Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Parohia Bălăceanca din Capitală organizează pe tot parcursul lunii iulie activități de educație non-formală pentru copii, cu cele mai diverse teme: actorie, nutriție, vorbire și scriere corectă, acordarea primului ajutor și multe altele.

Actualizare: Jul 11, 2023

Pentru copiii din satul ilfovean Bălăceanca, vacanța mare nu însemnă doar mai mult timp liber, ci și jocuri interactive, cursuri de actorie, precum și ateliere de acordare a primului ajutor. Toate aceste activități sunt organizate în curtea bisericii în cadrul Școlii de vară, desfășurată de Parohia „Adormirea Maicii Domnului”. Astăzi, cei mici au vizitat în cadrul proiectului Muzeul Național al Satului din Capitală.

 În perioada 3-4 iulie, copii au învățat noțiuni de actorie și jocuri noi cu actorii Silviu Biriș și Ioana Picoș, iar în zilele următoare au învățat să se hrănească sănătos cu Annemarie Văduva, psiholog și nutritionist, respectiv cu prof. dr. Codina Săvulescu de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București.

Vineri, Georgeta Mihăilescu, învățătoare la Școala Gimnazială nr. 195 din Capitală, îi învață pe copii supraviețuirea în condiții extreme, iar sâmbătă dr. Alexandru Voropanov, Asistent Universitar Pediatrie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, le va preda participanților un curs de prim ajutor.

În săptămâna a doua a Școlii de vară „Copiii – bucuria bunicilor” sun programate o discuție despre sfinți și sfințenie cu Părintele Florin Cristian Troi, vizite la Muzeul Satului din București și la mănăstirile Cernica și Pasărea din județul Ilfov, și o întâlnire cu vârstnicii din comunitate, desfășurată miercuri, 12 iulie, sub genericul: „Povești de viață cu bunicii”.

Școala de vară „Copiii – bucuria bunicilor” a Parohiei Bălăceanca a ajuns anul acesta la a șaptea ediție.

Descarcă de aici programul complet.

Foto credit: Facebook / Parohia Bălăceanca (foto de la ediția de anul trecut a Școlii de vară)

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV