Cu un an inainte de asasinarea lui Kennedy, adica in 1962, in satul Caldararu, comuna Cernica, in 29 Aprilie, avea loc un eveniment care a cutremurat monotonia obisnuita a vietii locuitorilor din acest sat. Am stat si ne-am gandit indelung daca, sa publicam sau nu acest document, care atesta infierarea morala, religioasa, populara si proletara a unei relatii romantice intre preotul satului si educatoarea gradinitei de atunci.

istorie-romantata-a-religiei-si-educatiei-satul-caldararu-cernica.jpgDupa 58 de ani pana si documentele despre Kennedy au fost totusi desecretizate (o parte cel putin) si am hotarat ca istoria noastra glorioasa si locala ar putea fi cunoscuta si prin prezentarea unor aspecte, de cele mai multe ori considerate "tabu" de catre comunitatile mici semi-rurale, asa cum sunt si cele din satele comunei noastre. Nu putine au fost momentele din istoria acestor sate cand, nivelul "tolerantei" a fost sub pragul suportabilitatii, fie datorita ideologiilor/cutumelor fie chiar datorita religiei sau nivelului de educatie.

In aceasta speta, problema se complica, tinand cont de protagonistii acestui eveniment si faptul ca Sfatul Popular si satenii de atunci, nu au vazut doi "oameni" liberi, ci au vazut doi reprezentanti a doua "sisteme" de cunoastere (relativ) opuse: stiinta si religia si rolul acestora in societate(a) locala. Probabil amploarea huiduielilor si tulburarea linistii publice a fost ceea ce a determinat trimiterea acestei adrese catre Mitropolia Bucuresti, iar amploarea nelinistilor sufletesti ale localnicilor a fost probabil determinata de, clasica si banala contradictie intre ce "spunea" si "facea" unul din acesti protagonisti in exercitiul functiunii si in timpul liber.

Se pare ca refugiul ales nu i-a ajutat prea mult, fiind imediat schimbati, (aflam deja detalii de la cititorii nostrii) dar nu vrem sa comitem vreo blasfemie cu comentariile noastre, pentru ca nu acest lucru ni l-am propus in aceasta prezentare.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV