trebui, sa fie o problema. Exista peste tot in lumea civilizata o paleta larga de posibilitati si surse de informare, pornind de la cea mai banala informatie, pina la informatiile cele mai diverse. Toate acestea sunt astazi disponibile aproape cu un simplu click, via Internet, aceasta extraordinara sursa informare, ce ne aduce imediat aproape orice informatie, cu conditia sa  stim ce cautam si cum sa cautam. Putem astfel afla, de exemplu o informatie economica, istorica, sociala, geografica etc despre absolut orice tara/zona/subiect. Putem de asemenea sa facem cumparaturi online, sa rezervam bilete la spectacole, la avion, sa urmarim online diverse manifestari din orice colt al lumii etc.  Oare cate din aceste posibilitati de informare sunt si la indemana oamenilor din Cernica ?  Cate gospodarii din Cernica sunt racordate la reteaua de Internet ? Cati locuitori din Cernica stiu sa foloseasca Internetul ? Putini; inca suferim la capitolul informatizare, multi concetateni   nici macar nu au auzit despre aceasta unealta a vietii moderne. Dar de ce sa criticam pe acei simpli locuitorii din Cernica, de ce sa avem pretentia ca acestia sa foloseasca Internetul si informatia obtinuta prin Internet, atata timp cat nici autoritatile locale nu au habar despre ce este vorba. Am avut neinspirata idee sa accesez pagina oficiala a Primariei din Cernica www.cernica.ro , pentru a ma interesa de spinoasa problema a deseurilor menajere ce trebuie saptamanal ridicate (pentru care toti cetatenii din Cernica platesc), dar de care servicii  beneficiaza saptamanal, deci cu regularitate, doar « unii », fara nici o legatura, bineinteles, cu harta electoral-politica a comunei.Dar, surprize-surprize, si nu ma refer la celebra emisiune tv….ci la  realitatea oferita de site-ul comunei noastre.... 

Trebuie sa recunosc ca primarii celebre din lume nu se pot mandri cu atata bogatie si diversitate de informatie. Nimic  nu scapa prezentarii pe site, gasim imediat orice informatie  istorica, sociala, economica, informatii despre sport, turism, recreere, invatamant, etc. Felicitari sincere autorilor si la mai multe « succesuri ».

Si ca sa fim sursa de inspiratie si altor primarii care, cu siguranta, sunt invidioase pentru aceasta « mareata realizare  informationala », sa analizam structura, bogatia si calitatea informatiilor prezentate pe site-ul cernica.ro :

-          asa cum sta bine oricarui site, utilizatorul este intampinat cu un mesaj de salut si cu cateva cuvinte despre utilizarea siteului (ca nu cumva sa se piarda prin hatisul informational), cu indemnul de a accesa multitudinea de link-uri de interes si in masura in care acestea nu ofera informatia necesara si suficienta utilizatorului, acesta se poate adresa direct prin email sau telefon celor indrituiti. Nimic mai simplu:

primaria cernica1

-Urmeaza rubrica « despre noi » adica despre Consiliul Local Cernica, unde intr-adevar, in putine cuvinte, adica punct ochit, punct lovit, ne este prezentat subiectul rubricii adica Consiliul Local : 

primaria cernica2

Parcurg aceasta rubrica si nu pot decat sa evoc cateva nedumeriri: asupra carui domeniu va concentrati distinsi membrii ai Consiliului Local Cernica ? Unde sunteti prezenti pentru a veni in sprijinul nostru al contribuabilului? Unde si cum  va poate contacta contribuabilul Cernicas ? La o citire mai atenta, gasim si raspunsul edificator la aceste intrebari si anume :  « suntem prezenti pe piata in Bucuresti ».

Marturisesc ca mintea mea nu poate sa inteleaga : vorbim de Consiliul Local Cernica si de factorii responsabili ai acestuia, banuiam ca pe acestia ii putem gasi la sediul Primariei Cernica. Dar fals, acestia sunt pe piata in Bucuresti….

Si inca o nedumerire ; pe care piata sunteti ?, nu de alta, dar daca nu sunteti la Primarie, sa stim unde sa va contactam asa cum chiar dvs ne-ati incurajat…..Nu cumva sa fiti la Piata Crangasi si noi sa va cautam la Matache.

Si o alta intrebare : ce cautati pe piata in Bucuresti ? Cumparati ori vindeti ceva ? faceti studii sociologice si de marketing ? De ce nu in Cernica ? Interesante si elevate preocupari……

-          urmatoarea rubrica « informatii » este intr-adevar cea mai bogata :

primaria cernica3

 Gasiti aici tot ce va doriti in materie de informatie, cu posibilitatea de a contacta imediat orice « camera » a primariei, si orice functionar al ei…cu conditia ca linkul spre fiecare camera sa fie functional si sa contina informatia necesara., ceea ce……, intentionat sau nu, nu este cazul.

-          urmeaza rubricile « referinte » cu prezentarea realizarilor cu adevarat de referinta din Cernica, si « agenda » cu prezentarea proiectelor de viitor ale Cernicai :

primaria cernica6

intr-adevar o agenda incarcata……

-          bogatia, diversitatea si acuratetea informatiilor prezentate de site-ul cernica.ro culmineaza cu rubrica « contact » :

primaria cernica5 

unde intr-adevar gasim toate informatiile necesare si suficiente pentru a contacta Primaria, cu mentiunea ca numerele de telefon afisate au fost valabile pina acum doi ani de zile. Chiar si declaratiile de avere, obligatoriu a fi afisate, lipsesc,  pagina in cauza fiind in constructie.

Cu adevarat un site demn de secolul nostru. Sau poate avem o Primarie saraca ce nu-si permite un site pe masura. Chiar asa sa fie ?  Asteptam reactiile si ajutorul dvs distinsi consateni ; poate gasim si un cernicas informatician sa faca un site adevarat si pe cineva in stare sa scrie in acest site.

Comentarii   
Administrator
0 # site oficial CernicaAdministrator 30-04-2012 17:45
Portalul VoxCernica a aparut si ca urmare a lipsei de informatii publice si care ar trebui sa fie in responsabilitat ea primariei Cernica. Site-ul arata in aceasta forma de aproximativ 10 ani neschimbandu-se nimic in acest timp. Adica e in constructie de acum 10 ani si parerea mea este ca asa va fi cel putin urmatorii 4 ani.
Acum aproximativ un an m-am oferit (voluntar si fara plata) sa construiesc acest site, dar din pacate, nici nu am fost refuzat dar nici nu mi s-au dat toate datele astfel incat sa "purced" la treaba. Dupa aceea am aflat ca s-a dicutat cu o firma de web design care sa faca acest lucru. Dar de atunci, tot in constructie.... ca tot ne mandrim ca suntem constructori... prin paduri, pe marginea lacului, etc.
Acum aproximativ doi ani, tot voluntar si fara bani incepusem constructia site-ului Spitalului de psihiatrie Eftimie Diamandescu, Balaceanca, dar dupa ce directoarea de atunci d-na Aura Istrate a fost demisa, site-ul a fost pus pe butuci si nu a mai fost refacut sau reconstruit de noua conducere (click link mai migrare:).
voxcernica.ro/.../...
Oricum, constructia site-ului nu ar fi problema ci administrarea si actualizarea permanenta si la timp cu informatii legale si utile cetatenilor, Si din acest punct de vedere, ca si canalizarea, sau alte domenii primaria cernica si Cernica in general inca este in alta epoca, una de dinainte de epoca romana.
In schimb Primaria Cernica gaseste resursele necesare pentru a edita un asa zis ziar Semnal de Cernica (click link mai migrare),
voxcernica.ro/.../...
prin care sa dea doar "semnalele" pe care le doreste si sa arate satenilor nostri realizarile marete ale partidului, partid care se pare ca a devenit unic prin trecerea d-lui Primar (deocamdata zvonuri) si probabil a intregii suite de la PDL la USL. UFD-PSD-PDL-USL ca tot...aia...e.
Pana una alta alte info despre primaria Cernica pot fi vizualizate aici:
voxcernica.ro/info-utile/administratie-publica.html
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
anonymous romania
+3 # libertateanonymous romania 02-05-2012 09:27
Salutari cetateni ai acestei lumi,Noi suntem Anonymous.
Noi nu dorim sa terorizam natiunile,sunte m pur si simplu dorinta de a elimina de la putere grupurile de interese iar puterea sa revina oamenilor din intreaga lume,asa cum trebuie sa fie intr-o democratie.
Mesajul nostru este simplu.Nu...min titi oamenii,nu faceti afaceri corupte si nu va trebui sa va faceti griji cu privire la coruptia din tara dumneavoastra,n u trebuie sa incalcati legile pe care le-ati impus poporului.Nu trebuie sa tineti ascunse informatii fata de cetateni,nu trebuie sa luati decizii si sa impuneti legi fara a informa poporul.
Adevarata teroare nu sta intr-un grup de hackeri,ci in faptul ca sunt depasite toate realizarile si toate formele de guvernare si organizare a societatii acestei lumi,in aceste vremuri de schimbare prin aparitia si raspandirea tehnologiei avansate a informatiei.
Libertatea de exprimare,liber tatea presei,libertat ea de informare,liber tatea de cunoastere inseamna putere.Noi nu suntem o organizatie,sun tem pur si simplu LIBERTATEA TA,LIBERTATEA fiecarei persoane care populeaza aceasta lume.
Noi suntem Anonymous
Noi suntem Legiunea
Noi nu uitam
Noi nu iertam.Asteptat i_ne
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
stalone
0 # Primaria Cernica nu raspunde nici macar la petitii in scrisstalone 01-03-2013 21:26
Primaria Cernica are un narav mai vechi de a nu raspunde nici macar la petitii adresate in scris, cu scrisoare, ce sa mai vorbim de cele electronice, dar asta se lecuieste cu codul penal:
Dupa expirarea celor 30 zile de la data primirii, daca nu primiti nici un raspuns la petitia legal adresata, incalcandu-se drepturile dvs, o plangere penala de regula trezeste functionarii din pasivitate:
Art. 247 Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi
Îngrădirea, de către un funcţionar public, a folosinţei sau a exerciţiului drepturilor unei persoane …se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
antipoluare
0 # cernica e campiona la gropi de gunoi ilegaleantipoluare 01-03-2013 21:39
Referitor la neridicarea gunoaielor, com. Cernica e lider detasat intre toate comunele din Ilfov cu gropile de gunoi ilegale de sute de mii de tone, de langa Poligonul Militar si Sos de Centura borna "21", Tarlaua 9, parcela 99, langa tabara de copii. De la inceputul anului 2013, sunt rascolite cu excavatoarele, de hotii de fier vechi, ridicand pulberi si duhori pestilentiale.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
chita florin
0 # Nimic...nou pe frontul de vestchita florin 03-10-2015 09:29
Cu surprindere constat ca la 3 ani de la scrierea articolului la care face referire acest comentariu, site-ul Comunei Cernica este neschimbat, nici macar o virgula sau ...altceva mai ....sofisticat nu au adus......Oare, chiar nu exista cineva in Primarie (un var, un cumnat, un fin sau vreo femeie de servici dintr-un anumit Spital aciuita ...) capabil(a) sa scrie cateva randuri? Ca de actualizarea sau completarea site-ului cu informatia de care contribuabilul Cernicas are nevoie, ce sa mai vorbim.....
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV