Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Intr-o intervenţie anterioară am sesizat că satul Tânganu este un sat .... fără câini în sens automobilistic... Adică partea de sud a satului comunei noastre este la cheremul automobiliştilor din Fundeni şi, prin extensie, a celor din judeţul Călăraşi. Care au transformat intrarea în satul Tânganu, în comuna Cernica şi, normal, în judeţul Ilfov, într-o veritabilă pistă (dus-intors) de formula I, ca nişte adevăraţi aşi automobilistici după ce până mai ieri conduceau caii ataşaţi (eventual) la căruţe. Să recunoaştem: niciodată nu se ştie de unde răsare un ... Vettel, Alonso sau Hamilton.

Dar nu aceasta este singura "binefacere" adusă de vecinii judeţului nostru, ai comunei noastre, ai satului nostru. Ei sunt darnici. Au "improprietărit" partea de sud a satului Tânganu cu... reţineti bine!- haite de câini. Nu mai vrea fundeneanul nostru să mai aibă patrupedul canin în curtea sa rezolva simplu "problema": îl urcă în portbagajul unui autoturism (ca are...) şi-l depune ... exact la intrarea în satul Tânganu.

 

Şi astfel locuitorii din acea parte a comunei noastre par blagosloviţi de Dumnezeu: au patrupede canine de toate vârstele şi mărimile: de la căţeluşi de-abia fătaţi de mamele lor canine până la "pensionari" iesiţi la pensie de prin curţile neprimitoare ale fundenenilor (si nu numai ale lor ...) Aceştia nu vin "curaţi" ci insotiţi de boli de piele dăunatore patrupedelor localnice şi... atenţie!... copiilor nevinovaţi ai localnicilor.

Şi nu puţine au fost cazurile cand analizele copiilor localnicilor au evidenţiat existenţa unor paraziţi proveniţi de la "animale de campanie"! Ce campanie? Probabil "campania" fundenenilor de "amplasare" a nevinovatelor exemplare canine la intrarea în Tânganu...

Oricine se poate convinge: la intrarea în Tânganu haite de câini infometaţi zgârmă prin gunoaiele existente şi însoţesc, mai paşnic sau mai agresiv, pe localnici. Animale înfometate, părăsite de oameni fără suflet. Nu au nici măcar suflet de ... câine. Profitând de "viaţa în grup" se înmulţesc în ritm accelerat... şi pun în primejdie integritatea corporală a locuitorilor din zonă.

Întrebarea noastră este simplă: cum se rezolvă această situaţie?Că de bunăvoinţa fundenenilor nu poate fi vorba.

 

Comentarii   
chita florin
0 # sat fara caini? Nuchita florin 26-04-2013 21:01
Oare sa fie cineva interesat sa adopte un maidanez? ma indoiesc; personal, am adoptat deja 3 din cateii aruncati in Tanganu, si chiar ma declar multumit: imi ingrijesc cateii si acestia ma rasfata cu iubirea lor. Cred ca in Tanganu, si nu numai, problema principala este aceea a numerosilor caini bipezi. De acestia cred ca trebuie sa ne pazim mai mult, deoarece au timp, si bani (ajutoare sociale) si isi petrec timpul -ziua dormind, dupa amiaza stand la bodega si pazind si barfind vecinii, iar noaptea ies la atac si "musca" tot ce se poate valorifica financiar.
Pe acestia nu ii adopta nimeni, nici macar politia care ar trebui sa apere linistea si bunurile concetatenilor.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV