Evaluare utilizator: 2 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Politica in comuna Cernica a inceput sa se precipite. Ca si vara de altfel si campania agricola. Se pare ca nu vom avea nici alegeri comasate, dar nici primavara, nici macar una araba. In schimb politicienii nostrii locali se grabesc sa stabileasca regulile jocului si sa-si desemneze candidatii, pentru ca nu mai este mult timp pana la alegerile locale din iunie. Miscari de trupe au loc si de-o parte si de cealalta.

De fapt vorbim doar de doua parti, PDL si USL pentru ca altele nu cunoastem ca fiind relevante in Cernica. Daca in ograda PDL se pare ca Gelu Apostol va fi in continuare desemnat ca si candidat la primaria Cernica si cumva strategia e destul de clara, in schimb, in curtea USL au loc inca deliberari in ceea ce priveste gasirea unui candidat suficient de credibil, "frumos" si cunoscut astfel incat sa-i faca fata actualului primar Gelu Apostol. O astfel de discutie a avut loc saptamana trecuta in Balaceanca la care au participat mai multi din decidentii locali ai USL-ului.

sondaj-electoral-politic-comuna-cernica-1sondaj-electoral-politic-comuna-cernica-2.jpgMentionam dintre acestia pe Robert Negoita-presedinte PSD Ilfov, Marian Petrache-presedinte PNL Ilfov, Petra Dumitrache-presedinte PSD Cernica, Preda Dumitru-PSD Tanganu, Dumitrica Paul-PSD Tanganu, Aura Istrate-PNL Tanganu, Nita Alexandru-consilier PNL Posta, Serban Marin, consilier PSD Balaceanca, Arghir Cornel-consilier PSD Caldararu, Tudor Gina-PNL Cernica, precum si alte persoane pe care i-as numi "sustinatori".

Spun sustinatori pentru ca tema principala de dezbatere la aceasta sedinta "sfat de taina" a fost desemnarea candidatilor pentru viitoarele alegeri locale. Din sursele noastre, se pare ca discutiile au avut loc in stilul "cernicas" binecunoscut, ba pe alocuri un pic chiar prea "aprinse" mai ales intre reprezentantii genului feminin si anume intre D-na Petra Dumitrache s D-na Aura Istrate.

Oricum, nu s-a cazut la pace cu privire la candidatul ideal, dar se pare ca au intrat in preliminarii trei persoane din cele enumerate mai sus si anume: D-l Preda Dumitru, D-l Dumitrica Paul si D-na Aura Istrate (fost manager administrativ al spitalului de psihiatrie din Balaceanca si din cate am auzit, demisa de actualul primar).

O alta concluzie a fost ca trebuie sa fie "consultat" si "boborul" lui nea Caragiale din Cernica, ca vorba aia, pentru el se lupta politicienii si trebuie si el luat in considerare. Si uite asa Fundatia pentru Dezvoltarea Calitatii Vietii a fost angajata pentru realizarea unui sondaj (zicem si noi si ei ca ar fi "anonim" adica nu stim nici de cine e facut, nici cine l-a comandat, nici cine raspunde la chestionarul pe care il vedeti in imagini) si care este facut dupa acelasi tipic ca cel din noiembrie 2010 si care credem ca, de aceasta data a fost comandat de PDL (clcik aici).

Apropo de PDL, acum vreo doua trei luni, incepuse si el sa culeaga semnaturi (prin mai multi consilieri) de sustinere a lui Gelu Apostol de pe la satenii si batranii nostrii, mai mult sau mai putin stiutori de carte. In tabelele cu aceste semnaturi, pe langa nume si prenume se regasea si o coloana cu CNP-ul. Or fi fost tabelele ramase de la recensamant ?!

Acum nu stim care pe cine a copiat dar nu mai conteaza. Oricum operatorii, de altfel niste tinerei foarte civilizati si draguti, au inceput deja sa colinde pe soselele si ulitele satelor noastre iesite din zapada grea, si au facut ce au facut si m-au "chestionat" si pe mine.

Mai bine spus erau sa m-a "schepsioneze" si pe mine pentru ca dupa cum vedeti in prima fraza a chestionarului, acolo, "specialistii" care au realizat acest chestionar, se "jura" ca raspunsurile vor fi tratate la modul confidential si anonim. Si indeamna la sinceritate. Si am fost cat se poate de sincer. Numai ca, aici vine momentul in care m-am simtit "sondat" mai mult decat trebuie si anume ultima solicitare in care se cere nici mai mult nici mai putin, numele, adresa si telefonul. Curat anonim si in concordanta cu regulile de buna cuviinta ale sondajelor anonime publice.

Ei, dar poate e o doar o scapare de neatentie in scris ca si mie mi se mai intampla mai ales cand ma grabesc sa va tin la curent cat mai "live" cu putinta, asa ca nu sunt suparat pe dansii. Dupa cum vedeti au fost puse si alte intrebari astfel incat sa ajute la prepararea "STRATEGIEI" electorale dar cam putine, de fapt doar una si de unde putem sa tragem concluzia linistiti ca nu "sondatii" si problemele lor erau importante ci doar sa se vada care e mai simpatic dintre cei trei. Adica intrebarea Q2 referitoare la urgentele de rezolvat din comuna. As mai da si eu inca un raspuns anonim la aceasta intrebare, pe langa cele din acest portal, dar va mai las si pe Dvs sa raspundenti in comentarii, la fel de anonimi.

Poate Fundatia si USL si PDL ne "viziteaza" si pe noi mai des sa culeaga aceste raspunsuri anonime pentru ca sunt multe, variate si de mare interes pentru tara si "boborul" inca anonim din Cernica.

A se citi si: 

Partid Unic la Cernica. Primarul PDL Gelu Apostol a trecut la (PSD) USL.

Batalia electorala in Cernica a inceput... deocamdata in sondaje

 

Vox Cernica TV