foc cernica
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Vă prezentăm cateva imagini cu obisnuitul "foc de primavară" și care se întamplă aproape in fiecare an datorita incendierii a ceea ce a fost odata plaurul (stuful) lacului Cernica. Nu cunoastem cauza incendiului, în schimb vă putem spune ca focul, datorită vântului intens, s-a intins cu o mare repeziciune din zona fostei stații de apă din Căldăraru (denumită de căldărăreni "Bobuleț" și unde pe vremuri mai toți tinerii din sat și

nu numai veneau la scăldat) spre pădurea Căldăraru, pe lângă coasta terenului dintre lac si pădure. Dacă pe vremuri când aceste incendii erau oarecum obișnuite pentru săteni si o bucurie pentru cei mici, exista "mitul" că erau "normale" și că trebuiau făcute pentru regenerarea stufului, acum, datorită miriștilor uscate din apropierea locuințelor din ce in ce mai numeroase de pe marginea lacului, aceste incendii sunt foarte riscante si fara un control ridicat pot reprezenta un pericol deosebit. Pentru cei care nu știau, acum câteva zeci de ani, stuful de pe lacul Cernica, reprezenta o sursa de venituri pentru unii dintre locuitorii care prelucrau trestia, papura etc pentru manufacturarea rogojinilor, acoperisurilor, gardurilor (ostrețelor), coroanelor funerare, undițelor, etc.

A se citi si:

Lacul Cernica in flacari.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV