Tipărire
Categorie: Stiri recente Stiri recente
Publicat: 20 Februarie 2013 20 Februarie 2013
Accesări: 8066 8066
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

tanganu sat fara cainiTanganu sat ... fara caini? Nci vorba. La intarea in satul Tanganu sunt haite de ...patrupezi canini abandonati de dragii nostri vecini fundenenei si calaraseni...care terorizeaza locuitorii. Si atunci de unde acest titlu?

Noi, in portalul comunei Cernica, am scris in nenumarate randuri despre problemele grave ale urbei noastre. Printre ele un loc prioritar l-au avut repetatele si gravele accidente petrecute la intrarea in judetul Ilfov, la intrarea in comuna Cernica, la intrarea in satul Tânganu...

Eforturile noastre cetatenesti/ziaristice nu au avut nici un ecou. Fundenenii, si prin extensie calarasenii, continua sa intre in satul Tânganu, comuna Cernica... cu viteza unor bolizi de formula 1. Ei se considera in ... caruta in care bidiviul traditional se orienteaza si nu calca oameni, nu darâma garduri, nu rade, la propriu, grosi stâlpi de... beton armat sau insemne materiale care, culmea!, marcheaza trecerea in judetul Ilfov.

Recunoastem ei au dreptate: la intrarea in satul Tânganu, comuna Cernica, judetul Ilfov nu exista nici o ... mentionare rutiera ca in localitati se circula cu o viteza limitata. Aici nu a fost plasat niciodata un radar. Care ar fi lasat cel putin jumatate dintre calareseni fara... carnet. In schimb ai nostri politisti isi plaseaza masinile in dotare pentru supraveghere la bifurcatia din dreptul fostului sediu al CAP-ului. Adica acolo unde este deplina liniste si pace. De acolo se lanseaza bolizii calaraseni in ... mare viteza spre locurile de bastina.

 

Acolo se opreste cursa lor de "piloti de formula 1" Asa ca ... traiasca permanenta supraveghere a traficului calarasean...

Si atunci ne intrebam, si va intrebam, stimati vizitatori ai portalului nostru: cine pierde? Raspunsul este clar: locuitorii partii sudice a satului Tânganu, numita Gâgâlicea. Aici au fost darâmati, cum spuneam mai sus, mai multi stalpi de beton, a fost demolat insemnul judetului nostru, au fost accidentati copii, au fost accidente rutiere, a fost omorat un copil de 8 ani. In ultimul accident rutier un automobil condus de un membru al temutului clan Gălan a lovit din spate un autoturism condus de un localnic. Consecinta: numai interventia enegică a unor ... femei localnice l-a salvat pe ... pagubas de la linsare.

Pentru ca, foarte rapid, a sosit un microbuz cu vreo 20 de tigani care erau hotariti sa-i acorde o corectie fizica... pagubasului. Pana la urma a fost un armistitiu: i-au luat ... asigurarea pagubasului ca sa-si repare autoturismul... faptuitorul.

...Si in timpul acesta noi, cernicasii, si prin extensie tânganenii, avem un consilier din Fundeni. Care a primit din postura de candidat la, retineti!, "primar al comunei Cernica", aproape 500 de voturi si a ocupat locul 2 dupa d-l Apostol Gelu?. Si mai sunt si alte persoane pe posturi de decizie provenite in comuna Cernica despre care vom mai vorbi.... Si ne intrebam ce a devenit comuna Cernica? Sat fara caini? Ai nostri cernicasi ce fac? Pe când aducem pe posturi de decizie in comuna noastra locuitori din Păroaia, Piţigaia sau de ce nu ... Gălbinaşi, Budesti... Ca Olteniţa este prea departe...

Articole asemanatoare