Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Actualizare - 20 iunie 2012: Noul viceprimar al comunei Cernica este D-l Vasile Florin-Cernica, si care a fost numit acum 2 zile in locul D-lui Nica Marian, viceprimar in perioada 2008-2012. Vasile Florin a lucrat ca functionar in cadrul primariei Cernica de mai multi ani. Nu stim motivele acestei schimbari deocamdata si acest lucru este cumva o surpriza tinand cont de faptul ca Nica Marian era destul de simpatizat ca si viceprimar. Mai degraba ne-am fi asteptat ca viceprimar sa fie numit cineva din partea PNL-ului tinand cont de circumstantele in care s-au desfasurat alegerile locale, primarul actual Gelu Apostol fiind primit din PDL in USL (PSD) cu doua zile inainte de termenul limita pentru depunerea candidaturilor. Cu privire la lista de consilieri finala se pare ca nu vor mai fi schimbari importante fata de lista prezentata mai jos. Din cate stim, Petra Dumitrache va fi consilier judetean (Ilfov) si urmatorul pe lista care va face parte din cei 13 consilieri USL (sa speram ca numarul acesta nu va fi cu ghinion) este Gheorghe Victor din Cernica. De asemenea stim ca din partea PPDD va fi inlocuit Turcitu Nicolae cu Stanciu Viorel.

Suntem in masura sa va comunicam rezultatele si info finale ale alegerilor locale din comuna Cernica.

Numarul de alegatori la nivelul comunei: 7.859 din cei 10.363 locuitori (statistici click aici) repartizati astfel:

Cernica - 2.801, Balaceanca - 1.564, Caldararu - 855, Posta - 443, Tanganu - 2.196

Voturi valabil exprimate: primar-4.609 ; consilieri-4.508

Procent participare la vot aprox 60%

Numar consilieri pentru Cernica 17

Numar votanti necesar/ consilier 247

 

rezultate finale alegeri locale primaria consilieri comuna cernica 2012Functia de Primar al comunei Cernica a fost castigata de 

Gelu Apostol-PSD (USL) cu 85.72 % urmat de Dragnea Stefan (PP-DD)-9% si Maracinica Alexandru (PRM)-5.27%. Cele 17 pozitii ale Consiliului Local al Primariei Cernica au fost castigate de USL-13 consilieri (72,13%) , PDL cu 2 consilieri (10,71%) si PP-DD cu doi consilieri (11.15%).

Singurul candidat independent la consiliul local al Cernica -Vasile Bolboja-click aici a strans 134 de voturi -2.97% (din care 102 voturi din Tanganu), insuficiente totusi pentru a obtine o pozitie din numarul celor disponibile. Presedintia Consiliului Judetean Ilfov a fost castigata de Marian Petrache - PNL.

Lista exacta cu numele viitorilor consilieri ai comunei Cernica si detalii cu privire la acesti consilieri vor fi furnizate si la momentul publicarii rezultatelor si listelor oficiale.

Pana atunci va prezentam lista cu acesti consilieri in ordinea pozitiilor care au fost comunicate la momentul depunerii candidaturilor. Lista celor care vor fi validati definitiv poate suferii modificari in urma promovarilor, problemelor potentiale de incompatibilitate, respingere de partid, etc. Mai multe detalii cu privire la listele de candidati precum si pozitiile din lista ale acestora puteti citii si in articolul "Partid Unic la Cernica. Primarul PDL Gelu Apostol a trecut la PSD (USL)".

alegeri locale cernica 2012 consilieri lista primar.jpg

candidati alegeri locale comuna cernica 2012

Comentarii   
Guest
0 # prezenta la votGuest 12-06-2012 17:40
interesant, aproape jumatate din cei cu drept de vot nu si-au exercitat acest drept...oricum u cred ca s-ar fi schimbat ceva. asa ca i iteleg pe cei care nu au venit la vot. oricum prea mari diferente nu sunt fata de pe vremea lui raposatu..cine zicea ca istoria nu se repeta..in romania avem dovezi complete...de competenta a maselor pentru mase..
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV