Tipărire
Scris de Administrator Administrator
Categorie: Stiri recente Stiri recente
Creat: 28 Ianuarie 2018 28 Ianuarie 2018
Accesări: 30371 30371

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

A fost ca niciodată, că de n-ar fi, n-aș avea ce povesti. A fost un sat (și încă mai e) și se numește Căldăraru. Din Cernica, nu din Argeș. Întâmplător, este și satul unde am copilărit si încă aș mai copilării. Acest sat are aproximativ 400 de gospodării și este cel mai frumos sat din comună. Pe vremea cand eram mic si foarte mic și nu numai, mă mai "rătăceam" și eu, atât de mare mi se părea satul. Asta e, eram ori mic ori câteodată "obosit" și aveam o scuză, la tata...că nu erau "indicatoare".

Acum când am crescut mare, satul are si indicatoare, bineînțeles... stradale. Pentru fiecare stradă sau intrare, ca nu se mai spune "uliță", ca înainte de..."liberare". Ar fi "politically incorect". Când omul vine de "undeva", ziua sau noaptea, poate fi o mare problemă "reîntoarcerea" pe drumul spre casă, nevastă, copii, sau la cine o mai fi.

De aceea, cineva, probabil având în vedere dificultățile cetățenești si până la urmă omenești de mai sus, a avut grijă ca fiecare stradă să aibă mai multe indicatoare ca să-ți "reamintești"... pe ce stradă... ești. Cât de multe ?! 

Satul Caldararu, Cernica

Să luam o stradă. Strada Bisericii are aproximativ 250 m. Cu tot cu Biserica satului și școala sunt 20 de case. La 20 de case (care) sunt...da ați ghicit..și de-o parte și de alta....sunt douăzeci și patru (24) de indicatoare cu "Str. Bisericii". Nu mă credeți, nu-i așa? Atunci vizionați imaginile de mai jos (bineînțeles alterate si foto-săpate).

Hei dragii moșului, dar povestea nu se oprește aici și dacă credeați în principiul că mult mai mult, e și mai bine...decât suficient, să știți că nu o să fiți dezamăgiți. Da, aveți mare dreptate. Nu doar strada Bisericii a fost ferită de păcat și "rătăcire", să intri din greșeală la vecin(ă) și fără dezlegare. Și strada Tineretului și...strada Unirii...și toate celelalte străzi și intrări din sat au fost blagoslovite pe principiul de mai sus. Ba mai mult, și numerele de casă, de mai multe ori, au fost  țintuite și pe gard și pe poartă.  Fiind sigur și în siguranța că ai nimerit foarte bine strada, ar fi bine sa vezi și dublu decât deloc, destinația finală.

Din când în când, s-au amestecat chiar si străzile și intrările între ele, acolo unde trebuia sa fie stradă acum e intrare si invers. Încurcate sunt câteodată "căile" și deci, ne-am liniștit: nu judecăm, pe nimeni, că doar vorbim de "strada Bisericii". Din cele spuse si nespuse de săteni, se pare că și cei care montau aceste indicatoare iși căutau și ei "puțin", nu mult, drumul spre casă.

Și-am încălecat pe-o șa și închei povestea așa: scopul scuză mijloacele când e vorba de siguranța și mai ales de confortul cetățeanului, de aceea, nu poți să te joci și înțelegem tactica avută la bază de cei care au adus comuna noastră, încă o dată, în comunitățile fruntașe. Nu ca în București, unde mergi sute de metri și nu vezi nici un indicator, nu mai vorbesc de numere de imobil. Vă dați seama ce harababura și câte "rătăciri" prin Bucureștii aștia?  Păi ce, decât așa sau în alte locuri, mai bine sa crești șansele să intri în cartea recordurilor cu indicatoare, decât cu stadioane, în pantă (și fară jucători), parcuri în câmp (fără de... vizitatori) sau mai știu eu ce săli olimpice (fară olimpici), după cum vorbesc unii ca televizorul despre alte comune.

Noapte bună și să nu uit. Dacă chiar ținem să intrăm și noi în Cartea Recordurilor și în vederea formalităților necesare, trebuie totuși transmis un număr exact al indicatoarelor. Eu n-am mai avut răbdare cu numărătoarea. Nici in Căldăraru și nici în alte sate ale comunei Cernica.

Indicatoare stradale Caldararu, Cernica. 2018

Oare ce s-a întâmplat, cu placuta de pe...gard ?!
Oare ce s-a intamplat, cu placuta de pe...gard?!

Actualizare - 31-ian-2018

20.00. În urma prezentării publicului larg a acestei minuni, au început să fie smulse indicatoarele suplimentare. Asteptăm părerile Dvs. și de asemenea vă rugăm să ne transmiteți în câte locuri s-a întâmplat acest lucru.

20:30 Pe strada Bisericii au mai rămas 5 indicatoare stradale.

20:50 Pe strada Unirii au mai rămas 3 indicatoare.

21:40 Din informațiile deținute până acum, aceste acțiuni nu reprezintă simple acte de vandalism ci asistăm la o "eliminare" sistematică a indicatoarelor de pe străzi, cu excepția celor de la intrarea/ieșirea de pe strada/străzile respective. (N.B.....oare or veni si cu renovarea?!..)

21:40:01 Epilog: Nu vrem sa-i dezamăgim pe unii dintre cititorii nostrii, dar acest final era previzibil ținând cont că orice... "minune", doar trei zile, ține!

indicatoare sat caldararuActualizare - 26-feb-2018

13:00 "Multe au fost, puține au rămas", vorba unui cititor de-al nostru și care a avut amabilitatea sa ne trimită această fotografie cu privire la rezultatele "testului de rezistență" și la "intemperiile" naturale...nu doar "artificiale"...ceea ce ne sugerează că, toată povestea de mai sus...a fost în van...și că nu am înțeles de fapt motivul numarului de indicatoare instalate inițial...ne cerem scuze și...să ne fie rușine...!