Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

groapa gunoi cernica caldararu

Stire preluata de la StirileProTv.ro. Pentru articole pe acasi tema click aici.

Situatia pare fara iesire pentru un teren de la marginea Capitalei, transformat in groapa de gunoi. Pe 3 hectare de pamant, aflat acum in proprietate privata, au fost depozitate ramasitele unor fabrici.

Cum era de asteptat, locul reprezinta o mina de aur pentru hotii de fier vechi.

Tiganii inchiriaza excavatoare ca sa poata sapa dupa cupru si aluminiu, iar proprietarii nu ii pot opri. Nici autoritatile, care i-au amendat in repetate randuri, n-au rezolvat nimic.

Scandaluri au loc in fiecare zi intre cautatorii de metale si cei care detin terenul din comuna Cernica.

Proprietarii, ajunsi la limita rabdarii, s-au bucurat in 2005 cand au cumparat terenul la un super pret. Se gandeau la investitii imobiliare, fara sa stie

ca sub mormanele de pamant sunt tone de fier vechi, depozitate dupa dezmembrarea fabricilor Acumulatorul si Neferal.

In termeni de reciclare e vorba de o adevarata de mina de aur. Tiganii au descoperit asta si acum nu mai vor sa plece.

Cautatorii de fier vechi sunt extrem de bine organizati. Cei mai mici in ierarhie sapa la tarnacop sau la cazma, pe cand cei mai mari deja isi permit sa-si inchirieze excavatoare.

Totul merge struna. Saptamanal se extrag din groapa de la Cernica peste 7 tone de cupru. Iar asta inseamna bani multi daca ne gandim ca tiganii isi permit sa plateasca pe zi in jur de 2.000 de lei chirie plus combustibil pentru un singur excavator.

Autoritatile cunosc problema. Inca din luna februarie cei de la Garda de Mediu impreuna cu jandarmii au descins in zona. Au prins in flagrant utilajele care forau printre gunoaie, dar si pe soferul gruparii care se ocupa cu tranportul fierului. Zona a fost atunci ingradita, insa a doua zi excavatoarele erau la loc.

Pe de alta parte vinovati pentru aceasta situatie nu sunt doar hotii, spun comisarii Garzii de Mediu, ci si primaria si proprietarul.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV