Arhiva video (2009-2020)

  "Suprafata ocupata de satul Cernica, este de 2,640 ha, iar numarul locuitorilor se ridica la 1,603. In aceasta localitate exista 251 gospodarii cu 312 capi de familie, iar numarul contribuabililor este de 378. Din toata aceasta suprafata, fanetele naturale ocupa 117 ha, pasunile 71 ha, pomi fructiferi 34 ha, vii 54, padure 1,427 ha, 38 ha vetre de sat, 7 ha drumuri si 93 ha, teren degradat, iar baltile 250 ha. Islazul comunal ocupa o intindere de 76 ha si 4,996 mp."

  Invatatoare Victoria Folescu. 1939-1944. Click foto

  Monografie sat Cernica

  Comentarii   
  crispat
  +1 # Nimic nu se pierde...crispat 20-11-2009 12:06
  Gospodării -> Curţi
  Capi de familie -> Capita
  Contribuabili -> Jecmăniţi
  Fâneţe naturale / Păşuni -> Pârloage sine die / Mlaştini
  Pomi fructiferi -> Exemplare izolate, trăind în sălbăticie
  Vii -> Mici terase hibride pentru odihna graurilor
  Păduri -> Luminişuri
  Vetre de sat -> Vile cu şemineu
  Drumuri -> Gropi asfaltate
  Teren degradat -> Teren foarte degradat
  Bălţi -> Apă proprietate privată
  Islazul comunal -> Împrejurimile comunei
  Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
  Vasile Bolboja
  0 # ISTORIE LOCALA, S I AMINTIRI LA SFARSIT DE ANVasile Bolboja 30-12-2009 22:06
  In aceste zile de sarbatoare, premergatoare trecerii la noul an, am recitit toate documentele istorice publicate gratie eforturilor domnului Nicolae Ciotoran din Balaceanca. De fiecare data descoper noi informatii, noi sensuri, elucidez enigme care persista in mintea mea de locuitor al comunei... Si sunt atat de multe de comentat... Si cat de bogata a fost viata satelor care compun comuna noastra! Si cate destine si cata munca si cate fapte se ascund in/si dincolo de superbele randuri lasate noua, urmasilor, de Victoria Folescu, Stan Leu, Vasile Badicioiu sau C. Savescu! Trebuie sa ne intoarcem catre acei minunati intelectuali "de tara" de la care, intr-un fel sau altul ne tragem si noi seva (eventual intelectuala...).
  Ce emotie am avut cand am vazut fotografia scolii din Cernica unde intre anii 1959-1962 am
  urmat clasele V - VII-a!
  Imi doresc ca in noul an sa am norocul sa particip la intalniri intre locuitorii comunei noastre si cu documentele din VOXCERNICA sa comentam acele fapte peste care timpul incearca sa-si astearna colbul...uitari i...
  Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
  Adaugă comentariu
  Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea articolelor si comentariile revine autorului acestuia.
  Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.