Ce învață participanții la Școala de vară „Copiii – bucuria bunicilor” a Parohiei Bălăceanca din Cernica

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Parohia Bălăceanca din Capitală organizează pe tot parcursul lunii iulie activități de educație non-formală pentru copii, cu cele mai diverse teme: actorie, nutriție, vorbire și scriere corectă, acordarea primului ajutor și multe altele.

Tabara educativ-culturala gratuita pentru 50 de copii din comuna Cernica.19-iulie - 4-august-2023.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Tabara educativ-culturala “CalatorESTI” va poposi în aceasta vara in Cernica, unde 50 de copii vor lua parte la activitatile sustinute de scriitoarele Iulia Iordan, Carmen Tiderle, Mihaela Cosescu si Cristina Beatrice Preda, cineasta Anca Ciuclaru si artistii Alina Tudor si Razvan Neagoe.

A doua sansa. 1.500 lei pentru cei care doresc sa termine 8 clase primare.

Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Persoanele între 16-30 de ani care nu au terminat 8 clase și nu lucrează cu contract de munca, se pot înscrie in programul "A doua sansa" pentru terminarea studiilor.

Se acorda 500 lei dupa înscriere și 1.000 lei la finalizarea cursurilor.

Detalii pot fi obtinute de la  Scoala gimnaziala nr.1 Cernica.

Tel. 021 369 5077

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Strada Traian nr. 19, Cernica, Romania

Rechizite scolare pentru 100 de copii fara posibilitati materiale.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Voluntarii Direcției Generale de Asistență Socială (AEDOPS) au dat startul unei campanii prin care vor să ajute cel puțin 100 de copii fără posibilități materiale cu rechizitele necesare pentru începerea anului școlar.

Organizatorii și-au propus ca inițial să ofere o sută de ghiozdane dotate cu rechizite. În funcție de ajutorul primit din partea societății, tinerii voluntari vor să ajungă la cinci sute de ghiozdane complet echipate.

Calculul penalizarilor la pensiile anticipate.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

In rândurile următoare, vom aborda una dintre prevederile esenţiale ale complicatelor şi importantelor legi ale sistemului public de pensii : modul da calcul al penalizării în cazul pensiilor anticipate parţiale (cu penalizare).

Noţiunea de "pensionare anticipată -cu sau fără penalizare" - a apărut odată cu noile legi neo-capitaliste : 19/2000 şi 263/2010. Legile socialiste aveau alte "borne"  : 57 ani (la cerere 55) pentru femei, respectiv 62 ani (la cerere 60) pentru bărbaţi

Modul de calcul al sporului de vechime la pensie.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Intrucât nouă, celor de la Voxcernica.ro, ni se pun adesea întrebări în legătură cu modul de calcul al vechimii în muncă în valoarea pensiilor vă propunem să citiţi următorul material.

Una dintre multele probleme ridicate de cele două legi post-decembriste : 19/2000 şi 263/2010, privind sistemul public de pensii, este modul cum au preluat sporul vechimii în muncă prevăzut de legile moştenit/socialiste. Aceste legi reglementau şi sporul de vechime, numit "de fidelitate" (a fi salariat al

Modul de calcul al pensiilor.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

In privinţa pensiilor există o mare dilemă neocapitalistă resimţită de o bună parte a pensionarilor României: de ce pensiile celor pensionaţi înainte de 2000 (deci pe baza legilor moştenite de la socialişti) sunt mai mari decât acelea ale pensionarilor de după 2000, în conformitate cu noile legi neo-capitaliste, 19/2000 si 263/2010 ?

Răspundem: sistemul de calcul (altgoritmul) este fundamental diferit. Altfel "legile socialiste" (folosim această formulare pentru a nu deruta, cu amănunte, pe

Pensia de urmas

Evaluare utilizator: 2 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Asa cum am promis in articolele anterioare privind sistemul public de pensii in conformitate cu legea 263/2010, va prezentam, in continuare, prevederile privind pensia de urmaş. Ne oprim la acele articole si alineate importante pentru înţelegerea acestui capitol al acestei legi fundamentale.
Să intrăm in detalii:
-. Au dreptul la pensiile de urmaş copiii şi soţul supravieţuitor, dacă persoana decedată era pensionar sau îndeplinea condiţiile pentru a deveni pensionar.
Copiii au dreptul la pensie de

Pensia anticipata si pensia anticipata partiala.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

Actualizare 20-iulie-2016

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL
L E G E
pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice  Parlamentul României adoptă prezenta lege.


Articol unic. – Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică
după cum urmează:
1. La articolul 6, alineatul (2) se

Sistemul public de pensii pe intelesul tuturor.

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă

vasile-bolboja-tanganuAsa cum am promis, incercăm prin portalul nostru, Voxcernica, să tratăm cele mai importante capitole din vechea lege 19/2000, inlocuită cu mai noua lege 263/2010, numită: "Legea privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurări sociale".
Precizăm că este una dintre cele mai complexe legi emise după 1989.
Si este normal, intrucât această lege, a fost obligată să tină cont de cele câstigate de pensionari inainte si după 1989.
In sistemul public se acordă următoarele categorii de

Transfer dosar pensie invaliditate la pensie limita de varsta.

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă

Transferul dosarului de pensie pentru invaliditate (boală) la pensie pentru limită de vârstă (normală) este relativ simplu. Dosarul de pensie există la Casa de Pensii a judeţului Ilfov cu toate actele necesare. Nu există diferenţe – ne referim la acte - între cele două modalităţi de pensionare. În consecinţa pentru transfer trebuie doar următoarele acte:

- Buletin / Carte de identitate

- Ultimul talon de pensie

- Cerere prin care se solicită Casei de Pensii a judeţului Ilfov

Formalitati incasare ajutor de deces

Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă

I.  Daca se prezinta la Casa de Pensii Ilfov o ruda de gradul I adica: fiu/fiica, sot/sotie, parinti sunt necesare urmatoarele acte:

1.   Certificat de deces                                                  (copie si original)

2.   Certificat  de nastere decedat             &nbsp

Vox Cernica TV