Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

alt

Multă tevatură pe marginea gripei celei noi... Pe margine, mai înţelept aşa, pentru că lucrurile prea frontal spuse au pe la noi un aer suspect. Unii se jură că virusul e fabricat de capitaliştii cei răi care vor să ne omoare (fiindcă suntem prea mulţi pe planetă), alţii zic de fratele mai mare de la Răsărit că se ocupă cu mutaţii virale ca să-i cuminţească pe ucrainieni, alţii se jură că producătorii de medicamente vor să ne sperie cu un Bau-bau inofensiv doar ca să le umplem buzunarele, în fine guvernanţii noştri se jură că nu fură (dar se grăbesc să ne cumpere vaccin la mâna a III-a, precum lumea în care trăim). Greu de aflat adevărul, sau prea târziu, sau imposibil câteodată... {discuss forum:23}

Până vine doctorul să ne alerge prin curte cu seringa plină cu preţiosul vaccin, de ce nu am încerca o abordare mai... bătrânească? Iată câteva sfaturi simple, neînţepătoare, care rău nu ne pot face oricum. E uşor să-ţi faci singur bine, mai ales când alţii se înghesuie să ţi-l impună cu forţa...

Singurele porţi de intrare ale viruşilor sunt nările şi gura/gâtul. Într-o epidemie globală de această natură, este aproape imposibil să nu intram în contact cu virusul AH1N1 în ciuda tuturor precauţiilor. Contactul cu micuţul "organism" (dacă putem spune despre un virus că e mai mult decât un fragment de ADN care se bagă unde nu-i fierbe oala) nu este o problemă atât de mare pe cat este răspândirea sa. Orice virus poate suferi mutaţii la un moment dat, care-l pot face deosebit de greu de combătut, iar probabilitatea mutaţiilor creşte o dată cu înmulţirea virusului şi trecerea prin cât mai multe "gazde" infestate. Chiar dacă sunteţi încă sanatoşi şi nu prezentaţi niciun simptom al infecţiei cu AH1N1 sau alt virus gripal, pentru a evita proliferarea, agravarea simptomelor şi dezvoltarea unor infecţii secundare cu bacterii, vă recomandăm câţiva paşi foarte simpli, paşi nu pe deplin subliniaţi în majoritatea comunicatelor oficiale, ce pot fi practicaţi fără pericol: - Spălarea frecventă a mâinilor; - “Jos mâinile de pe faţă”. Rezistaţi tuturor tentaţiilor de a vă atinge orice parte a feţei (cu excepţia cazului în care vreţi să mâncaţi, să vă spălaţi sau să vă... pălmuiţi de necaz); - Faceţi gargară de două ori pe zi cu apă călduţă sărată (folosiţi apa de gură Listerine dacă nu aveţi încredere în sare). Virusul AH1N1 poposeşte 2-3 zile după infectarea iniţială în gât/ cavitatea nazală, până să prolifereze şi să manifeste simptomele caracteristice. Simpla gargară previne înmulţirea virusului. Într-un fel, gargara cu apă sărată are acelaşi efect pe o persoană sănătoasă, pe care medicamentul Tamiflu îl are pe o persoana infectată. Nu subapreciaţi această metodă de prevenire simplă ("băbească"???), ieftină şi puternică; - În mod similar punctului de mai sus, curăţaţi-vă nările cel puţin o dată pe zi cu apă călduţă sărată. Suflarea cu putere a nasului o dată pe zi şi curăţarea ambelor nări cu beţişoare din bumbac înmuiate în apă călduţă sărată este foarte eficientă în scăderea numărului de infecţii virale; - Sporiţi-vă imunitatea naturală cu alimente bogate în vitamina C (fructe citrice, kiwi, frunze de pătrunjel etc.). Dacă trebuie să luaţi tablete de vitamina C sub forma de supliment, asiguraţi-vă că acestea conţin şi zinc pentru a accelera absorbţia; - Beţi cât mai multe lichide calde, aproape fierbinţi. Acestea spală viruşii de din gât înspre stomac, acolo unde nu pot supravieţui sau prolifera din cauza mediului acid.

-Aerisiţi cât mai des casa: virusul nu va supravieţui la fel de uşor ca într-un mediu închis şi umed, propice înmulţirii sale.

Nu uitaţi faptul că ANTIBIOTICELE nu se recomandă pentru tratarea infecţiilor virale (împotriva cărora nu au nici un efect), ci doar în cazul infecţiilor secundare cu bacterii!!! Practic, virusul slăbeşte organismul, care cedează mai uşor infecţiei bacteriene, şi trebuie ajutat cu antibiotice. A înghiţi antibiotice la orice răceală este o metodă sigură de a face bacteriile obişnuite rezistente la tratament, deci nu luaţi antibiotice decât cu prescripţie medicală SERIOASĂ. De ce spun serioasă? Păi, după cum ne este obiceiul strămoşesc, am reuşit să facem din medicul de familie o formă fără fond, un generator de reţete, certificate şi trimiteri la cererea clientului.

Trăiască porcii... (până la Crăciun)!

alt

Comentarii   
VAB
0 # INFORMATII UTILE + UMOR DE MARE CALITATEVAB 26-11-2009 10:53
Articol excelent - cu informatii bogate si utile - condimentat cu un umor de buna calitate. Cu o asa prezentare putem sa ne convingem copiii si nepotii recalcitranti de utilitatea tratamentelor simple si eficiente. Felicitari domnului Cripat pentru o asemnea bijuterie de articol.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV