Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Petre Mihai Rotaru profesor BalaceancaDestinul a decis ca, în data de 10.12.2016, să-l ia dintre noi pe excepționalul dascăl,coleg și director, domnul ROTARU PETRE MIHAI.
S-a stins din viață domnul director al ȘCOLII GIMNAZIALE NR.3 BĂLĂCEANCA, un om cu o carieră îndelungată în învățământ, de peste 40 de ani. Domnul (așa cum îl strigau copiii), a reușit să transmită generațiilor de elevi pe care i-a călăuzit, dragostea de carte și respectul pentru cadrele didactice. Iubirea nemărginită pentru copii l-a făcut ca, până în ultimele clipe de viață, să vegheze asupra lor de la distanță, să se preocupe de bunul mers al lucrurilor în școala unde-și petrecea tot timpul. Un suflet nobil și generos, se implica în proiecte umanitare, ajutând copiii nevoiași să vină la școală pentru a studia. Aprecia tinerii dornici de progres și, atât cât putea, își dădea silința să-i îndrume și să-i sprijine în itinerariul lor profesional.
Și-a dedicat viața școlii, locului unde învățătura era prioritară și, om devotat carierei, a știut cum să

plămâdească puterea cuvântului în sufletele elevilor săi. Glumeț, jovial, domnul director știa tot timpul cum să-și încurajeze elevii, determinându-i să intre cu încredere în școală și nu cu spaimă. Serios, dar blând, impunea respect doar prin simpla prezență fără să insufle teamă în rândul colegilor. Niciodată nu s-a considerat superior, ci modest, încât toate cadrele didactice i-au fost tot timpul colegi și nu subalterni.
Cuvintele domnului director transmiteau căldură, bunătate, noblețe și nu rămâneau vreodată fără ecou: copiii, colegii, oamenii din jurul dânsului duceau la îndeplinire tot ce dl Rotaru Petre-Mihai începea.
Acum, când dânsul nu mai este printre noi, nu ne rămâne decât să-i fim recunoscători pentru toate învățăturile pe care le-a transmis, pentru toată generozitatea cu care ne-a cuprins, pentru tot devotamentul cu care și-a îndeplinit obiectivele pe care și le stabilea cu minuțiozitate.
Gândurile noastre bune se îndreaptă către dvs., domnule director, și nu putem decât să sperăm că ne veți veghea și de acum încolo, așa cum erați obișnuit s-o faceți.
Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru comunitatea din satul Bălăceanca, pentru copiii din școală și pentru colegii dvs.!
Dumnezeu să vă odihnească în pace!

Adela Andrei

ÎN MEMORIAM - MIHAI PETRE ROTARU
---------------------------------------------------------

În ziua de 10 decembrie 2016 a plecat dntre noi PETRE MIHAI ROTARU.
A fost, în ultimii 25 ani , iată că vorbim la trecut, unul dintre cei mai reprezentativi fii ai comunei noatre. A fost dascăl de ţară, primar al comunei noastre între anii 1992-1996, profesor apoi director de scoală.
Provine dintr-o familie modestă din comuna noastră şi, aşa cum au facut şi alţi concomunali a parcurs prin muncă, talent, tenacitate, consecventă etapele unei vieţi de excepţie.
A fost mai întâi invăţător, apoi primar al comunei Cernica în cea mai grea etapă din perioada post-decembristă, acei ani tulburi – 1992-1996. Apoi s-a retras în lumea atât de familiară şi dragă dumnealui : cea a educaţiei celor ce ne vor urma. Şi în cele din urmă a ajuns acolo unde merita : director al Şcolii Gimnaziale din satul Bălăceaanca.
Noi, cei de la Voxcernica.ro ne aducem aminte de contribuţia decisivă a dumnealui la succesul acelui concert de excepţie al unuia dintre cei mai mari violonişti ai României de azi : Gabriel Croitoru. Concertul s-a desfăşurat în Sala de sport de lângă Şcoala condusă de d-l Rotaru. Dumnealui a mobilizat elevii şcolii şi concertul a fost un succes şi o mare mândrie pentru comuna noastră.
Nu putem trece peste destinul tragic al directorilor de excepţie pe care i-a avut comuna noastră în ultimii zeci de ani şi care cu talentul, priceperea, străduinţa lor au înnobilat şi educat generaţii după generaţii de fii ai acestor locuri dăruite de Dumnezeu. Mai întâi a plecat dintre noi directorul de excepţie al Şcolii din Tânganu, Lucian Muşuroaia. Avea doar 57 ani. Apoi a plecat un alt director de excepţie : M. Podaru. A fost mai întâi director la Şcoala Gimnazială din Tânganu şi datorită calităţilor sale de excepţie a fost transferat la Şcoala Gimnazială din Cernica, functie care îi atribuia şi pe cea de coordonator peste şcolile din comuna noastră. Acum ne-a părăsit un alt “dascăl de ţară” de excepţie : Petre Mihai Rotaru. Care a avut şi o altă calitate deosebită: era chiar un fiu al comunei noastre.
Unui asemnea dascăl de excepţie, noi, cei care l-am cunoscut, ne-a educat, l-am apreciat îi purtăm recunostinţa noastră.
Dumnezeu să-l primească acolo în împărăţia lui. 

Vasile Bolboja

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV