Tipărire
Categorie: Sport Sport
Publicat: 24 August 2012 24 August 2012
Accesări: 3742 3742

Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Aşa cum v-a prezentat oportun portalul Dvs., Voxcernica, echipa reprezentativă de fotbal a comunei noastre, ASC Progresul Cernica, a reuşit o performanţă unică în fotbalul cernicaş: promovarea în Liga a III-a (corespondentul mai vechiului sistem de organizare al fotbalului românesc: Divizia “C”).

    Asadar fotbalul cernicaş a intrat pe a treia  treapta de performanţă a fotbalului românesc!

     Să intram în detalii tehnice: echipa noastră a fost repartizată în seria a 3-a a Ligii a III-a . Să precizam că Liga a III-a are în structura sa 6 serii a câte... 13 echipe.

      În seria a 3-a alături de echipa noastră sunt 12 concurente: FCM Caracal, CS Vişina Nouă, FCM Alexandria, CS Baloteşti, CS Tunari, FC Stefăneşti, CS Afumaţi, FC Voluntari, ASC Berceni, Viitorul Domneşti, Inter Clinceni, Concordia II Chiajna. Este o serie...

omogenă: 10 echipe din judeţul Ilfov şi 3 din afara judeţului nostru. Cunoscătorilor  fotbalului românesc nu le poate scăpa prezenţa în seria noastră a două foarte cunoscute echipe de odinioară (O, tempora!) de Divizia “B”: FC Caracal şi FCM Alexandria (vă mai amintiţi de Voicilă, care a ajuns în echipa naţională din această formaţie de Divizia “B”?).  Presa sportivă din Romania critică faptul că această componenţă  a seriei a 3-a  avantajează  echipele ilfovene care  au deplasări de 10-15 km pe  când celelalte au deplasări de până la 500 km!

     După un stagiu de pregătire centrralizat echipa noastră a început seria meciurilor amicale din prestartul competiţiei, pe terenul Căldăraru-Cernica:

        13 august      Progresul Cernica     -  Viitorul  Axintele        0-1

        18 august      Progresul Cernica     -   Viitorul Chirnogi       3-0

       Primul meci a fost în compania mai vechii noastre adversare, Viitorul Axintele,

antrenată de energicul antrenor... cernicaş,  Nica Ion, fost jucător de Divizia “B” la binecunoscutele echipe Metalul Bucureşti şi Mecanică Fină. Şi, actualmente profesor de educaţie fizică la Şcoala Elementară din Cernica. Superioritatea echipei din Ialomiţa, veche combatantă în Liga a III-a  a ieşit în evidenţă prin acel gol care a stabilit rezultatul final.  Pe cealaltă echipă cu nume de ... speranţă fotbalistică, Viitorul Chirnogi, care, chiar dacă a arătat evidente calităţi fotbalistice, a fost întrecută de echipa noastră, în evidentă revenire de... eficacitate, cu un scor concludent.Ambele echipe evolueaza tot in Liga a III-a  dar in seria a 2-a alaturi de cunoscuta  Rapid II Bucuresti.

    Deci sunt speranţe de... bine.

    Primul meci se va desfăşura pe terenul din Cernica în compania  uneia dintre echipele extrajudeţene, CS Vişina Nouă, vineri, 31 august, ora probabilă, 17.

    Din sursele noastre am aflat că din lotul echipei este posibil să facă parte şi Andrei Sava, fost jucător al cunoscutei echipe de top a fotbalului românesc, Poli Timişoara..

    Cu precizarea că vom reveni în scurt timp cu lotul complet al echipei noastre, să ne pregătim cum se cuvine pentru istoricul debut al unei echipe cernicaşe în unul dintre eşaloanele superioare ale fotbalului românesc.