Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Din indepartata Belgie, un salut calduros tuturor consatenilor nostri. Sfarsit de martie, inceput de aprilie; dupa o iarna grea in care nametii pareau ca nu se mai topesc, nici nu am bagat de seama  apropierea Sarbatorilor Pascale. Cu siguranta, ca fiecare din noi, se gandeste acum nu numai la curatarea gradinilor, la plantarea de flori si pomi, dar si la primenirea sufletului. Cum ne-am pregatit si cum ne pregatim in continuare pentru intampinarea primei mari sarbatori crestine a anului? Fiecare cu credinta sa, fiecare cu acceptiunea pe care o da acestor sarbatori. Un lucru este cert: pentru toata lumea este ca un nou inceput,

razele soarelui au inceput sa ne incalzeasca nu numai casa si gradina, dar si sufletul. Sa ne pregatim si noi casele si gradinile, fiecare dupa putinta, sa sapam copacii la radacina, sa ii vopsim cu var, sa greblam aleea de pe drum din perimetrul de proprietate al fiecaruia...si sa facem acea "curatenie de Pasti". Dincolo de aceste pregatiri, Sarbatorile Pascale vin si cu o serie intreaga de obiceiuri care dau acel farmec aparte zilelor de sarbatoare. Va prezentam in continuare, cateva imagini filmate zilele trecute in Belgia, prin care putem vedea anumite obiceiuri specifice zonei, si care au ca substanta anuntarea apropiatelor Sarbatori Pascale. Cu mic, cu mare, belgienii s-au pregatit pentru aceste sarbatori, costumati special.... Imagini inedite despre cum petrec altii apropiatele sarbatori, unde vom vedea participanti tineri si foarte tineri, dar si batrani, toti reuniti sub acelasi imbold al entuziasmului, al bunului simt si al bunei dispozitii. 

Comentarii   
chita florin
0 # ...chiar placutchita florin 28-03-2012 12:34
ceea ce nu se vede din imagini este faptul ca cetele de colindatori marsaluiesc pe strazi, si, atunci cand trebuie sa faca o pauza de odihna, se opresc la barurile zonei pe care o colinda, unde sunt serviti gratis cu o halba de bere. Aceste manifestari au loc cu o luna inainte de Sarbatorile Pascale, in fiecare zi de sambata. Inutil sa mai evoc cadrul oficial al acestor manifestari, circulatia fiind complet oprita in zona in care au loc manifestarile, fortele de ordine sunt prezente in zona ca si reprezentanti ai autoritatii locale. Poate reusim si in Cernica sa organizam asemenea evenimente..... .
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV