Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

In aceste momente, la doar nici patru zile de la incendiul devastator care a avut loc in Caldararu, Cernica si care a luat viata unei mame de 41 de ani si a unei fetite de 2 ani, are loc o mobilizare fara precedent a celor care doresc sa ajute pe ceilalti 10 membrii ai familiei ramase acum fara adapost. 

In urma masurilor de urgenta luate de Primaria Cernica, la doar nici patru zile de la acest eveniment nefericit, o echipa de muncitori si fierari-betonisti, impreuna cu primarul comunei Cernica - Gelu Apostol, lucra la pregatirea fierului necesar pentru inceperea reconstructiei. Am fost surprins si extrem de impresionat sa vad cum, ditamai primarul, este alaturi de acesti muncitori inimosi si pentru prima oara am realizat ca exista toate sansele pentru a face tot ceea ce se poate pentru aceasta familie. Alaturi de ei, in stare de soc, lucrau si capul familiei si doi dintre baietii lui. Din motive lesne de inteles nu o sa facem public numele membrilor acestei familii, si care acum, in prag de iarna, sunt cazati provizoriu in doua din cladirile scolii din Caldararu.

Dupa cum puteti vedea in fotografii, unul dintre locuitorii satului Caldararu, deja a pus la dispozitie terenul necesar pentru pregatirea lucrarilor necesare inceperii reconstructiei. Terenul pe care s-a aflat locuinta distrusa a fost  dezafectat de ruinele ramase in urma incendiului si in functie de evolutia vremii vor incepe lucrarile la fundatie. 

Asa cum spuneam in articolul precedent Tragedie in Caldararu, Cernica. Incendiu devastator. Portalul Vox Cernica si Primaria Cernica, a declansat o campanie de strangere de fonduri banesti precum si de alte ajutoare umanitare necesare acum pentru refacerea locuintei acestei familii si pentru asigurarea mijloacelor de subzistenta ale acestora, Cu toate ca, anumite fonduri de urgenta au fost aprobate si deblocate de catre Consiliul Local al Primariei Cernica, cu siguranta va fi nevoie si de ajutorul nostru, al prietenilor acestora si al consatenilor din Caldararu si din celelalte sate ale comunei Cernica. 

Prin aceasta campanie venim in intampinarea acelor care doresc si pot sa ajute in vreun fel la reintrarea pe un fagas normal al vietii acestora, prin a le comunica detaliile necesare in vederea acordarii acestui ajutor. Astfel:

-Pentru cei care doresc sa ajute cu donatii in bani:

              -prin transfer bancar - OTP BANK IBAN: RO 67 OTPV 1120 0089 6793 RO01 . In cazul in care,la efectuarea donatiei prin transfer bancar intampinati dificultati in sensul in care vi se cer detalii privind numele si adresa beneficiarului, va rugam sa ne contactati la adresa de email indicata mai jos.

              -prin donatie directa - contactarea directa a familiei. 

-Pentru cei care doresc sa doneze lucruri, alte bunuri sau materiale de constructie:

             - acestea pot fi aduse sau trimise la adresa Scoala Generala Caldararu, Cernica, Ilfov. cod postal 077037 - Ajutor Umanitar -Familie afectata de incendiu. Bunurile materiale vor fi depozitate provizoriu in aceasta scoala pana la reconstructia casei distruse. Pe cei care doresc sa trimita alimente ii rugam sa ia in considerare elementele de perisabilitate precum si posibilitatile de stocare si prezervare limitata ale acestora.

-Pentru cei care doresc participarea cu munca voluntara la lucrarile de constructie 

             - acestia se pot adresa direct Primariei Cernica la telefon 021/3695308 sau sa contacteze Portal Vox Cernica la email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

In urma solutionarii unor probleme logistice, si in masura in care vremea va permite, Portalul Vox Cernica va incerca in perioada urmatoare organizarea si a unei campanii de strangere de fonduri din poarta in poarta in comuna Cernica. Pentru cei care doresc participarea voluntara la aceasta actiune ii rugam de asemenea sa ne contacteze la email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. In cazul in care aceasta actiune va fi posibila vom anunta din timp momentul declansarii acesteia.

-Pentru cei care doresc sa contribuie prin una din modalitatile de mai sus dar nu pot, din motive obiective, la acestia facem un apel si le transmitem ca totusi vor putea si ei sa contribuie daca vor ajuta la raspandirea acestui mesaj astfel incat sa ajunga la cat mai multe persoane. 

In cazul oricaror detalii necesare in legatura cu aceasta campanie va rugam sa ne contactati pentru clarificari la email-ul indicat mai sus. 

Actualizare: 26 noiembrie 2018: Au inceput lucrarile pentru pregatirea fundatiei si care vor continua in functie de evolutia conditiilor meteorologice. 

Ajutor de urgenta dupa incendiul din 19.11.2018 din Caldararu.

Vox Cernica TV