Tipărire
Scris de Vasile Bolboja Vasile Bolboja
Categorie: Stiri recente Stiri recente
Publicat: 31 August 2009 31 August 2009
Creat: 31 August 2009 31 August 2009
Accesări: 7402 7402
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
 

In articolele "Autoturisme, vitezomani si... stalpii de beton" si "Piloti de formula 1 in Calarasi", am dorit sa tragem un semnal de alarma asupra vitezei cu care se intra din judetul Calarasi in judetul Ilfov. Concret: soseaua judeteana Bucuresti-Oltenita- via Cernica - are doua segmente distincte: foarte buna pana la granita judetului (Tanganu-Fundeni), deplorabila inspre Oltenita. In drumul lor catre Bucuresti calarasenii profita de soseaua buna din dreptul satului Tanganu  si se avanta cu viteze incredibile catre Capitala.

. Cum este posibil ca pe lungimea unui km cu atatea pericole de accidente, altminteri foarte cunoscute de vitezomanii nostri, sa nu fie luate in considerare? Aceasta ignoranta, noi ii spunem inumana, s-a soldat cu un accident cutremurator: un baietel de 8 ani, la intretaierea soselei judetene cu strada 1 Decembrie 1918 a fost literalmente spulberat. Nu exista semne de circulatie limitative de viteza, nu exista semne de atentionare asupra pericolelor de accidente, nu exista politisti care sa-i temporizeze, amendandu-i drastic, pe vitezomani. Si, noi, am prezentat toate acestea in interventiile anterioare. Dar "Ursul trece, cainii latra". Adica noi cei care va prezentam adevarul... Si intrebam cate victime omenesti trebuie, Doamne fereste!, sa se intample  pentru ca Primaria in colaborare cu Poltitia rutiera sa ia masurile (minime!) legale necesare pentru a curma asemenea, sa nu ne ferim de duritatea cuvintelor, maceluri pe soselele In primul km de sosea din Tanganu sunt 5 puncte de interferenta cu drumurile locale. Sa le enumeram: in primii 200 m din stanga au intrare in soseaua principala trei strazi: Marin Preda, C-tin Brancoveanu si Ferdinand I. La circa 750 m exista un punct de confluienta important cu strada 1 Decembrie 1918. Acolo este capatul de linie al traseului RATB (459) si punctul de stationare al liniei de maxi-taxi cu acelasi numar. Peste alti 200 m este cea mai importanta intersectie din satul Tanganu "La Bibica" unde soseaua principala se intersecteaza cu strazile Vlad Tepes (stanga) si C-tin Brancusi (dreapta).  Acolo s-au intamplat cele mai multe accidente din raza satului Tanganu.


Epilogul este trist. Soferul care a produs accidentul a intrat in coma si peste cateva zile a plecat in lumea "de dincolo" pe urmele nefericitului copil. Si ca tragedia sa fie totala in urma cu o luna sotia si copilul sau pierisera intr-un accident rutier... Soferul avea doar 26 de ani.  Patru vieti tinere  au fost sacrificate pe altarul asasinului vremurilor noastre "zeul-automobil" cel care face mai multe victime decat razboaiele lumii. Care nici ele nu sunt putine...

Articole asemanatoare